|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Moj glas ide definitivno za RME!
Ima nesto u konverterima kod RMEa. Niti jedna kartice (izuzev, eto, MOTU2408) od onih koje sam slusao mi nije na prvu loptu toliko sjela. Ne radi se uopce o tome kako zvuci nesto dok se usnimava na nju. To uvijek dobro zvuci. To je ono sto vecina ljudi slusa kad usporedjuje EMU i RME. Ali radi se o tome da kada se usnimi 20-30 kanala i krene to miksat, da ja imam neki (definitivno subjektivan) osjecaj da mi se sve bolje spoji. To je inace stvar s konverterima i preampima. Dobri uredjaji se primjete tek u fazi miksa. Stvar je samo u tome koliko se moze dobro "uvuci" neki kanal u miks, utopit ga, a da jos uvijek ostane jasan i definiran. U tome je RME sjajan. Zato moj glas ide za njega. I necu se uopce upustat u raspravu EMU protiv ostatka svijeta. Prvi cu tu priznat da je EMU genijalna kartica. Neke kolege sam cak nagovorio da ju kupe. Ali smatram da RME po pitanju AD/DA konverzije moze vise od EMUa ili (mog) Creamwarea. ![]()
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|