|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
samo jedno jedino DOBRO djelo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Pro Member
|
![]()
Koliko si mi pomogao odgovorom , toliko si mi i odmogao .....
Za koga dobro ? Ako je da ja budem zadovoljan , sumnjam da ce se to ikad desiti ...... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Pro Member
|
![]()
Max, čudno ti je pitanje. Negde zna? i sam isto kao i u svakoj delatnosti, svodi se na to da je neka dovoljna količina ljudi čula za tebe, da si spominjan i to mnogo vi?e u pozitivnom nego u negativnom kontekstu, i da ljudi počnu imati unapred u tebe poverenje da će? dobro obaviti posao, + mala doza mistifikacije koja se stvori usput vezano za tvoju ličnost i znanje. Takođe se podrazumeva to ?to je rekao Bassystem, da u biografiji ima? ?to vi?e izdanja koja su postigla uspeh. Bar sam ja tako skapirao. ?to pita?, jer po obliku pitanja to zvuči kao da je neko dovodio tvoju stručnost u pitanje, pa sad pita? "?ta ja to treba da uradim da bi me neko po?tovao na osnovu znanja koje već apropo imam?". Bar je zaizgledalo da to tako pita??
?to se tiče ove priče o Nadimu, mislim da smem da tvrdim da je te?ko raspravljati jer su jednostavno SVI U PRAVU. Tačno je i da se ne bi trebalo smejati kolektivno ljudima, i sprdati preterano na njihov račun, tačno je i da Max verovatno treba da ga isecka jer se forum ipak prvenstveno bavi znanjem a ne lepim pona?anjem (mada nije lo?e i kad njega ima), tačno je sa druge strane i da nema ničega lo?eg u tome na?aliti se ako postoji dobar materijal, i ?teta je ?to se nije pojavio i sam momak ponovo pa da se nadam se uveri da niko ni?ta lo?e ne misli (u slučaju da se izbedačio zbog komentara). Negde se mogu slo?iti sa svakim mi?ljenjem koje je izneseno u temi do sada. E sad kako u svakodnevnom ?ivotu izbalansirati sve to zajedno, i biti uljudan a i reći ?ta mislimo, i reći istinu kad treba a opet prećutati kad treba, mislim da je to problem za svakog od nas sa kojim se svakodnevno privatno susrećemo. I ne?to ne verujem da ćemo pronaći neki pametan odgovor u temi na forumu, ipak je to malo komplikovanije. Evo ja ću samo u svoje ime jo? dodati da se nadam da svi znaju da nikad nisam pomislio ni?ta lo?e niti ru?no za bilo koga ovde na forumu, pa makar bio samo u prolazu, niti uradio i?ta sa ru?nom namerom, i da vas sve gotivim, pa eto, ko zna, mo?da ću biti za nijansu pa?ljiviji od sad, jer ionako znam koliko je lako napraviti nesporazum kada se umesto u?ivo razgovor vodi kucanjem. Čudo je taj internet ![]()
![]() |
#44 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() A ti si mi jedan od simpaticnijih i duhovitijih clanova foruma ( osim sto mi dugujes za 2 - 3 tastature , posle isprosipanih tecnosti na tastature za vreme citanja tvojih provala ![]() Pozdrav Last edited by Max; 29-01-2006 at 08:31 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
MAO
|
![]()
nece vam se taj vise javljati
steta u svakom slucaju |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Sto se tice chorusa ..... ideja stoji , jedino sto sam ja uglavnom u svadji sa chorusima tj. svi mi uzasno zvuce , ali bih voleo da napises , kad koristis chorus , koji koristis , kakve set upove koristis i ( posto predpostavljam da ga stavljas kao send ) koliko ga doziras sa dry matricom ? Quote:
Pozdrav |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Pro Member
|
![]()
ah da ...... i sta se fazno desava sa snimkom kad dodas chorus ?
Je l' pravi neke probleme ? Da li ga nekim hi pass om izolujes da ne kaci bas frekvencije ili .... ? Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Sto se limitera tice...moje objektivno misljenje je da se odvojio od comp-a zbog cene...mislim da je jedini razlog cena...jevtinije je kupiti limiter i comp. nego imati dva skupa kompresora....mozda gresim... Za REV..... imao sam prilike za vreme svojih studija na SAE-u da posecujem dosta mastering seminara, cak mi je jedan od Audio Ing-a Peter Gabriela-a predeavao stereo mikrofoniju....dosta sam vremena provodio sa njime i sada radim sa vremena na vreme kod njega u firmi! Diskutovali smo odsta na temu masteringa....jedino sto sam uspeo da zakljucim u svemu tome je da je jako skrivana tajna koja zahteva mnogo iskustva i trazi razvijanje svoje tehnike. Covek poznaje medju ostalima i Bob Katz-a i slusao sam dosta anegdota o svemu tome kako je uopste dosao REV u mastering lanac.... Ja sam licno probao na par mastera REV,pogotovu na HIP HOP-u i uz korektno podesavanje predeley-a i decay-a cini cuda.... Master programi?: Pitanje je ok! Ako izuzmemo "PRESKUPI" protools...jedina varijanta je LE verzija...koja je ako se ogranicis na premaster sasvim dovoljna.....za PC...nema mnogo varijanti, mozda: ensoniq paris ili Logic 5.5(ali je to opet slicno cubase-u) Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Guest
|
![]()
Well od Jugoslovena se ne moze nista bolje nit ocekivat, to je za vas uobicajeno, nije kod vas u pitanju znanje.
Drugo, sve staje MAX REPLY odma posle mene je bio DKROZ u pravo i u isto vreme SKROZ pogresno. Uzeo je sve literarno, taj postnije bio namenjen onima koji imaju pojma o tome nego onima koji nisu jos CULI o tome. Primer, ja dobro znam, mozda i bolje nego ti MAX sta je COMPRESSOR, LIMITER ili MULTIBAND COMPRESSOR, vrlo dobro znam, i to jesu razlicni EFEKTI al opet na kraju sam rekao KOJI RADE JEDNU ISTU ILI SLICNU STVAR, bar sam to naucio u svoj 4 godina COLLEGE u tom pravcu, to i ti sam dobro znas da jest tako da su to razlicni efekti, al da u logiku opet uticaju na jednu slicnu ili istu stvar u DINAMIKU. Quote: Originally Posted by Nedim76 1. I najvazniji, EQ, zasto najvazniji ..... sta ako je miksu potrebna kompresija pre nego eq ? Pisao sam o MASTER proceduri ne o MIXu, isto i toliko sam nauciona taj COLLEGE o vezi EQ i MASTER. Quote: Originally Posted by Nedim76 4. Specijalne Efekte, to je jedan i JEADINI: REVERB! ja sam delay koristio nekoliko puta na masteru , jeste da nije bas uobicajeno , ali je par puta bas posluzio .... i to ohm boys ( da ne poverujes ) ...... a sto se tice reverba .... on se jako retko stavlja na mastering jer se gubi punch snimka ( u orincipu se moze stavljati na balade i sl .... ) iako su poet reverbi uglavnom jako kratki Poznajem licno nekoliko MASTERa ovde, REGIONALNO poznati ili SVETSKI poznate, kod sviju sam video il cuo tu istu stvar, mozda jednom il 2 puta DELAY na master a 80% REVERB....SVE SI LITERARNO UZEO, sta si ti ocekivao? Da sednem 6 dana da sve u detaljima? Opet cu da kazem, to je bilo na brzinu u generali za one koje ne znaju nista o tome. Quote: Originally Posted by Nedim76 Ja licno sam MASTERIRAO nekoliko zavrsenih produkta, a sto se tice nase produkcije svaku sam pesmu MASTERIRAO jel to i ne trazi puno, retko ko to radi na nasu muziku Ne znam gde zivis , ali ovde je mastering normalna stvar Naravno da je normalna stvar, mislio sam na VASU JUGO NARODNU MUZIKU VISE, gde MASTERING jos ne postoji nit se zna o njemu, a to sto sam rekao STO SE TICE NASEMUZIKE, mislio sam svaku sam pesmu sam ja MASTERIRAO, jer toga uopste nije nit postojalo. To u vezi WAVELAB, isto u pravu si a i GRESIS, citaj pazljivo sta pisem, ljudi mesaju aplikaciju i efekat, kao sto kazu WAVELAB je samo za MASTER a ustvari WAVELAB je samo jedan WAVE EDITOR nista vise i nema VECIH sposobnosti no sto ima CUBASE za MASTER, hteo sam samo da objasnim tu dilemu sto uvek ljudi imaju da UPOREDJIVAJU WAVELAB I TRACKS, jel to ima ikaku smislu??? Da uporedis da je SECER sladji nego TORTU il TORTA sladja nego SECER, jel torta moze bez SECERA? ...da ne nabrajam druge detalje, opet ocekujem komentar i hvala vama na ispravkama, i ja sam ovde da naucim a ne da ucim nekoga. Pozdrav puno vama |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Obrada vokala | lirikzg | Audio Produkcija - Tehnike | 32 | 23-06-2010 03:52 PM |
Obrada PZM mikrofona (BFD) | idekius | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 27-07-2007 12:46 AM |
obrada fx kanala | nenad | Audio Produkcija - Tehnike | 4 | 06-01-2007 07:30 PM |
Obrada semplova | Zid | Audio Software | 20 | 26-07-2006 10:12 AM |