Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-12-2005, 07:16 PM   #1
kompozitor
Guest

Default Re: Volim Gibonnija

Quote:
Originally Posted by bassystem
nego sam htio da čujem od vas koji ne volite takvu muziku ?TO VI SLU?ATE, i ?to vam je dobro
Dino Merlin ponekad iznenadi . Mada ga ne slusam .
1-2 pesme Van gog .
Parni Valjak s vremena na vreme snimi ponesto fino ( ne znam da li i originalno ) .
Dobar/solidan album je bio Colicev album " Kad bi moja bila " ( ne znam da li i originalan ) .

Balasevic ima standardno dobre tekstove , ali sam ga se bas zasitio . Ima kvalitet . Nije mi preterano simpatican . Ne slusam ga .

Ako ista mrzim iz dubine duse to je " intelektualni " pravac . Kad ne umes da uradis nesto konkretno , budi " zagonetan " , to pali . Bedno ( najcesce ) .

U stvari , vise mrzim " densere " . U stvari , gadim se .

Nisam cuo cuo novi album YU Grupe , osim 1-2 pesme sa radija . Standardno , dobri su . Mladji su duhom od 99,9 % ostalih . Mnogo bolje sviraju . Jedna ako ne i jedina svetla tacka na crnilu .

Bajaga ume da napise tekst . Ima dobre metafore . Ima stil .
Po mom misljenju on je vise pesnik nego muzicar .

" Stankovic " ima dobar jazz orkestar . Klinci , obecavaju .

Ima vise dobrih mladih ( solo ) pevaca .
Cuo sam i jedan izuzetan sopran . Bas izuzetan .

Pozdrav ...
  Reply With Quote
Old 19-12-2005, 08:05 PM   #2
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

@Sasa Ristic
Mislim da pogresno gledas na stvari. U potpunosti se slazem s' tobom da kad pustis u Winampu te stvari koji si naveo zvuce tako kako si rekao u poredjenju sa svetskom produkcijom. Ali zasto bi uopste poredili npr. Gibonnija (npr. zbog naslova teme), sa npr Eros-om ili takodje gore-pomenutim-Stingom? Da li su oni jedan drugom konkurencija ? Da li neki npr. Francuz koji udje u prodavnicu CD-a sa 15e u dzepu nece kupiti Gibonnijev disk zato sto je video Stinga na polici? Ili ja necu dati 1500din za stinga ako mogu dati 450din za Gibonnija. Ili cu otici na Stingov koncert u Budimpestu umesto na Gibonnijev u Pulu? Konfuzno? Pa, jeste. Meni je jasno da mi koji smo u manjoj ili vecoj meri stvaraoci muzike,na ovaj ili onaj nacin, svakako treba da ucimo od boljih i da uporedjujemo svoje radove sa albumima sa zapada, zanrovski bliskim onome sta radimo, ali kad imamo gotov proizvod njega je potpuno nepotrebno uporedjivati sa svetskim facama. Hajde da 'nase' nase dobre albume uporedjujemo sa nekim sranjima (flasa moze biti do pola puna i do pola prazna, ali nije bas isto). Postoji par albuma koji su se vrlo prodali kod nas, nisu uopste sranje i prilicno su zatalasali svako svoju scenu - Mirakul Gibonnija, prvi album Negativa, i prvi album Georgijeva. Sad drugi je problem, sto kaze Oggy, sto sad imate milion Negativa i Vladolikih, koji zbog svoje nekreativnosti nisu uspeli da izadju iz sene svojih novih uzora, ali su uspeli da nam zgade i svoje idole. A ova dva albuma su pokazala da dobar rock i dobar pop album (PRILAGODJEN SIRIM MASAMA) itekako imaju prodju ovde. Ja ne potcenjujem publiku ovde (mada ima i teske stoke medju njom), ali publiku ne cine muzicari, producenti i njihove sveznajuce devojke, vec.....
Licno, Darkvudi mi se ne svidjaju, ali postujem stav nekog ko ih voli. Ali, da li treba da nam bude vodeci bend bude neko ko je jednom u karijeri namakao pun Sava Centar? Bendu svaka cast, ali jebes takvu scenu. Jednostavno, dok ne budemo postovali kvalitetne domace radove (koji naravno nisu na svetskom nivou, ali je*i ga) necemo imati main stream pop ni rock scenu, vladace Pink i turbo folk i u ku*ac
@Dushan S
5+ za sve sto si rekao
@MHZ021
Na zalost, ne poznajem te, ali evo kakvu sliku imam o tebi. Vezbas dnevno 6-8 sati, odlicno sviras repertoar Corea, Hancock, imas bend koji je uvezban, ubija, druzis se 70% sa muzicarima raznih opredeljenja, vecinom akademci ......, Zaista, komplimenti za to, ali mislim da je muzika i nesto vise od skala,modusa, neparnih ritmova, kilometarskih unisa... Molim te da me ne shvatis ni pogresno, ni cinicno, pogotovo ako gresim

Last edited by OFF; 19-12-2005 at 08:17 PM.
OFF is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2005, 08:31 PM   #3
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Mislim da je Sasa povukao dobru crtu izmedju Gibonija i Stinga.

Za domaci: "Poslusati pesmu Mirakul i pesmu The Book of My Life sa poslednjeg Stingovog albuma "Sacred love"".

Slicnost je vise nego zapanjujuca. Jedino sto kod Gibonija to u jednom momentu prelazi u "Yu-nostalgija" refren, a Sting ostaje hladno pri svome
Dakle, nemam nista protiv, cak i posedujem "Mirakul", ali ako neko sebi dozvoli da podrazava, treba da bude svestan da mu ne gine winamp play lista gde se lako moze naci pored svog idola, te biti uporedjivan.

Zaboravih da se osvrnem na bivsi vrhunski bend Radiohead koji su imali jedan od mojih "top 10 ever" albuma "The Bends", a zatim preko albuma "OK komputer" koji je bio inovativan, ali ne toliko muzikalan kao pomenuti prethodnik skliznuli u ponor bez dna albumom "Kid A" zbog kojeg sam ubedio prodavca da mi ga pusti odmah u prodavnici jer nisam mogao da docekam, a posle preslusavanja odlucio da ga ne kupim, niti da ikada vise razmisljam o njemu. Usledili su i Amnesiac i jos jedan "album posle", ali to vise nije Radiohead...

Sto se Darkwooda tice, tu se misljenja lome, ali da ne bih bio pristrasan posto znam ljude, mogu da kazem da u njihovom pristupu stvaranja muzike ima neceg "vestackog" tipa "ajde da stavimo nesto sto ce da zvuci fancy"... Naravno, ima par pesama koje obozavam tipa "Supernova" ili jedan od najboljih rifova Yu muzike u pesmi "Ispod reaktora".

EKV je jedini YU (ex YU) bend koji sam sa istim zarom slusao i tada i sada. Komercijalizacija pesme "Krug" je donela ogromnu stetu imenu jedne tako velike grupe, stavivsi svaku susu u poziciju da kaze "Ja slusam EKV"...

Polako me hvata pljuvacka groznica. Odjava

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2005, 08:34 PM   #4
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Mislim da verovatno nisam bi dovoljno jasan.....stoji to sto kaze Dusan, ali takve opservacije vec postaju samo malo osmisleniji izgovori za mnogo toga sto nam fali na sceni.Mozemo da se postujemo koliko god hoces, da se tapsemo po ramenima i ohrabrujemo u teskim trenucima , bice nam lakse ...ali ne i bolje
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2005, 05:30 PM   #5
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
čekaj, ti sad oće? da bude? duhovit, ne kapiram? Ili nisi shvatio? Nisam ja tra?io da pravim sektu obo?avalaca, nego sam htio da čujem od vas koji ne volite takvu muziku ?TO VI SLU?ATE, i ?to vam je dobro, mo?da ne?to novo naučim...Kakvi su vama tekstovi dobri i da li po vama ima i?ta da valja sa ovih prostora...a ako vam ni?ta ne valja odavde, ?to onda slu?ate?

ps: i molim moderatore da ubuduće bri?u ovakve glupe komentare
Pre svega ajdenda kazemo da te nisam razumeo a ni ti mene vidis kako je tema lepo krenula malo vatre i onda ima sta da se procita i diskutuje naravno da mnogo cenim Gibonija iVladu pa negde i Joksimovica ali problem je u tome sto se otvori tema o novoj Joksimovicevom CDu i ja uzmem i detaljno preslusam CD da bih pokusao da dam neki koliko mogu objektivan sud o materijalu a ono se tema pretvori o polemisanj na nivou osnovac kako je Vlado bolji pa nije nam nivo bavljenja analizama na tom nivo da utvrdimo dali je bolji burek od cipele ja to nemogu da poredim na takav nacin heteo sam da dam jedan sud o njegovoj produkcij tahnickom aranzerskom pa i kompozitorskom nivou bez prdrasude dali se on meni licno dopada ili ne a ne na nivou to je seljacizam i u startu je kurac pa valda i tu postoji nesto sto nosi odredjeni kvalitet pa da ga uocimo ako je ovo mesto gde bi neko nesto mogao pametno da kaze sa stanovista ljudi koji se bave ovim poslom generalno. tako da sam te cacnuo cisto radi reda da bi se malo razbila ucmala atmosfera i to je po meni pozitivno jel nema diskusije bez malo zara. nadam se da se ne ljutis!

http://bibermusic.com

Last edited by LACKY; 23-12-2005 at 01:27 AM.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2005, 05:57 PM   #6
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Zdravo LACKY,

Quote:
Originally Posted by LACKY
....tako da sm te cacnuo cisto radi reda da bi se malo razbila ucmala atmosfera i to je po meni pozitivno jel nema diskusije bez malo zara. nadam se da se ne ljutis!
Nisam bassystem, ali da primetim...
To sto ti zoves "zarom" moze samo da izazove svadju a ne diskusiju, tako da nije korektno potpaljivati nesto sto ni ne planiras da gasis... koliko mogu da zakljucim iz toka "diskusije".

Ista ti je prica na putu, kada vozis, i kada postoje "vozaci" koji ocekuju od drugih vozaca da cuvaju i svoja i njihova kola, kao i svoje i njihove glave... pa ako ti zastupas stav da nema dobre voznje bez naglog "utrcavanja", 'nako, da bude "zanimljivije", onda bih ja, koji nisam avanturisticki raspolozen, sacekao da odmaknes... i nastavio mirno i hladne glave... pa kada nas ima vise takvih... da li mozes da dobijes "diskusiju po sopstvenom ukusu"?

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2005, 06:11 PM   #7
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Zasto se odmah porazumeva svadja ako ce bilo ko odnas da skrene sa teme i na kraju se ona stavi pod kljuc i nikom nista, to je po meni gore ngo reci nekom cekaj malo vidis da se svi bavimo necim sto nas mozda zanima. Nemora odmah to da plane u svadju, meni se vise puta desilo da na neku salu dobijem naj strasnije napusavanje pa nikome nisam nista zamerio, jel mozda coveku nije do sale: sad verovatno pisanim kontaktom mozda neko sitno zezanje nebude naj razumljivije pa se covek brecne. Ali nemogu u svakom momentu bas da pazim na 1000 sitnica pa se desi a desava se manje vise svima nama.Nemam nameru da raspirujem nikakvu svadju a ako sam izazvao svadju oko Darkwuda onda se izvinjavam svima unapred!
pozdrav takodje.
(zurio sam dok sam to pisao,uradjeno editovanje)

Last edited by LACKY; 21-12-2005 at 03:02 AM.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2005, 07:18 AM   #8
Pedja
VIP Member

Pedja's Avatar

Quote:
čitao sam thread o Joksimoviću i tamo pročitao neka razmi?ljanja o muzici na na?im prostorima. Oću samo da dodam (a htio sam tamo nego je zatvoren thread), da i ja isto mislim da je Gibonni najbolji, onda mi se sviđa i Vlado, Joksimović ne zato jer mnogo krade muziku i folira se, sviđa mi se i Oliver Mandić, mada je i on dosta pokrao, ima dosta dobre na?e muzike iz osamdesetih, Bala?ević ima fenomenalne tekstove (a i po neku dobru muziku, kao "Jednom su sadili lipu"), sjetite se stare Čorbe, Generacije, Smak, Time, Korni Grupa....sve mrak bendovi, koji bi u tom vremenu stali rame uz rame sa bilo kojim svjetskim bendom, samo da su imali uslove, jer nije isto roditi se u Čumadiji ili na Pikadiliju....Evo B92 ispira mozak sa najgorim sranjima, samo zato jer ih je pustio GillesP...ali to nije tema. Hoću da ka?em da nismo mi krivi ?to je na?a kultura srozana i ?to dr?avu vode uglavnom nepismeni preprodavci...a to automatski podi?e nivo kulturne bijede...sve to kreće od onoga, neki biznismen će rađe pozvati na promociju neku sisatu pevaljku da mu zabavlja (slične) goste, nego da mu "tripuje neki jazz bend"...i tako redom. Zato mislim da su Gibo i Vlado pravi dijamanti u op?toj bujici nekulture i podr?avam ih (ako je to uop?te moguće i potrebno) svim srcem, jer mi fali kvalitetna domaća muzika (bilo koje vrste, pa makar i narodna). A Gibonni ima i fenomenalne ljubavne tekstove, vrlo dobru produkciju, izvanredno je odsvirano i ja stvarno ne vidim ?ta tu vama jo? fali??? Ustvari, volio bih da mi ka?ete (vi koji mislite da je to sve sranje, ljiga) ?to je po vama dobro? ?to vi slu?ate od domaće muzike, a ako ne, onda uop?te, ?to vam je dobro od svjetske produkcije?
Apsolutno se slazem sa tobom, delim tvoje misljenje i stojim iza svega ovoga sto si napisao
Pedja is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2005, 12:55 PM   #9
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Dobri su i Vlado i Giboni, al ruku na srce , kada u winampu naidju njihovi radovi posle npr. Cold play ili Depeche mode , meni licno postane jasno da nama trenutno fali nesto vise i dublje nego sto su to tehnicki uslovi za rad.Zao mi je sto to moram da kazem , ali u zadnjih 15 godina sa nasih prostora nije poniklo nista sto bi imalo sta da trazi na svetskoj sceni (barem kad je komercijalna muzika u pitanju).Voleo bih da se pojavi neki ekstra talent koji je dobro "upio" i srodio se sa nekim svetskim zvukom koji ne koketira suvise banalno sa komercijalom(he he dosta mi je bre vise ovih prica o Stingu i jazz-u), ima li neko ovde da je rastao uz D.M. ,Soundgarden, Perl jam , Bjork, Goldie...daj da cujemo makar i plagijate, samo da se napravi barem prvi korak u tom smeru.
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2005, 01:39 PM   #10
Boskovic
Super Moderator

Boskovic's Avatar

Quote:
Originally Posted by sasaristic
... nama trenutno fali nesto vise i dublje nego sto su to tehnicki uslovi za rad.
Pa mozak i srce ne mozesh kupit uz Avalon i Manley. Ali ih mozesh dobro sjebat slushajuci Pink. Mislim hrpa sranja koju aktivno ili pasivno svaki dan slushamo bilo sa TVa ili po studijima moraju nedje da se odraze i sigurno nece dovest do toga da svirka zvuchi kao RHCP.

http://www.rumski.com
Boskovic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules