Volim Gibonnija
čitao sam thread o Joksimoviću i tamo pročitao neka razmi?ljanja o muzici na na?im prostorima. Oću samo da dodam (a htio sam tamo nego je zatvoren thread), da i ja isto mislim da je Gibonni najbolji, onda mi se sviđa i Vlado, Joksimović ne zato jer mnogo krade muziku i folira se, sviđa mi se i Oliver Mandić, mada je i on dosta pokrao, ima dosta dobre na?e muzike iz osamdesetih, Bala?ević ima fenomenalne tekstove (a i po neku dobru muziku, kao "Jednom su sadili lipu"), sjetite se stare Čorbe, Generacije, Smak, Time, Korni Grupa....sve mrak bendovi, koji bi u tom vremenu stali rame uz rame sa bilo kojim svjetskim bendom, samo da su imali uslove, jer nije isto roditi se u Čumadiji ili na Pikadiliju....Evo B92 ispira mozak sa najgorim sranjima, samo zato jer ih je pustio GillesP...ali to nije tema. Hoću da ka?em da nismo mi krivi ?to je na?a kultura srozana i ?to dr?avu vode uglavnom nepismeni preprodavci...a to automatski podi?e nivo kulturne bijede...sve to kreće od onoga, neki biznismen će rađe pozvati na promociju neku sisatu pevaljku da mu zabavlja (slične) goste, nego da mu "tripuje neki jazz bend"...i tako redom. Zato mislim da su Gibo i Vlado pravi dijamanti u op?toj bujici nekulture i podr?avam ih (ako je to uop?te moguće i potrebno) svim srcem, jer mi fali kvalitetna domaća muzika (bilo koje vrste, pa makar i narodna). A Gibonni ima i fenomenalne ljubavne tekstove, vrlo dobru produkciju, izvanredno je odsvirano i ja stvarno ne vidim ?ta tu vama jo? fali??? Ustvari, volio bih da mi ka?ete (vi koji mislite da je to sve sranje, ljiga) ?to je po vama dobro? ?to vi slu?ate od domaće muzike, a ako ne, onda uop?te, ?to vam je dobro od svjetske produkcije?
|