Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-12-2005, 04:14 PM   #11
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Default Re: Sta da kupim Roland G-70 ili Korg PA1XPRO?

OK

Popravljeno sa novim OS!

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2005, 03:43 AM   #12
amko
Junior Member

Angry Re: Sta da kupim Roland G-70 ili Korg PA1XPRO?

Ma kupio sam Korga ali sam brate razocaran, ranije sam imao Rolanda Va-7, a prilicno koristim fajlove, odusevljen sam sa duplim sekvencerom i mogucnosti za mix ali sam razocaran sa zvukom kada se pusti midi na PA1xPro, zvuci skroz bez veze kao neka igracka u poredjenju sa VA-7, ima li neka caka da moze ovo da se sredi da svi fajlovi zvuce bar pribilzno kao na VA-7, neki fajlovi dobro zvuce i na korga ali ima ih dosta da povratis kako to zvuci . Ako neko zna resenje nek pomaze inace prodacu ga ako ovo ne sredim sa fajlovima, za zivu svirku je super samo je stvar podesavanja.
Pozdrav!
amko is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2005, 11:06 AM   #13
cevap
Member

cevap's Avatar

Kao prvo, ubaci mu dobre semplove basa i ritam gitara. Drum set mozesh da koristish onaj njegov REAL sto se instalira u BONUS setu sa stranice www.korgpa.com. Ako ne zelish, ima i manjih live drum setova, npr. JV set, ja ga nemam, koristim korgov i zadovoljan sam. Mozes na njemu i da zamijenish one padove sa svojim loopovima, gdje mozes recimo ubaciti tarabuke.

Svakom midi fajlu zamijeni drum set sa live drum setom, bas i ritam gitaru sa svojim semplovanim i pusti onda da chujesh razliku.
Korg nije kao Roland, kupish ga upalish i vozi, na Korgu morash mnoge stvari da podeshavash i sredjujesh sam, ali vjeruj mi da se isplati. Za narodnjake, neuporediva je razlika izmedju Rolanda i Korga, u korist ovoga drugoga.
Zato sam te i pitao koju vrstu muzike radish.

Ja sam svoga kupio prije skoro godinu dana, i jos uvijek ga sredjujem. Ali.....svakim danom je sve bolji. Nazalost nema toliko posla ovdje, pa da ja svaki dan sjedim za klavijaturom i popravljam i doradjujem
Old 10-12-2005, 12:37 PM   #14
amko
Junior Member

Quote:
Originally Posted by cevap
Kao prvo, ubaci mu dobre semplove basa i ritam gitara. Drum set mozesh da koristish onaj njegov REAL sto se instalira u BONUS setu sa stranice www.korgpa.com. Ako ne zelish, ima i manjih live drum setova, npr. JV set, ja ga nemam, koristim korgov i zadovoljan sam. Mozes na njemu i da zamijenish one padove sa svojim loopovima, gdje mozes recimo ubaciti tarabuke.

Svakom midi fajlu zamijeni drum set sa live drum setom, bas i ritam gitaru sa svojim semplovanim i pusti onda da chujesh razliku.
Korg nije kao Roland, kupish ga upalish i vozi, na Korgu morash mnoge stvari da podeshavash i sredjujesh sam, ali vjeruj mi da se isplati. Za narodnjake, neuporediva je razlika izmedju Rolanda i Korga, u korist ovoga drugoga.
Zato sam te i pitao koju vrstu muzike radish.

Ja sam svoga kupio prije skoro godinu dana, i jos uvijek ga sredjujem. Ali.....svakim danom je sve bolji. Nazalost nema toliko posla ovdje, pa da ja svaki dan sjedim za klavijaturom i popravljam i doradjujem
cevap@
Moj prijatelju, lako je reci ubaci mu ovo, ubaci mu ono, da li ti znas da se ja prvi put srecem sa korgom, i da pojma nemam kako se radi sa tim, i da hvala BOGU imam dosta svirki,nemam vremena da se mnogo bavim podesavanjima i da sam dao za nju 2500 evra a jos uvijek moram da sviram na starom VA-7, od prije 5-6 godina, upravo zbog ovih podesavanja s...., a sada stize nova godina, htio sam da uzivam u novoj klavijaturi ali ...

ja brate hocu da sviram i da pevam a ne da mi zivot prodje u proucavanju klavijatura, zato sam razocaran. Ako imas podesen SET za PA1Pro molim te posalji ga na e-mail, platicu posteno tvoj trud. I malo bolje objasni molim te kako da sredim da mi fajlovi zvuce ljudski an kao na onoj kineskoj igracki od klavijature. Inace meni je familija u Svedskoj a ti si u Danskoj, nadam se da cemo se licno upoznati. Uplatu mozes dobiti iz Svedske. Nadam se da ces mi izaci u susret.
Pozdrav!
amko is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2005, 01:23 AM   #15
statusband
Senior Member

statusband's Avatar

Ne moze neko za tebe da sredi sve fajlove,moras to sam da uradis za Korg-a,ne mozes ti da ucitavas SET boje u GM,a fajl ih vuce od tamo kad ga pusis.Ja i ortak smo bas pustali neke na PA1x i meni zvuce odlicno.Mnogo ljudi je imalo problem kao ti,a veruj mi sve je do navike,kad ti navikne uho na PA1x,VA-7 ce ti zvucati kao kanta.To je zato sto si navikao na sintetiku,koja zvuci malo tvrdje,a Korg je mekan.Postoji mogucnost i da ti je dinamika pojacana do kraja,pa sve lomata.Udjes na Global,pa nadjes,ne znam sada napamet,ali ima tamo "Velociti"-idu brojevi od 40 do 127,ti ga namotas na "Normal",koji se nalazi negde na sredini i memorises "write","selektujes "Globa" u prozoru pa "Enter/Yes" koji se nalazi na desnoj strani.Javi sta si uradio
Old 11-12-2005, 02:07 AM   #16
cevap
Member

cevap's Avatar

Quote:
Originally Posted by amko
cevap@
Moj prijatelju, lako je reci ubaci mu ovo, ubaci mu ono, da li ti znas da se ja prvi put srecem sa korgom, i da pojma nemam kako se radi sa tim, i da hvala BOGU imam dosta svirki,nemam vremena da se mnogo bavim podesavanjima i da sam dao za nju 2500 evra a jos uvijek moram da sviram na starom VA-7, od prije 5-6 godina, upravo zbog ovih podesavanja s...., a sada stize nova godina, htio sam da uzivam u novoj klavijaturi ali ...

ja brate hocu da sviram i da pevam a ne da mi zivot prodje u proucavanju klavijatura, zato sam razocaran. Ako imas podesen SET za PA1Pro molim te posalji ga na e-mail, platicu posteno tvoj trud. I malo bolje objasni molim te kako da sredim da mi fajlovi zvuce ljudski an kao na onoj kineskoj igracki od klavijature. Inace meni je familija u Svedskoj a ti si u Danskoj, nadam se da cemo se licno upoznati. Uplatu mozes dobiti iz Svedske. Nadam se da ces mi izaci u susret.
Pozdrav!
Mogu ti poslati neke setove koje ja imam u sintu. Nisu svi uradjeni 100 % dobro, ali ima ih koji su strava, boli glava. O placanju nema govora, zaboravi to. Samo sto ima jedan veliki problem, kompletan backup sistema koji bi ti mogao da dobijesh od mene, ja ne znam kako i da li se moze uopshte uraditi. Mogu ti poslati kompletne setove, ali zbog rasporeda semplova koje sve i jedan stajl iz moje klavijature vuche, nece ti zvuchati dobro na tvome sintu. Onda bi ti u stvari morao da prepishesh i instalirash kompletno iste semplove i na ista mjesta kao sto se nalaze u mojoj mashini. To je uzasno dug proces. Zato je najbolje ovim putem: instaliraj prvo BONUS set sa korgove stranice, zatim ubaci nekoliko semplovanih bas gitara i ritam gitara, kao i malo zivih tremolo violina za tepih. Poredaj ih sve jedan do drugoga pod rednim brojem, kad si to uradio uzmi neki style i zamijeni mu kopletnu pratecu sekciju sa ovim semplovima. Necesh moci da vjerujesh koja razlika je u zvuku. Onda ces sigurno skontati da se trud i izbgubljeno vrijeme na ova podeshavanja isplati. Ovo cesh na zalost morati da radish sa svakim stylom ili midijem "pjeshke", jedan po jedan. Nema druge.
Old 12-12-2005, 01:38 PM   #17
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Quote:
Originally Posted by amko
ja brate hocu da sviram i da pevam a ne da mi zivot prodje u proucavanju klavijatura
Onda si trebao kupiti neki instrument, a ne aranzer!

Old 23-12-2005, 02:15 AM   #18
Burli
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Tiki the Boyler
Cestitam na izboru.

Kofer jeste velika muka i skupa muka, tako da se najvise isplate kvalitetni domaci proizvodi.
A uz macu od klavijature ide macak od stalka. Topla preporuka Koenig & Mayer Spider Pro!

Koliko konvertibilnih maraka treba izdvojiti za ovog "macka" od stalka???
Burli is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2005, 11:11 AM   #19
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

488
konvertibilnih
maraka

Old 11-07-2006, 01:28 PM   #20
anderson
Member

anderson's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tiki the Boyler
488
konvertibilnih
maraka
Kad smo kod stalaka, toplo preporucujem ROLAND V-STAND. Ubedljivo se najlakse i najbrze sklapa, najmanje mesta zauzima, relativno je stabilan (nije kao rampa, ali isto kao SPIDER , ULTIMATE), a izgleda lepse od svih zajedno.
anderson is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules