|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Member
|
![]() Quote:
Razuman izbor. Samo pazi da su ?to dalje od violina/gudača. Ako ne ide u visinu, onda u daljinu, ali nikako close miking. Predrag
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Za klasicnu hornu i studio drzim fige, naime horna vapi za akustikom, cak je ponekad neprepoznatljiva u close mic situaciji bez prostora. Sto se tice odmaka od kvarteta, treba pripaziti i na visinu, treba znati da gudaci instrumenti dosta od svog zvuka emitiraju na gore. Treba realizirati topli puni zvuk bez skripanja, a to je ponekad nemoguce sa kardioidima i gluhim studijom. Kod violine i opcenito u gradnji dobrih koncertnih violina tendencija je sto vise alikvota u podrucju do 3 kHz, ako se pojavljuju u podrucju oko npr 7-8 samo pridonose neugodi u tonu i skripanju. Treba znati da dobre violine sa dugim valom trebaju xxx metara ispred sebe da bi se ton izbalansirao i da su gradjene za dvoranu. Mozes ti dodavati odjek ali on ne moze promijeniti neke zakonitosti oblikovanja tona samog instrumenta. Naravno za snimanje gudaceg kvarteta kao nekog background zvuka za zabavnu glazbu naravno moze proc i snimanje u studiju,moze i dobro zvucat u nekom mixu ali za klasicne stvari... naravno nikako ne studio. I sam sam gudac,najgore sto mi se moze desiti je da idem snimati u studio a ne u dvoranu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Hvala vam svima na odgovorima.. na zalost nista od ovog projekta. Klijentinja je odlucila da je neki bedroom studio bolja opcija za istu cenu..
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Pa normalno da je bolja opcija, jer mozes i da prilegnes kad se umoris
![]()
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
Studio vam izgleda sasvim pristojno. Jeste li vi prejeftini ili je taj bedroom studio preskup? Predrag
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Mi smo prejeftini. Nasa nocna cena (10pm-8am blok) je ista kao i prosecna cena LE studija.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
7 string guitar - produkcija | ProkDu | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 2 | 15-04-2009 10:49 AM |
Halion string edition | STUDIOTON | Audio Software | 11 | 19-10-2008 05:47 PM |