Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-12-2005, 04:15 AM   #11
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Default Re: RME 9632 ili emu1820M

Moj glas ide definitivno za RME!

Ima nesto u konverterima kod RMEa. Niti jedna kartice (izuzev, eto, MOTU2408) od onih koje sam slusao mi nije na prvu loptu toliko sjela. Ne radi se uopce o tome kako zvuci nesto dok se usnimava na nju. To uvijek dobro zvuci. To je ono sto vecina ljudi slusa kad usporedjuje EMU i RME. Ali radi se o tome da kada se usnimi 20-30 kanala i krene to miksat, da ja imam neki (definitivno subjektivan) osjecaj da mi se sve bolje spoji. To je inace stvar s konverterima i preampima. Dobri uredjaji se primjete tek u fazi miksa. Stvar je samo u tome koliko se moze dobro "uvuci" neki kanal u miks, utopit ga, a da jos uvijek ostane jasan i definiran. U tome je RME sjajan. Zato moj glas ide za njega.
I necu se uopce upustat u raspravu EMU protiv ostatka svijeta. Prvi cu tu priznat da je EMU genijalna kartica. Neke kolege sam cak nagovorio da ju kupe. Ali smatram da RME po pitanju AD/DA konverzije moze vise od EMUa ili (mog) Creamwarea.
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2005, 10:51 AM   #12
MD
Senior Member

MD's Avatar

Hm, ok konverteri su tu negdje za moje skromne potrebe.

Nego, jeli netko probao koristi adat i/o?
Čini mi se da sam čitao da netko koristi i behringer ADA8000 sa njom tu na forumu. Ima kakvih problema?

Zbog ovoga:

" And don't use the 1820m via ADAT - the ADAT input uses a non-ADAT compliant optical receiver, which does not operate reliable."

Ako su konverteri tu negdje, a adat radi pouzdano pa da je mogu kasnije pro?iriti , onda mi se emu ipak čini korisniji izbor .
Mislio sam da je razlika u RME konverterima stvarno čujna, ali ako nije, onda ću i ja u EMU vode čini se

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2005, 10:51 PM   #13
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Moj glas za RME definitivno!
po cenu da me proglase za cigana koji hvali svog konja

Salim se..... mnogo sam ranije pisao i ubedjivao ljude da uzmu RME, pa ako ti nije tesko, pogledaj moje prosle postove.

Dodao bih samo jos ovo: tacno je da RME, poput ozbiljnih sprava nije all-in-one uredjaj...odnosno hardware koji je dovoljan za sve.... Ja sam uvek izbegavao takve uredjaje koji rade sve...
Ako uzmes RME, imaces dovoljno dobar zvuk da pozelis ta silna prosirenja, a i mogucnost da biras sta ti treba od prosirenja..... nikad se ne zna kakav ces apetit imati kasnije

Uz svo postovanje prema EMU koji zaista dobro radi posao.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules