Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-11-2005, 02:01 PM   #1
SIMKES2
Junior Member

SIMKES2's Avatar

Thumbs up Sta je bolje?

Hallo pitanje GLASI? Sta bi bilo bolje od ova dva sistema: Nundo 3 uad1-powercore +na motu 192 +na masteru outputu avalon 747 comresor ili da se kupi jedan Pro Toos HD .

Svaki komentar je dobro dosao unaprijed puno hvala!
SIMKES2 is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2005, 02:55 PM   #2
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Sta je bolje?

Quote:
Originally Posted by SIMKES2
Hallo pitanje GLASI? Sta bi bilo bolje od ova dva sistema: Nundo 3 uad1-powercore +na motu 192 +na masteru outputu avalon 747 comresor ili da se kupi jedan Pro Toos HD .

Ako neće? praviti ozbiljne pare, nemoj uzimati pro tools. Jednostavna logika: HD system u celini zastareva i gubi na vrednosti, a ako po?eli? da ga proda? i kupi? ne?to drugo, nije jednostavno naći kupca. Sa druge strane, kompresor će? uvek moći da zadr?i?, Motu će ti raditi posao godinama unapred, powercore uvek kasnije pojedinačno mo?e? nekome da proda? za ne?to manje pare ako ti ne odgovara, nuendo 3 će? moći da upgrade-uje? u Nuendo 4 ili da ga proda? i zameni? za drugi sekvencer itd. A kod Pro Tools-a kad jednom uđe? u kombinaciju, nema izlaza. Takođe ako neće? raditi surround, i nema? mnogo hardverske opreme, realno ti ne treba Nuendo, dovoljan ti je Cubase SX 3. Znači čisto razmi?ljanje na nivou ulaganja novca, da li sad neko misli da je dobro za posao onako psiholo?ki, da mu?terija čuje da ima? pro tools, ili neko voli da radi u njemu, to je ne?to sasvim drugo.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2005, 02:55 PM   #3
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Ako radis aranzmane i koristis VSTi onda definitivno prva varijanta, ako samo mixas i editujes Protools je bez konkurencije.
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2005, 03:21 PM   #4
SIMKES2
Junior Member

SIMKES2's Avatar

Hvala imamo isto misljenje kod mene je bitan zvuk a sta ce mustrija reci kad dodjes u poziciju da musterija raspravlja o opremi onda tu nema vise para znam to iz iskustva
nego nisi mi nista rekao za Avalona nista ja mislim da sa outbordom dosta mozemo popraviti sound takodje si u pravu hardware mozes uvijek prodati pogotovo tipa Avalon. Hvala na komentaru !
Old 14-11-2005, 03:40 PM   #5
SIMKES2
Junior Member

SIMKES2's Avatar

Sistem bi koristio za miksanje znaci kompletnu produkciju !
Old 14-11-2005, 04:34 PM   #6
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Bilo je mnogo rasprava na ovu temu, a moje licno misljenje bi se poklopilo u potpunosti sa tvojim prvim predlogom.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2005, 12:23 AM   #7
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by SIMKES2

Neracunajuci Avalon prva kombinacija ti je ajde da kazemo oko 4500 e a digi u tdm varijant oko 8000 e sa jednim modulom 8x8 hd.
To ti je matematika pa vidi!
ps;digi stvarno bolje svira ali je nezgodan za midi.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2005, 01:54 AM   #8
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
digi stvarno bolje svira ali je nezgodan za midi.
AKo ne misli? na plugove koji su ekskluziva za TDM, ne znam ba? koliko dobro svira, ni?ta on nema bolje konvertore, tj. Čisto logikom, ne bi ljudi koji imaju HD investirali u ozbiljne konvertore, da je svemir ono ?to je na Digidesign Hardveru.
Da ne ulazimo u raspravu ?ta je bolje, mislim da je kod kupovine bitniji odnos kvalitet-cena, i koliko to ?to je uzeto ima trajnu vrednost. Ili da li neko radi specifičan posao, recimo, donose mu snimljene projekte od negde drugde, pa mu je potreban Pro Tools zbog kompatabilnosti jer ga i drugi imaju, al to su sve slučajevi koji ne znače ni?ta ovde u na?im malim vukojebinama.
Quote:
Hvala imamo isto misljenje kod mene je bitan zvuk a sta ce mustrija reci kad dodjes u poziciju da musterija raspravlja o opremi onda tu nema vise para znam to iz iskustva
Pa čuj, ne znam sa kim će? imati posla konkretno, ali je fakat da recimo na zapadu to "Pro Tools" kad se izgovori odmah stvara utisak kako se radi o nečemu "Profesionalnom" jer "svi to koriste" itd. Postoji mnogo anegdota na tu temu o glupostima koje su lupale mu?terije, tipa snimaju album kod nekog ko ima do jaja opremu, realno bolji set up nego da ima HD, i onda nose sve kod nekoga ko ima Pro Tools jer će tamo "Zvučati bolje", kao ipak je to Pro Tools a to svi "Profesionalci" koriste. Znači, stvarno mislim da sa nekim mu?terijama mo?e da ti bude plus ?to ima? pro tools kao ?to recimo mo?e da ti bude plus da ima? Mac-a umesto PC-ja jer je to "Profesionalnije", ili ?to ti mo?e značiti da dođu kod tebe i vide dva metra stola, pa makar bio i Behringerov, velika mikseta je velika mikseta.

Quote:
nego nisi mi nista rekao za Avalona nista ja mislim da sa outbordom dosta mozemo popraviti sound takodje si u pravu hardware mozes uvijek prodati pogotovo tipa Avalon.
Pa zna?, zavisi koliko je dobar outboard, a ?to se toga tiče ima na forumu ljudi koji se bolje kapiraju od mene, ja sam kompjuterski čovek. U svakom slučaju, mo?e ti mnogo značiti neki dobar hardverski reverb, Kompresor ili dobar sto sa EQ-om boljim od software varijanti u kome mo?e? sabrati izlaze sa kartice umesto da sabire? u kompjuteru. Ali to su onda već cifre, pa sve zajedno ispadne poprlično vi?e od Pro Tools-a.
Evo Oggy bolje zna ali se izvlači
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2005, 12:44 PM   #9
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Kao po obicaju, 100% se slazem sa Duletom i prica da "bolje" ili "muzikalnije" mi je mnogo smesna. Znam cak i ko ih prica, ali kao sto Dule rece, moras necim da fasciniras musteriju i uplasis konkurenciju, a cime bi, nego necim sto je tesko proverljivo.
Vec sam napisao negde da je PT u jednom periodu razvoja kompjuterske tehnologije bio za klasu bolji od svega ostalog, te su ozbiljni studiji u tom momentu investirali u njega. Istina je da PT ne zvuci ni bolje ni losije, vec da se ni jednom studiju ne isplati da menja citav sistem koji je na zapadu postao standard, jer proizvodjaci stimulisu upgrade i oni svaki sledeci komad dobijaju po mnogo povoljnijim uslovima nego kad kupujes prvi put.
Sa nase tacke gledista, zasto bi investirali u nesto sto je duplo skuplje za iste pare, kada za iste pare mozemo da dobijemo duplo bolje

Slazem se i sa Lakijem da je PT uzasan za midi, a operativa u odnosu na Steinberg (Logic ne volim, pa ne znam) je daleko na nizem nivou i neuporedivo sporija uprkos svim precicama na tastaturi (koja uzgred kosta silu para samo zbog tih crteza na njoj).
Ne govorim u odnosu na licno iskustvo, posto ja nemam niti dovoljno iskustva, niti rutine na PT, ali sam gledao najboljeg kod nas, a ako ne najboljeg, onda jednog od 3 najbolja kako je sat vremena pokusavao da prekopira neke paterne, da namesti clik i jos neke bezvezarije koje ja na SX-u resavam sve za 30 sec.
Usput, prica o neopterecenju procesora vazi donekle, jer odnekle (50-60 kanala) sistem pocinje ozbiljno da usporava, nesto izracunava na 5 minuta...
Nije lose kada sinimas u jednom studiju bubanj, pa hoces da prebacis u drugi da snimas ostalo, a i na jednom i na drugom je PT, ali isto to vazi i za Steinberg sisteme, pa kad snimis ceo session, mozes da ga nosis gde god zelis. Naravno, pod uslovom da ne koristis plugove koji se posebno instaliraju, pa na ovom drugom sistemu nema.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2005, 04:03 PM   #10
SIMKES2
Junior Member

SIMKES2's Avatar

Momci hvala na komentarima al je ostala jedna enigma za mene,posto ovako ja definitivno vjerujem samo outbordima primjer imao sam Tc Finalizer 96 i prodao ga (majmun) posto sam kupio u to vrijeme Powercore i snjim master X 5 plugin od TC ko on ce mi zamjeniti Finalizer mada je to bila velika greska masterx5 ne zvuci ni upola kao hardwer pa vjerovo mi ko to ili ne ,zato hocu sad da kupim Avalona,pa da on bude mjesto tc al me brine nesto ,ovako kod sebe imam jos i D&R Dayner mix 32 inline super mi zvuci al me je strah raditi analog to digital pa ponaovo analog i na kraju opet moram
opet u digital pitanje, da li je bolje ici direktno iz Nuenda znaci da u njemu zavrsim mix pa iz njega u Avalon ?li neki drugi master compresor s tim izbjegavam ponovno digital-to-analog sto bih radio kad bih trake iz daw vracao na analog mix,mada sam se uvjerio da bio to pro tools ili neki drugi daw to digitalno sumiranje zvuci tanje ili losije neko kad sve to ide preko nekog analognog sabirnika.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules