Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 02-12-2005, 05:02 PM   #1
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Default Re: Beovizija / Eurovision

Quote:
Originally Posted by AVaX
Da ne preterujete malo,a?
Bas bih voleo da cujem jedan razlog zasto bi "zvezdama granda" bilo zabranjeno da ucestvuju na beoviziji?!
Zato sto su narodnjaci, sta?
Stvarno ne razumem.
Jedan od razloga je upravo to shto to i nisu narodnjaci vec neki kvazi teheranski ili bangladeski surogati. Taj izraz "NARODNJACI" je maksimalno zloupotrebljen ne bi li se narod u tome preboznao.
Druga je stvar da li su to dobri pevaci, pa ce pevati nesto sto nije iz njihovog faha, sto bi bacilo drugo svetlo na stvari, ali cisto sumnjam.
shigumicu is offline  
Old 02-12-2005, 05:33 PM   #2
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Avax-e ajde spusti se malo na zemlju, ateriraj. Revoluciju cu da pokrenem, a ti se pazi da se ne nadjes na spisku. :o
Ne zivim od muzike. Mada revolucija treba da bude sveobuhvatna, gledajuci politiku, ekonomiju, .... itd. Upravo citam "Che Guevara - Guerrilla Warfare", tako da ti opet kazem pazi se. :o
Replika sa kraja najnovijeg ruskog SF blockbustera "Nocna straza": " ... i nista nije izgubljeno dok ima nas koji se borimo na starni svetlosti."
Old 02-12-2005, 06:05 PM   #3
AVaX
Stara Rumski Elita 2003.

AVaX's Avatar

Ok, dizem ruke.
Neki ljudi ocigledno nikad nece da prihvate realnost, a ja ne zelim da im kvarim snove.
Uostalom samo izneo sam svoj stav.

@ ProkDu
Bez obzira na zezanje, ne volim da mi se neko tako obraca, tako da te molim da me zaobidjes.
Old 02-12-2005, 06:29 PM   #4
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Avaxe, problem je ?to to tvoje "Prihvatanje realnosti" vi?e izgleda kao prihvatanje da svi budemo ovce, eto u tome je stvar. Ako ne?to smrdi, treba ga baciti u kantu, a ne reći "To je realnost, opusti se i u?ivaj u smradu". E sad, sama pesma mo?e biti predmet razgovora da li valja ili ne , al ajde sad da svi stavimo prste u u?i i pravimo se da ne znamo kako funkcioni?u stvari na ovoj "estradi" i kao je sve to lepo i po?teno. Znači meni je kul da neko radi narodnjake, čak ću i ja lepo uzeti pare i snimiti nekome, nemam moralni problem. Ali druga stvar su poku?aji da se validira ta teheranska varijanta time ?to se od njih prave pop pevači, ?to nisu. To jest, ba? mislim da treba povući crtu između teherana i pop, prave folk i etno muzike.
Dushan_S is offline  
Old 02-12-2005, 06:54 PM   #5
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

"Mrzim narodnjake!!!"
Bata Zivojinovic

lesha is offline  
Old 02-12-2005, 07:30 PM   #6
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Svi su ovde pomalo u pravu i pomalo nisu.

Cinjenice:
1. Festivali zabavne muzike postoje svuda, pa i kod nas.
2. Svuda gde ima para, ljudi se guraju da uzmu svoj deo.
3. Svi koji se dodju do svog dela, cine sve da taj deo zadrze, pa uvelicaju
4. Da bi oni uzimali veci deo, ostali moraju da uzimaju manji.
5. Ostalima nije pravo, ali u odsustvu boljeg resenja pribegavaju neadekvatnim i nedelotvornim resenjima.
6. Pocinju rasprave tipa: "Ovo vredi, a ovo ne vredi" koje uglavnom nemaju mnogo smisla.

I tako bih mogao do sutra. Mislim da definisanje sta je dobro,a sta nije, ne vodi nigde. Upalite MTV i bicete suoceni sa 97% djubreta svetske produkcije za koje svi misle da je Bog-zna-sta, a u stvari nije nista, do djubreta (subjektivan stav).
Veliki broj ljudi misli da je to nesto, jer se vrti na MTV-u i tako formira ukus.
Kada se ukus formira, tesko je nekom objasniti da "to nije to"
Taj proces je dugotrajan i moras da budes i pametan i talentovan i uporan i da imas veeeliku srecu da bi eventualno uspeo u tome.
Shodno svemu ovome, dolazim do zakljucka da su rasprave na ovu temu u krajnjem slucaju naivne, ako nisu pokrepljene delima, tj. dokazom prave "borbe" protiv ovakve situacije.

Licno ne mogu, a da ne kazem da od zvezda granda odavno nisam video goru govnariju i da se radi o cistoj lobotomiji. Upalim TV i vidim 3-4 Cece na bini koje izgledaju i pevaju isto, ali ih je vise nego sto treba. Posle par sekundi ukapiram da ni jedna nije prava...
Daleko da mi se svidja Ceca, ali bar je to sto jeste.
Onda ih vidim u studiju gde kao prava mala sekta pevaju idiotske pesmice i glume "zvezde" sa silnim najavama o blistavoj karijeri...
Prst u usta...

Naravno, osim subjektivnog gadjenja, ne bih nista drugo mogao da kazem osim da radim na tome da nadjem svoje mesto negde gde nisu oni i ne krivim njih ili bilo koga drugog za to sto je "ovo onako ili ono onako", vec pokusavam da unapredim sebe i na taj nacin se ostvarim.

Ljudi o kojima pricate (Marina, Braja...) uzimaju ogromne pare i glupo je ocekivati da se u dogledno vreme bilo sta promeni po tom pitanju, iz prostog razloga sto su oni u mogucnosti da to ne dozvole i nece dozvoliti.
Jedino sto mozete je da sebi ustedite zivce, ne misleci o njima, vec mislite na sebe i ono sta cete vi uraditi.

Ovo sve bez ikakve namere da bilo koga prozovem, vec iz pokusaja da smirim tenzije.
Pozdrav

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline  
Old 02-12-2005, 07:27 PM   #7
AVaX
Stara Rumski Elita 2003.

AVaX's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Avaxe, problem je što to tvoje "Prihvatanje realnosti" više izgleda kao prihvatanje da svi budemo ovce, eto u tome je stvar. Ako nešto smrdi, treba ga baciti u kantu, a ne reći "To je realnost, opusti se i uživaj u smradu". E sad, sama pesma može biti predmet razgovora da li valja ili ne , al ajde sad da svi stavimo prste u uši i pravimo se da ne znamo kako funkcionišu stvari na ovoj "estradi" i kao je sve to lepo i pošteno. Znači meni je kul da neko radi narodnjake, čak ću i ja lepo uzeti pare i snimiti nekome, nemam moralni problem. Ali druga stvar su pokušaji da se validira ta teheranska varijanta time što se od njih prave pop pevači, što nisu. To jest, baš mislim da treba povući crtu između teherana i pop, prave folk i etno muzike.
Pa neeee. Zar ja nisam rekao da se treba "suprotstaviti" time sto ce neko odavde uraditi nesto bolje umesto da odustaje od muzike?
Mislim da jesam.
Kao sto si i sam rekao pesma moze biti predmet razgovora, da li valja ili ne.
Pa to upravo ja hocu da kazem.
Ali ovde niko nije cuo pesme o kojima se prica, vec su predmet interesovanja izvodjaci.
Zar to ima logike?!
Ja to pokusavam da kazem.
Nemojte da displasirate neciji pokusaj da ode na Evroviziju ako niste culi pesmu.
Makar on bio i "teheranski narodnjak" i ako je to pogresna kvalifikacija, ali necu da ulazim u to.
Mozda, ali mozda taj teheranski narodnjak bude imao bolju pesmu nego svi drugi.
Mozda....
Ako ne, naravno da cu se i ja pobuniti da nekakva glupost ode na Evroviziju.
A ovako unapred sve to lici na neku diskriminaciju....
Eto...
Old 04-12-2005, 01:35 AM   #8
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by AVaX
Pa neeee. Zar ja nisam rekao da se treba "suprotstaviti" time sto ce neko odavde uraditi nesto bolje umesto da odustaje od muzike?
Mislim da jesam.
Kao sto si i sam rekao pesma moze biti predmet razgovora, da li valja ili ne.
Pa to upravo ja hocu da kazem.
Ali ovde niko nije cuo pesme o kojima se prica, vec su predmet interesovanja izvodjaci.
Zar to ima logike?!
Ja to pokusavam da kazem.
Nemojte da displasirate neciji pokusaj da ode na Evroviziju ako niste culi pesmu.
Makar on bio i "teheranski narodnjak" i ako je to pogresna kvalifikacija, ali necu da ulazim u to.
Mozda, ali mozda taj teheranski narodnjak bude imao bolju pesmu nego svi drugi.
Mozda....
Ako ne, naravno da cu se i ja pobuniti da nekakva glupost ode na Evroviziju.
A ovako unapred sve to lici na neku diskriminaciju....
Eto...
Pa cool, priznajem da nisam posmatrao tvoj lik i delo u celosti nego reagovao na samo ovaj jedan konkretan post Mada ja zaista mislim da je potrebna diskriminacija, i da bi da postoji neka vrsta culture-police i da se tako ne?to mo?e sprovesti u delo, neki ljudi bi trebalo da le?e u zatvoru, ne zbog toga ?to je neka muzika ?und, nego zbog toga ?to su neke stvari vrlo blizu kriminalnih aktivnosti. Postoji ta činjenica da ni?ta ZAISTA ne mo?e sprečiti dobrog pevača sa dobrom pesmom da napravi posao, pa je bezveze sa te strane vaditi se na objektivno postojeće lobije, ali sa druge strane, kada sagleda? u celosti koncepciju ovog "projekta" za evroviziju, ?ta mo?e? da pomisli?? Svako ko je ovde malo dublje u kontaktu sa estradom sve zna, i uop?te nije potrebno obrazlagati, samo ?to se to već prihvata kao normalno. Lično ne verujem u nikakvu revoluciju i takve stvari. Uvek postoje lobiji, jednostavno je potrebno raditi kvalitetno i terati svoju priču. Kada bude dovoljno kvalitetne konkurencije vremenom će se stvari pomalo srediti same od sebe.
Quote:
oggy, ti si divno smiren, blago tebi, ali ja se već du?e vrijeme nate?em s tim kretenima i neću da budem smiren, jer ?ivim u zemlji u kojoj se ni?ta osim para i veze ne po?tuje. Tako je i u drugim zemljama, ali brate, ovoga ?to kod nas ima nema niđe. I po?to je moj posao i ?ivot direktno vezan za te stvari ne mogu da se smirim, i pljuvaću ih na svakom koraku jer drugačije ne mogu da se borim. Mislim, mo?da i mogu ali meni ne polazi za rukom. LJudska glupost je bezganična...a i nekultura. Ako ni?ta onda bar mogu da se na miru nerviram i ser** se na njihov izbor muzike i do?ivljaj "kulture"...jedva čekam da neko opet odgovori pa da mogu opet da se istresem....fala
Ja znam neka tvoja iskustva, ono recimo "Ovde treba da bude plavo pa onda krov u refrenu, ali skupo" Mislim, sme?no je ovako sa distance, ali verovatno bih popizdeo lično

Quote:
U pravu su ostali koji kazu da je slichna stvar i na MTV. Sem ovih nekih starih kuka, nema vishe takvih autoriteta kao Hendrix, Lenon, itd.
Mada nije nemoguće. Recimo Dave Matthews Band je napravio milionske tira?e u americi, ba? tokom 90-ih, kada je one-hit-wonder formula i ekspres produkcija bila na vrhuncu. Znači ko stvarno vredi i radi, napravio je određen uspeh.
Dushan_S is offline  
Old 04-12-2005, 04:10 AM   #9
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

mada ipak mislim da je Dave Matthews zamalo pa izmislio ceo novi pravac i pristup zabavi... ono skromno sto sam uspeo da cujem...
Arthur is offline  
Old 04-12-2005, 01:25 PM   #10
AVaX
Stara Rumski Elita 2003.

AVaX's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Postoji ta činjenica da ništa ZAISTA ne može sprečiti dobrog pevača sa dobrom pesmom da napravi posao, pa je bezveze sa te strane vaditi se na objektivno postojeće lobije, ali sa druge strane, kada sagledaš u celosti koncepciju ovog "projekta" za evroviziju, šta možeš da pomisliš? Svako ko je ovde malo dublje u kontaktu sa estradom sve zna, i uopšte nije potrebno obrazlagati, samo što se to već prihvata kao normalno. Lično ne verujem u nikakvu revoluciju i takve stvari. Uvek postoje lobiji, jednostavno je potrebno raditi kvalitetno i terati svoju priču. Kada bude dovoljno kvalitetne konkurencije vremenom će se stvari pomalo srediti same od sebe.
Eto sa ovim se u potpunosti slazem, i to je ono sto pokusavam da kazem sve vreme.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules