Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-12-2005, 03:11 PM   #11
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Default Re: TV Reklama

spica za lokalnu televiziju
lesha is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2005, 05:52 PM   #12
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by lesha
spica za lokalnu televiziju
vec vidim TR vesti sa nekim Liebingom u pozadini
Old 18-12-2005, 07:15 PM   #13
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by puRe
vec vidim TR vesti sa nekim Liebingom u pozadini
podloga nema veze s technom, a moram da ti kazem da nisam lud za liebingom, uglavnom vrti i pravi trash muziku..
lesha is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2005, 08:20 PM   #14
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Obrati paznju na mono/stereo jer neke TV rade samo mono! poz
Old 18-12-2005, 10:12 PM   #15
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
uglavnom vrti i pravi trash muziku..
zato sam i spomenuo njega

nego, sori...nemoj da se ljutis, u tom trenutku mi je ta kombinacija (dnevnik i liebing) delovala komicno...
Old 19-12-2005, 01:20 AM   #16
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

pitao sam tehnickog dir. Metropolisa, on kaze 0 je zakon izgleda da kod nas nema standarda, al za moju dusu ici cu na -0.5dB. Sto se mono-a tice, eer, dude, nisam gluv/glup ja trenutno na kablovskoj nisam primetio nijednu Stereo stanicu, izgleda da provajderi sabiraju i strane TVstanice.
@color odavno sam poceo da mixam kroz odredjenu kompresiju, obzirom da radim uglavnom gitarsku muziku koja na kraju bude stisnuta ko limun kod moje baba Mice...
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2005, 12:15 PM   #17
Color
Senior Member

Color's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
pitao sam tehnickog dir. Metropolisa, on kaze 0 je zakon izgleda da kod nas nema standarda, al za moju dusu ici cu na -0.5dB. Sto se mono-a tice, eer, dude, nisam gluv/glup ja trenutno na kablovskoj nisam primetio nijednu Stereo stanicu, izgleda da provajderi sabiraju i strane TVstanice.
Odlicno, sad barem mozes mirno da masterujes Ja bih isto rekao da kod nas nema nikakvog standarda jer svaka TV stanica na kablovskoj ima drugaciji nivo (mislim na ove nase privatne i drzavne).

Quote:
@color odavno sam poceo da mixam kroz odredjenu kompresiju, obzirom da radim uglavnom gitarsku muziku koja na kraju bude stisnuta ko limun kod moje baba Mice...
Hahaha! Super, onda nema problema za mix, i pazi, bez obzira sto je dozvoljeno do 0 dB, nemoj mu davati (zvuku) mogucnost da dise. Bas to, stisni ga ko limun kad baba cedi

Pozdrav i puno uspeha!

p.s. obavezno javi kako je proslo
Color is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2005, 04:53 AM   #18
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

evo danas sam radio, dobio video zapis i uputstva... nista od ritmova, uglavnom simfonijski instrumenti, muzika u drugom planu.. Malo sam se namucio jer montaza kadrova nije imala nikakvu ritmicku osnovu, pa sta god uradio ili nije ritmicki korektno il se razilaze desavanja u muzici i slika.. Onda sam na kraju posle 2 sata mucenja okrenuo rezisera i pito ga jel ima nade da malko pomeri po koji kadar, cisto efektnosti radi, sa cim se slozio... ubuduce trazim da montazeri rade po kliku.. boli me uvo koji je tempo, samo dok ima ritma.. Inace kad sam to savladao, ostatak je bio lak. Jedino sam se ozracio kad sam kuci to preslusao (a radio na hiljadu puta psovanim Genelecima 1032), mnogo mi se detalja na Hi-fi izgubilo, pola reverba nema, cak su i gudaci generalno otisli na vecu distancu... To me malo ozracilo jer sam mislio da sam zavrsio, a mastering ostavljam za zadnji dan kad stignu VO. Javicu sutra kako su musterije zadovoljne, ako sam uopste ubo njihovu viziju..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2005, 05:36 AM   #19
MarkoM
Traffica

Quote:
podloga nema veze s technom, a moram da ti kazem da nisam lud za liebingom, uglavnom vrti i pravi trash muziku..
sram te bilo...do skoro nisi tako govorio...
MarkoM is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2005, 09:29 AM   #20
Color
Senior Member

Color's Avatar

Quote:
evo danas sam radio, dobio video zapis i uputstva... nista od ritmova, uglavnom simfonijski instrumenti, muzika u drugom planu.. Malo sam se namucio jer montaza kadrova nije imala nikakvu ritmicku osnovu, pa sta god uradio ili nije ritmicki korektno il se razilaze desavanja u muzici i slika.. ... ubuduce trazim da montazeri rade po kliku.. boli me uvo koji je tempo, samo dok ima ritma..
O muzici u funkciji slike i obrnuto bi moglo puno da se polemise... U svakom slucaju mislim da je najgora varijanta kad rezovi u montazi prate tempo muzike, cak se i u muzickim spotovima izbegava ovakav nacin montiranja.. Na kraju krajeva ti kao tonac/sound designer/kompozitor nemas mogucnost niti treba da se mesas u posao montazera....jer on bi najbolje trebao da zna (ako uopste ima smisla za montiranje slike) kakvu dinamiku i tempo iziskuje konkretan projekat na kojem se radi a sve to uz rezisera pored sebe. A ti kao POSLEDNJA karika u lancu produkcije i postprodukcije treba samo da podpomognes sliku, nikako da je zvukom i muzikom nadjacas.. Slika je primarna informacija , zvuk - dopunjujuca (sekundarna). Naravno izuzetaka ima ;-) E sad ako ni reziser ni montazer nisu ljudi koji su valjano upoznali svoj zanat onda verujem da je tesko...

Quote:
Jedino sam se ozracio kad sam kuci to preslusao (a radio na hiljadu puta psovanim Genelecima 1032), mnogo mi se detalja na Hi-fi izgubilo, pola reverba nema, cak su i gudaci generalno otisli na vecu distancu... To me malo ozracilo jer sam mislio da sam zavrsio, a mastering ostavljam za zadnji dan kad stignu VO. Javicu sutra kako su musterije zadovoljne, ako sam uopste ubo njihovu viziju..
To je sasvim normalno. Pogresno je od reklame ocekivati da zvuci bog zna kako. Sve je to lepo sto se mi trudimo da to zvuci sto bolje itd....na kraju kad se izmixuje sa VO , SFX , unisti dinamika i pusti na TV - dobijes sasvim nesto deseto.....mislim da ne treba toliko dramaticno da prozivljavas te nedostatke...

Pozdrav....

Last edited by Color; 20-12-2005 at 09:35 AM.
Color is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules