|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
@kVu
Sve sto radim sa zvukom radim iz gusta (ili mozda manijakalne opsesije!), a ovo sa studiom, sva ta mijesanja betona i ljepljenja katrana radim iz nuzde. Kad se nema para onda i muzicari postaju bausteleri! Guha soba je relativno malena. Sad napamet, mislim da ima 210x180 s visinom oko 240cm. Ne treba nam veca. Ideja je da po potrebi moze jedna osoba stati ako je bas potrebno, inace da tu stoje gitarska pojacala, a gitarist svira iz rezije. Ili ako mu jos i clean snimim, onda u miksu mogu mijenjati naknadno zvuk pojacala. Za vokale cemo uglavnom koristiti studio1 koji nece biti mrt-mrtav vec ce davati malo jeke, a za rock bubanj studio2 koji ce imati duzi odjek. Zato nam nije bitna velicina gluhe sobe. @svi Ne vidim neki pretjerani problem s laminatima. Uzet cemo svakako laminat s jacom povrsinskom zastitom od grebanja (mislim da se to zove TIP31 ili tako nekako), 8 mm debljine i bit ce okej. Bio sam u dosta studija koji imaju laminate i nikome to nije problem. Ne bi ga ni za zivu glavu stavio doma na pod jer se tamo zivi i spava, ali u poslovni prostor - zasto ne!
- -= - =- = - = - = - = - = - - SHOT http://www.elemental.hr - -= - =- = - = - = - = - = - - Last edited by Shot; 22-11-2005 at 08:41 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Shot, cestitam ti na nominacijama na Porinu.
Bilo je ugodno vidjeti tvoje ime prilikom nominiranja, a i nagrada. Svaka ti cast! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Naravno matori! zezao sam se ja, cak i sebe vidim u tvojoj trenutnoj poziciji za par godina nadam se
![]() poz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() ![]() tenk ju!!
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Cestitke i od mene! Tocni ste, nabrijani i dobro pjevate!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Shot, evo ti one fotke mojeg studia dok je bio u izgradnji...
Na prvoj je rezija, jedan od ugaonih bas trapova, ventilacijski sustav i- moj stari! Na drugoj je strop i visece pregrade da se smanji prostor (zbog rezonancije). Stavio sam i jos neke fotke sa izgradnje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Ono sto me muci i sto jos nisam dovrsio je zid iza mene. Ovo su ulazna vrata od rezije i udaljena su oko 1,2 metra od stolice tonca. Pitanje je -sto staviti s lijeve i desne strane vratiju? Da li difuzore i kakve. Imam osjecaj da je dovoljno sve dampirano, nista ne tutnji, ali se slabo osjeti efekt napred-nazad u zvucnoj slici. Da li to ima veze s tim? Usput, rezija je relativno malena (9 m2)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Laminat..??? pa ja cuo da on nesto čudno ječi ilti odbija zvuk.Daj objasni, zasto ne gips ploce koje su i jeftinije. koliko vidim kostukcija pregradnog zida je od drva pa Tervol pa laminat?dali laminat zbog izgleda..boljih perfomansi od gips ploča ili ne?to treće. Upravo sam u fazi pregradnje pa lutam.Daj posalji sliku (ako mo?e?) cijele sobe. ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Srusio mi se server di sam stavio fotke (prvi post ove teme, prva stranica).
Nadam se da ce za par dana to opet biti gore.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Shta posedujete od vijura? [fotke] | MHz | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 583 | 16-12-2018 11:38 AM |
Zr festival... Fotke sa prve probe | Oggy | Promocija radova | 39 | 30-08-2006 10:48 AM |
Fotke na?ih studio | mandrak | Razno | 5 | 11-04-2005 09:57 AM |