|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Peak naravno...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
znaci opusteno radim, masterujem, i onda u editoru smanjim sve na -9. Hvala ti puno na odgovoru, nije mi padalo na pamet da analiziram stepen kompresije na reklamama... a logicno je
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Pa nije bas tako...mislim opusteno radis, pripremis sve kanale onda okacis limiter na izlaz, maximalnu vrednost peak namestis na -9dB a treshold spustas (signal ti se pojacava) dok nebude bas izoblicen zvuk, onda pustis to na televizoru i kazes ok , moze ovako ;-) ili malo vratis treshold itd... EQ na masteru naravno ide pre limitera. Odnose medju VO i muzikom / SFX radi sa okacenim limiterom jer ce ti on zbog brutalne kompresije izmeniti odnose koje si napravio dok ga nisi okacio na izlaz. To za -9dB nemoj da me uzimas zdravo za gotovo jer pojma nemam koji je kod nas standard. To se raspitaj, u principu svaka televizijska stanica bi trebala da bude sposobna da ti kaze koje tehnicke parametre mora da ispunjava neki materijal da bi prosao..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Nema na cemu ;-)
Primetices da je stepen kompresije brutalan, snimak uopste nedise, bukvalno kad ga naimportujes i vizualizujes, vidis pravugaonik.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ton magistar
|
![]()
-9db peak
![]()
![]() |
#6 |
Vibrator
|
![]()
ja sam radio normalno do -0.1 dB..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Arthure, mislim da bi u svakom slucaju trebao da se raspitas na kojoj televiziji ce da se pusta reklama, da nazoves tu televiziju i saznas tehnicke specifikacije koje oni iziskuju i na osnovu toga da masterujes zvuk.. Bolje je da ga ti masterujes do odredjene velicine nego da radis do 0dB (-0.2dB) pa da ga oni brutalno limitiraju jer se moze desiti da se odnosi VO - muzika - SFX potpuno izmene...
Zaboravio sam jod da dodam, ako ti se zvuk nakon limitacije bude cinio previse ostar, digni realese time, signal ce ti subjektivno zvucati malko tisi ali ces dobiti na mekoci.. Lesha, za koje trziste si tako radio? Ja vrlo cesto dobijam i international DAT-ke iz francuske, poljske, turske u slucaju kad radimo adaptaciju vec postojece reklame. One su isto masterovane do -9dB.. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|