Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-10-2005, 01:13 AM   #1
Predrag Trpkov
Member

Default Re: Ko je ko na Rumskom

Quote:
Originally Posted by OFF
Koji instrument svirate(OBAVEZNO)
Koje vrste muzike snimate, mixate......(OBAVEZNO)
Muzicko, tehicko-umetnicko obrazovanje (pozeljno)
Reference (izdanja, bendovi u kojima ste svirali, koje ste snimali - zanrovski naravno, ; zaradjene milione .....) (POZELJNO)
Sviram gitaru.... ponekad.

Samouk sam u muzičko-tehničkim vje?tinama.

U zadnjih 20 godina sam radio kao snimatelj/producent na preko 50 albuma - slu?benih izdanja, uglavnom u vlastitom studiju. Barem jo? toliko materijala nije slu?beno izdano. Ako se uzme u obzir u kakav se jad odavno pretvorila "riječka scena" i nisam tako lo?e pro?ao. Elvis Stanić, Laufer, Urban&4, Vava, En Face, Transmisia, Belfast Food, Let 3, ?ajeta, KUD Idijoti, Crni Petar, Battifiaca, Teens, ?enska klapa Luka itd.

Snimao sam, a zadnjih godina sve vi?e dobijao na miksanje, doslovno sve i sva?ta, ali najradije radim s (elektro)akustičnim instrumentima i izvedbama u ?ivo.

Predrag
Old 10-11-2005, 06:45 AM   #2
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Evo nesto i od mene...
Rodjen sam prije 36 godina u Rijeci, po struci sam elektricar (ali je elektronika ostala ipak veca ljubav), ozenjen sam, otac dvoje djece...
Sve je pocelo (zanimanje za glazbu) negdje 1975. sa Dugmetom, kasnije sa Srebrnim krilima, ali prekretnica je bila ubojstvo Lennona i kad su na tv-u prikazali taj dan film "A hard days night", (decki sviraju lijepe pjesmice, curice vriste...) i rekoh sebi: s tim se zelim baviti!
Krecem u muzicku skolu za klasicnu gitaru (vanredno) i pohadjam dva razreda, te osnivam prvi bend (1983.), pa stize prvo pojacalo, gitaru sam morao otplacivati 2 godine (!). Sa sesnaest godina sviramo po cijeloj Jugi (na radnim akcijama) te dolazim u rijecki zbor "Putokazi" gdje ostajem tri godine (sviram gitaru na njihovom prvom albumu 1987).
Neko vrijeme sviram bas gitaru te pisem i skladam pjesme, a pocetkom rata sa par kolega kod mene osnivamo radio stanicu "Porto re" (u pocetku kao pirati, a 1997 grad dobiva koncesiju). Tu sam se dobro snasao oko izrade jinglova i radijskih reklama. 1996 ulazim u novi band (Fortunal), a pocinje i zanimanje za produkciju. Tada nabavljam dosta opreme (uglavnom od mog susjeda i prijatelja Predraga Trpkova koji mi je usput pomogao svojim bogatim iskustvom uputiti me u tajne produkcije), pocinjem snimati razne rijecke demo bendove i raditi pjesme za lokalne festivale ( suradnja sa Alenom Vitasovicem na "Melodijama Istre i Kvarnera", "Battifiacom", Karin Kuljanic, Vivien Galletta...), te festivale "Marko Polo", "Radijski festival" i "Grobnicka skala", i reklame za razne radio stanice, a najveci domet bio je radit pjesmu za "Doru". Moje podrucje je vise orjentirano ka zivim instrumentima (funky, soul, pop, rock) sto se moze cuti na albumu "No name banda" (Funk key), mada u zadnjih par godina prckam po klavijaturama i VST-ima.
Sa istim zarom sam zalubljen u studijsku ezoteriju: cijevni preampovi, eq, kompresori i slicno, te svako malo me puca volja da napravim nesto novo, cisto iz znatizelje.
Vec cetiri godine sviram gitaru u triu "Absolute" i to uglavnom po svadbama i festama, a imam i tu srecu da vec sest godina sa mnom pjeva bozanski vokal Martina (inace vokal iz "Atmospherica") i istinski studijski back vokal.
Od idola na prvo mjesto dolaze, naravno Beatlesi, zatim Queen, L. Zeppelin , Floyd, Doors, Mantovanijev orkestar, Brian Setzer orchestra, od vokala Natalie Cole, Sarah Vaughan, od producenata George Martin, Phil Ramone, Al Schmitt, od domacih Niksa Bratos, a od gitarista su mi uzor SRV, E. Clapton, B.B. King i Hendrix ( u zadnje me vrijeme opako puca blues ).
...Toliko o meni... Nadam se da vas nisam uspavao.
FrankoPanko is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2005, 07:02 PM   #3
Roadie
Junior Member

Roadie's Avatar

Zovem se Tin, brucos sam na FOI-u u Varazdinu (studij informacijskih sustava). Imam 19 godina, sviram el. gitaru ne?to du?e od dvije godine. Nemam glazbeno obrazovanje, ali nastojim ?to vi?e nauciti samostalno, uz smjernice od strane Frankopanka i jo? nekih lokalnih glazbenika. (inace sam iz Kraljevice) Racunalima se bavim 10 godina, dok sam zadnjih godina najvi?e orijentiran ka audio softveru i hardveru, izradi weba, racunalnom sigurnoscu, te mrezama i administriranju istih. Povremeno se bavim i elektronikom, pa tako izradjujem razna napajanja, pojacala, pretpojacala i ostala cuda vezana uz audio tehniku (uglavnom pod utjecajem Frankopanka). Slusam glazbenike/bendove kao sto su: Steve Vai, Dream Theater, Stevie Ray Vaughan, Joe Satriani, Eric Johnson, Tommy Emmanuel, Pink Floyd, Deep Purple, Jimi Hendrix i jos mnogi drugi.
Na Rumskom pisem tek nekoliko dana, ali pratim ovaj forum vec relativno dugo,citajuci nesebicne savjete i misljenja ljudi kao sto su SandroB, Zvincic, Anita, Predrag Trpkov i drugi.
Zadnja dva ljeta radim za neke lokalne bendove kao univerzalni roadie. (najcesce nas je dvoje, ja se bavim elektronikom, a kolega drumkitom)

Sa audio opremom za sada ne stojim dobro, ali uskoro namjeravam pljunuti dosta para u nadogradnju. Od opreme imam: DAW 900 Mhz/512RAM/Audigy2ZS (vrlo vjerojatno uskoro prelazim na E-MU), AKG K141 Studio slusalice, Technics lusalice (hi-fi smece), gitare Ibanez RG470 i Squier Fat Strat, Shure mikrofon (C serija, iliti smece), Amek M2500 preamp (by Frankopanko), moje DIY hibridno (lampa/IC) pojacalo i jos neke stvari koje nisu vrijedne spomena.
Old 30-11-2005, 04:26 PM   #4
slowstar
Pro Member

Evo i mene!!!
Najverovatnije najstariji na RUMSKom, (rodjen novembra 1951)
Za muziku zivim, i od nje zivim - nazalost
od skolske spreme (ovdasnje) SSS, zapoceo studije kompozicije na FMU, NIKAD zavrsio, odustao (mislim - na vreme)
Kao kompozitor, aranzer, klavijaturista, i producent snimio nekoliko stotina CDa, vinila, albuma i singlova, verovatno prvi poceo u nasoj bivsoj domovini sa sintovima davnih 70-ih godina, radio i "napolju", doterao cak i do Giorgia Morodera, situacija u zemlji me sprecila da u tom smeru i nastavim, dirigovao 3 Eurovision Song Contest, pisao aranzmane i kompozicije za razne ansamble - od gudackog kvarteta do simfo orkestra, dobio oko 50-ak nagrada za aranzman, i 2 za produkciju, koliko se secam...
Bivsi "istaknuti umetnik" - (ukinuli to zvanje zajedno sa doprinosima)
Ponosni vlasnik MIDI - PRE PRODUCTION studija, sa oko 15-ak sintova, semplera i sound modula, APPLE, ROLAND, i LOGIC zavisnik i verni korisnik, radio aranzmane za skoro celu "stariju gardu" pevaca iz cele bivse Juge, bio na svim festivalima, izdao (davno) CD instrumentalne muzike "Delta project" koji se prodao u neverovatnih 18.000 primeraka-presedan za tu vrstu muzike, bar u ono doba, upravo spremam solo CD (za SONY music) jos uvek ponekad sviram na "zivo" u pratecem bendu veoma popularnog Pop - pevaca, (Marakana, Sava centar, Arena, I.T.D.)
Voljan da savetima, i najvise iskustvom pomognem mladjima, volim Ambijent, Funk, "chill out" electronica, Vangelis, Kitaro, Oldfield, Wagner, Strauss, Mahler, I.T.D.
Favoriti su mi: Roland Sintovi, Apple kompjuteri, Tannoy i Adam zvucnici, Lexicon reverbi, i uopste volim Hardware, posto soft-sintovi i procesori, po meni za sada jos nisu dobri...DAW=LOGIC PRO 7.1.1, racunar Macintosh G5 dual 2 GHZ, RME FIREFACE 800, UNITOR 8 MK II, I.T.D..... Pozdrav SVIMA koji su posveceni muzici, snimanju, produkciji...
slowstar is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2005, 07:53 PM   #5
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Evo pone?to i od mene:za početak vidim da nisam najstariji član foruma ali definitivno spadam u one preko 30 i po koja... i ne ?alim se.
Glazbom se zapravo bavim od pionirskih dana kad su se jo? nosile one crvene marame i kad smo izgledali ko da smo do?li iz nekog crtića...
Prvi instrument koji mi je do?ao pod ruku je bila melodika (valjda se to tako zvalo) koju sam na?ao u ?kolskoj torbi od prijatelja kojeg je ustvari zanimala gitara.

Tako sam ja ni kriv ni du?an zavr?io na tipkama u ranoj mladosti ne sluteči kuda to vodi i za?to.
Upisali me u ni?u glazbenu i to ni manje ni vi?e nego harmonika bato... rekli su mi da za klavir imam prekratke prste (?ta god da to značilo) i tako sam zavr?io ni?u 6 god. za harmoniku koju od tada mislim da nisam ni pipnuo.

Sa 14 godina sam snimio prvu ,tada se to jo? zvala kazeta i Lp-duhovne glazbe sa jednom profesoricom klavira i paterom iz moje ?upe i zaradio prvi honorar od glazbe od kojeg sam kupio prvi synth u ?ivotu Roland JX 3P programerom PG200 i tada je počelo ?arafjljenje po onim finim okruglim dugmićima.Kad sam uz sve to i dobio ploču od Jean Michael Jarra počela je epidemija koja se nastavlja...

Poslije toga sam upisao tzv. MSV?- Muzička-Srednja-Vojna-?kola 25. klasa u Beogradu i to klarinet kao prvi instrument pod obavezno i klavir kao drugi instrument po izboru.
Tada sam sa bendom iz ?kole počeo svirati klavijature po raznim igrankama i dru?enjima sa civilima i civilkinjama iz građanstva.
Nakon prve godine ?kola se zajedno sa nama pitomcima preselila u Sarajevo gdje se moje ?kolovanje i svirka nastavila i zavr?ila.

Negdje 92.god. počeo sam svirati sa Jurom Stublićem u grupi Film i zapravo tek tada počeo ?ivjeti od onoga ?to radim.Svirao sam u Filmu negdje do 95. i u međuvremenu snimio nekih 5-6 pjesama kao klavijaturista na albumu Hrana za golubove i jo? par na kasnijim kompilacijama.
Poslije Filma sam počeo svirati sa Tonyem Cetinskim koji je u to vrijeme bio po meni u odličnoj pjevačkoj formi i odsvirali smo kao prateči band sa njim jako puno odličnih koncerata od Hrvatske do ?vedske na obzbiljnoj binskoj i razglasnoj opremi i sa ozbiljnim ton majstorom.Na albumu A1 nalazi se i moja prva autorska pjesma La? ili istina za koju sam radio glazbu i aran?mana a producent albuma je bio Nik?a Brato?.Nakon toga sam počeo svirati sa Ninom Badrić sa kojom sam radio cca.3 godine i sa kojom je također bilo odličnih momenata.
Krajem 2002 godine sa bandom sam na Crvenom otoku kod Rovinja počeo sa snimanjem Tonijevog albuma A sada... na kojem se nalazi Blago onom... i zapravo smo u dvorcu kao improviziranom studiu preko dana radili aran?mane za pjesme i snimali a po noći silovali playstation i gledali koncerte raznih svjetskih majstora.. sve u svemu odlično glazbeno iskustvo.

Paralelno sa svim tim stvarima a i sa pojavom novih tehnologija sa kojom se za neku normalnu lovu mo?e raditi i u kućnoj varijanti, počeo sam se baviti i produciranjem kao jednom od onih stvari u ?ivotu koje zaokru?uju kompletnu cjelinu sa glazbom.

Samouk sam na tom polju i mislim da nikad neću naučiti dovoljno ali ne predajem se jer to volim i to me raduje a forumi poput rumskog su odlična mjesta za prikupljanje praktičnih savjeta i razmjenu iskustava svih nas.. i Vas koji znate vi?e i nas koji znamo manje.

Oduvjek sam u studijima na snimanju bio fasciniran brdom svjetlećih napravica i ogromnim pultovima kao u nekom svemirskom brodu( mo?da i oni koriste ssl) i tako je i danas, samo ?to doma u svom prvom kućnom i malom studiju nemam jedan takav već jedan mali ali isto svjetli.

Od glazbe slu?am sve ?to mi dođe pod ruku od Art of noise do Jamie Cullama.. a nekakav moj ako mogu reči putokaz u ovom moru produkcije je Veliki Trevor Horn i svjetski majstor mixa Tom Lord- Alge i Humberto Gatica.

Evo to bi bilo mojih 20 para i veliki pozdrav svima.
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2005, 12:10 AM   #6
Predrag Trpkov
Member

Quote:
Originally Posted by mandrak
Krajem 2002 godine sa bandom sam na Crvenom otoku kod Rovinja počeo sa snimanjem Tonijevog albuma A sada... na kojem se nalazi Blago onom... i zapravo smo u dvorcu kao improviziranom studiu preko dana radili aran?mane za pjesme i snimali a po noći silovali playstation i gledali koncerte raznih svjetskih majstora.. sve u svemu odlično glazbeno iskustvo.
Kako je sniman taj album, a pogotovo kako je miksan? "Blago onom..." je odlična pjesma, ali verzija koju imam na kompilacijskom CD-u Radijskog festivala zvuči prilično rudimentarno. Kao demo. Usko, i u frekventnom i u prostornom smislu. Megafon i blago pro?ireni mono. Po tom odskače čak i u usporedbi s ostatkom domaće, ne ba? bajne, ali ipak prvoliga?ke produkcije na CD-u.

Bez uvrede, kao nečiji početnički i poluvolonterski rad ne zvuči tako lo?e. Ali ne zvuči ni kao ne?to na ?to su mogli biti utro?eni bilo kakvi ozbiljni novci.

Predrag
Old 02-12-2005, 08:17 AM   #7
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Mene isto zanima na cemu ste snimali, jer mi zvuk,po mojem ukusu, zvuci (bez uvrede) dosta mracno i zatvoreno, kao iz garaze:o . Svirka je OK, ovo se odnosi samo na produkciju.
FrankoPanko is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2006, 05:44 PM   #8
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Malo o meni. Zavrsio SAE diplom Level, sada radim Deegre, ako bog da posle toga i Masters i nadam se da ostanem na mestu docenta

Produkcija...deep house, sada radim par stvari za masters @ work u pregovorima su cafe del mar i budha bar....

ambicije....pokusacu u ovom ludom svetu da ostanem normalan
Manley is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2005, 04:52 AM   #9
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar
Evo i mene!!!
Najverovatnije najstariji na RUMSKom, (rodjen novembra 1951)
Za muziku zivim, i od nje zivim - nazalost
od skolske spreme (ovdasnje) SSS, zapoceo studije kompozicije na FMU, NIKAD zavrsio, odustao (mislim - na vreme)
Kao kompozitor, aranzer, klavijaturista, i producent snimio nekoliko stotina CDa, vinila, albuma i singlova, verovatno prvi poceo u nasoj bivsoj domovini sa sintovima davnih 70-ih godina, radio i "napolju", doterao cak i do Giorgia Morodera, situacija u zemlji me sprecila da u tom smeru i nastavim, dirigovao 3 Eurovision Song Contest, pisao aranzmane i kompozicije za razne ansamble - od gudackog kvarteta do simfo orkestra, dobio oko 50-ak nagrada za aranzman, i 2 za produkciju, koliko se secam...
Bivsi "istaknuti umetnik" - (ukinuli to zvanje zajedno sa doprinosima)
Ponosni vlasnik MIDI - PRE PRODUCTION studija, sa oko 15-ak sintova, semplera i sound modula, APPLE, ROLAND, i LOGIC zavisnik i verni korisnik, radio aranzmane za skoro celu "stariju gardu" pevaca iz cele bivse Juge, bio na svim festivalima, izdao (davno) CD instrumentalne muzike "Delta project" koji se prodao u neverovatnih 18.000 primeraka-presedan za tu vrstu muzike, bar u ono doba, upravo spremam solo CD (za SONY music) jos uvek ponekad sviram na "zivo" u pratecem bendu veoma popularnog Pop - pevaca, (Marakana, Sava centar, Arena, I.T.D.)
Voljan da savetima, i najvise iskustvom pomognem mladjima, volim Ambijent, Funk, "chill out" electronica, Vangelis, Kitaro, Oldfield, Wagner, Strauss, Mahler, I.T.D.
Favoriti su mi: Roland Sintovi, Apple kompjuteri, Tannoy i Adam zvucnici, Lexicon reverbi, i uopste volim Hardware, posto soft-sintovi i procesori, po meni za sada jos nisu dobri...DAW=LOGIC PRO 7.1.1, racunar Macintosh G5 dual 2 GHZ, RME FIREFACE 800, UNITOR 8 MK II, I.T.D..... Pozdrav SVIMA koji su posveceni muzici, snimanju, produkciji...

Delta project sam rado slu?ao tih godina...ali, jel' bi bio problem da ka?ete svoje ime (zainteresovalo me ko je u pitanju)...mislim, da ste Sanja Ilić vjerovatno biste spomenuli i balkaniku...da nisu inicijali SM?? Usput, ?elio bih da izrazim zadovoljstvo zbog prisustva čovjeka sa toliko iskustva i znanja na ovom forumu
bassystem is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2005, 05:14 AM   #10
idekius
Mason

idekius's Avatar

Delta Project je bilo nesto nevidjeno na ovim prostorima do tada...
Negde sam cuo da je on radjen uz pomoc Atari-ja...
U svakom slucaju, veliko delo i velika je cast da jedan od tvoraca posecuje ovaj forum...

Sto se godina tice, ne ocajavaj ... Uvek mozes da se vadis na to da su tih godina bile radjene divne serije i da se takvi danas vise ne prave, a u poziciji si i da trzis status vintage clana

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules