Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-11-2005, 07:21 AM   #11
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Default Re: Sta je bolje?

Analogno sabiranje ce ti funkcionirati onoliko dobro koliko su ti dobri DAc.Inace PT, definitivno ne zvuci bolje ili losije od Nuenda (barem kad je sabiranje u pitanju), ali neke stvari su toliko logicno uradjene(npr. side-chain kod kompresora) , da za mixanje i editovanje stvarno ima logike razmisliti o njemu...normalno ako si pun para i nije ti zao da das 40% vise nego sto to realno vredi u odnosu na konkurenciju.Sto se tice ad-da,
najbolje ti je da ih svedes na minimum , s tim ,sto cisto sumnjam da soft sumiranje zvuci "tanje" od analognog...pre ce biti da karakteristika mixa utice na to da da zvuk bude masniji ili slicno , sto generalno mozes kompezovati odgovarajucim plug-inovima.
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2005, 09:17 AM   #12
Color
Senior Member

Color's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy

Slazem se i sa Lakijem da je PT uzasan za midi, a operativa u odnosu na Steinberg (Logic ne volim, pa ne znam) je daleko na nizem nivou i neuporedivo sporija uprkos svim precicama na tastaturi (koja uzgred kosta silu para samo zbog tih crteza na njoj).
Ne govorim u odnosu na licno iskustvo, posto ja nemam niti dovoljno iskustva, niti rutine na PT, ali sam gledao najboljeg kod nas, a ako ne najboljeg, onda jednog od 3 najbolja kako je sat vremena pokusavao da prekopira neke paterne, da namesti clik i jos neke bezvezarije koje ja na SX-u resavam sve za 30 sec.
Sto se tice midija, slozicu se delimicno ali sto se tice audio editacije, nema brzeg i jednostavnijeg editovanja od Pro Toolsa.... Na poslu radim na PT, kuci na SXu.. Neuporedivo brze i intuitivnije editujem u PT-u nego u SX-u. Cak mi je i mnogo pregledniji sto mi je veoma vazno pogotovo kad raste broj kanala. Taj najbolji izgleda da nije ni izdaleka najbolji..

SIMKES> Mislim da odlucujuca stvar treba da ti bude za sta ces koristiti studio... S obzirom na to da se ja vecinom krecem po studijima gde se radi filmska produkcija, za mene je PT zakon... Na drugu stranu kad krenem po muzickim studijima vidim da dosta ljudi koristi SX ili Nuendo. Dusan je vrlo dobro objasnio da je to u principu stvar poslovne politike....e sad kod nas koliko to igra ulogu, pitanje je...
Color is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2005, 10:11 AM   #13
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

@ Color

Bogami jeste dobar. Jako. Jedino mi bezveze da ga pominjem konkretno u ovom kontekstu jer njegova reputacija i ono sto on zaista radi zasluzuje stvarno postovanje.

Ali, vidis, zanimljivo je to da je i on sve vreme dok se mucio branio PT i pricao bajke o njemu, sto do kraja sessiona nismo imali prilike da se uverimo, na zalost.
Ma vi ste bre PT sektasi

Ej, nego, evo sada mi ti reci, posto radis na oba sistema, sta je to sto ti radis brze kod PT, nego kod SX-a?
Zivo me zanima, a verovatno i ostatak. Naravno, pod pretpostavkom da ravnopravno koristis oba sistema.

@ simkes

TC finalizer iako externa sprava, radi "na softver", te ne treba previse da ocajavas sto si ga prodao i uzeo Powercore, jer ti se svede na isto, pa bolje.
Misljenja sam da ne treba previse komplikovati stvari ukoliko nemas budzet za pravo resenje tipa 16 kanala ADDA Apogee-a i neka analogna sabirnica tipa Neve ili SPL i neki master rekorder.
Naravno, ovo ti i dalje nesrazmerno poskupljuje mix u odnosu na ono sto dobijes, pa ako ti to nije poslednje sto u studiju trebas da uradis ili kupis, nemoj se previse time opterecivati. Razlika u zvuku koja moze da ti se desi je izmedju 5 i 10% i to pod uslovom da sve ostalo uradis savrseno u mixu. Necu ti reci da li se to isplati ili ne, ali mozes i sam da procenis.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2005, 01:20 PM   #14
SIMKES2
Junior Member

SIMKES2's Avatar

Pa sta mislite kakav je vandler kod Motu 24io nesto mi previse kanala za smao 1440 eura iako stoji tamo kao kod svih uostalom sve naj naj 96khz itd?
SIMKES2 is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2005, 06:00 PM   #15
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

neko rece da je cela prva kombinacija 4500? Moze li se to objasniti.. ja nesto racunah i ne mogu ispod 6000e da izracunam.. Dakle, Dual PC + Motu hd192 (x2)
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2005, 07:55 PM   #16
milos
Pro Member

milos's Avatar

Ja sam nesto nacuo da su poboljsali midi za Pro Tools u verziji 7
milos is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2005, 10:19 PM   #17
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Ma da, popravicemo to u mixu...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2005, 09:37 AM   #18
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
neko rece da je cela prva kombinacija 4500? Moze li se to objasniti.. ja nesto racunah i ne mogu ispod 6000e da izracunam.. Dakle, Dual PC + Motu hd192 (x2)
koliko sa shvatio bilo je 1 motu 192 a ne dva i nuendo i uad
motu hd 192 je sada oko 1800e nuendo recimo za 900 uad 600 a za comp stvar izbora.

Last edited by LACKY; 17-12-2005 at 09:41 AM.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2005, 12:53 AM   #19
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

kolko je motu u core verziji, posto kapiram da moras imati pci kartu, pa je skuplje...? i da, covek je stvarno pomenuo jedan komad
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2005, 04:03 PM   #20
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
@ Color

Bogami jeste dobar. Jako. Jedino mi bezveze da ga pominjem konkretno u ovom kontekstu jer njegova reputacija i ono sto on zaista radi zasluzuje stvarno postovanje.

Ali, vidis, zanimljivo je to da je i on sve vreme dok se mucio branio PT i pricao bajke o njemu, sto do kraja sessiona nismo imali prilike da se uverimo, na zalost.
Ma vi ste bre PT sektasi

Sav audio editing je neuporedivo brzi u Pro toolsu. Radio sam godinama na steinbergu, od XT-a, pa nadalje. Sto se tice midija, to je dosta sredjeno u sedmici. Pritom imajte u vidu da je Pro Tools jedan od rijetkih sistema koji radi na svom DSP-u (uz Creamware, koji ne podnosim, a Creamware znam od Triple DAT, ISA verzije, znaci malo manje od 10 godina, kad sam i poceo da ga mrzim, jer su naplacivali driver update, i pravili najgori softver ikad), sto, po meni, ima itekako veze sa tim kako sistem zvuci. Vezano za to, po ko zna koji put-imate rezultate slusnih testova na 3D Audio sajtu. U svakom slucaju, ja mnogo brze dolazim do rezultata u PT nego kod Steinberga, sto ne mora da znaci nista, mozda sam se ja jednostavno navikao. Pitajte Maxa, bio je kod nas prije neki dan, i vidjeo je koliko brzo moze da se radi u PT.

Max?

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules