|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
ziveli Cubase i ostala bratija koja ti dozvoljava inserte na masteru! Ja sad skoro svo vreme drzim timeworksa ucitanog pa u svakoj fazi snimanja preslusavam sta se desava... I drago mi je da ima jos ljudi koji mixaju po X dana... ja sam mislio da je Vranjkovic lud sto mixa po 7-8 dana jednu pesmu, pritom sam svedok da nema zajebancije uopce..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Ja istim redosledom kao i Arthur:
"kick,sd,hh,oh,tomovi,bass,gitare,addditional gitare... I isto na master insert drzim ucitane neke plug-in-e pa ih tokom mix-a aktiviram i slusam,na sta mi je jedan majstor rekao:"Ti pravis instrumental,a ne pesmu" u smislu da prvo odradim matricu,pa nalepim vocal,tako reci,sto je donekle i u pravu,ali i u "krivu",jer ja sam navikao da sredim instrumente kao dobru osnovu,na koju dodje vocal kao slag na tortu,pa onda kad nalepim vocal malo doteram ponovo mix-u glavnom odnos solo instrumenata i vocala menjam-i na kraju ukljucim te Plug-ove na master insertu i poslusam mix,pa ga Save-ujem i ostavim za sutra kad su odmorne usi. Sto se tice vocala,sredim boju pre snimanja,tako da se u toku miksanja mozda u procentima raceno doterava na EQ-u 10% ili se ne doterava skoro u opste,a neretko su mi parametri EQ-a na Mic-u na "Nuli" osim basa,jer ja kontam da Vocal ne treba bojiti previse,jer se gubi stvarna slika boje glasa onoga koji peva (sto je njegova licna karta) ![]()
Gde je neznanje sreca,glupost je biti mudar ![]() Last edited by statusband; 05-12-2005 at 05:45 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Kod mene je nekako logicno da mixam istim redosledom kojim i usnimavam instrumente.
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Prvenstvo dajem bubnju i bas gitari....To kad mi zazvuci posteno,dalje je nekako lakse...znaci temelj na prvom mjestu(licno misljenje)..
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Prvo uskladim glasnoću kicka i bas gitare,koji bi se trebali nadopunjavati,biti tu negdje po glasnoći,time sam si napravio neki temelj,posle dodajem snare i hi hat,koje po potrebi i u skladu s ostalim mixom pojačavam ili sti?avam,ostalo ide po inerciji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Dushan.S. je u pravu, znam o kojoj knjizi prica, imam je, BOBBY OWSINSKY.
Ne postoje pravila za to , najveci broj profesionalaca pocinje KICK-BASS, kazem najveci broj ali ipak pravilo ne postoji. Ipak mislim da je najbolje poceti od FOKALNOG POINTA jedne pesme, kao na primer ako je vocal fokalni point , treba poceti od toga, ako su gitare od toga itd. Pozdrav Last edited by Max; 01-03-2006 at 03:01 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|