|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
ni ja ne volim 414 za tu namenu... al nabrojao sam ga jer ima ljudi kojima se dopada kako radi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
MAO
|
![]()
ma kapiram da dobro radi u pravom prostoru...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Oggy, Kvu, čuo sam od jo? par ljudi isti komentar, da Ovation bezveze radi u matrici, znači mo?da i nije subjektivan do?ivljaj
![]()
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
Neki dan sam snimao sa Ovationom pjesmu u stilu "Crazy little thing called love" sa jednim sm-57(!), malo vise sam nakurio kompresor od Creamwarea i gitara se odlicno sljepila u mix. Inace, ovisi za kakav stil pjesme je koristis i nemoj nikako direktno snimat Ovationa jedino ako zelis onaj ostri zvuk. Tajna je u tome da se poigras sa pozicijom mikrofona i uocit ces ogromnu razliku. Ako snimas sa jednim kondenzatorskim mikrofonom tipa c-451 stavi ga 20-tak cm iznad 20-tog praga (pa pomici malo lijevo desno dok ne postignes zeljeni zvuk). Tada jos mozes dodati i jedan kond. mikrofon sa velikom membranom da "ulovi" malo prostorije i dizes ga na visinu 1,5 m od poda i 2m ispred sebe. Pazi jer Ovation ako ozvucis preblizu sa prvim mikrofonom moze zvucat mumljavo, tako da ne stavljas mikrofon blizu otvora gitare. Mozes na preampu ukljucit i low cut filter. Pozdrav.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
ton magistar
|
![]()
ovation ima puno losih modela za gaze i masu kopija.
ja iman ovation legend i ta gitara uopce nije sala. npr, zlatko brodaric (ex. metak) sve snima sa ovationom, a kad je mladen magud proba moga ovationa, nudio mi je svoga martina (sa kojim inace snima) i nadoplatu za moga ovationa. bdv: zlatko i mladen su najtrazeniji splitski studijski gitaristi. inace, i ja san isto bio mrzitelj ovationa, dok nisan uze u ruke onega pravega. ![]() ja san iz gitare izvadi svu elektroniku i sniman iskjucivo preko mikrofona - najvise sa km84 ili konbinacija sa 414. jako je bitno kako si sta na mikrofon. svaki mali pomak drasticno minja zvuk zato eksperimentiraj. pomici se u odnosu na mic(ove) dok ne dobijes zvuk koji zelis.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
snimanje | domingo | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 1 | 05-04-2009 11:31 AM |
Snimanje bubnja | Kirdan | Dizajn i konstrukcija studija | 41 | 29-07-2008 10:42 AM |
Snimanje fagota...? | OFF | Audio Produkcija - Tehnike | 11 | 29-03-2008 04:55 AM |