|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
MAO
|
![]()
... i pozdravite saleta... el se zna sta sad radi osim sto ozivljava klikove po "privatnim" PT sistemima?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#33 |
Member
|
![]()
Slazem se sa Djoletom,
Stvar navike, i zavisi gde ga koristis. Nama u studiju za muzicku produkciju PT sluzi samo za usnimavanje, editovanje ... i to bi otprilike bilo to. Medjutim u studiju za post produkciju smo ga koristili maksimalno, zajedno sa Control 24. 8 mic-in kanala, sta ce ti vise kad snimas samo ADR ili foley ![]() Nas su skroz navikli na PT, njegove shortcut-ove, plugins-e, itd. i sada svaki put kad sednem za Nuendo pocnem da se 'vatam za glavu ![]() Navika, verujem da je samo to u pitanju ... barem sto se editovanja tice. Iako sam prisustvovao demostracijama Nuenda i PT-a ... ne znam da li su u pitanju bili nespretni i spori inzenjeri, ali su likovi sa PT-om mnogo brze radili editovanje u odnosu na ekipu Nuenda. Nisam mogao da verujem kojom brzinom su radili u PT-u, i kako je sistem bez problema odgovarao na sve zahteve. Medjutom sve ja ovo pricam za post produkciju, muzicka produkcija je ipak druga prica ![]() Poz.
![]() |
#34 |
Pro Member
|
![]()
Meni je ta brzina pomalo cudan argument, generalno. To sam i ja čuo, da kada je neko zaista nave?ban, Protools omogučava da se edituje neverovatnom brzinom, u svakom slučaju br?e nego u drugim programima, mada nisam to video svojim očima.
Mozda je off topic, ali nedavno sam procitao interview sa izvesnim producentom koji je radio ovo i ono (i po?to sam mator naravno zaboravio sam ime čoveku ![]() "Mi se bavimo muzikom, umetno?ću, ljudi u poslu često zaboravljaju na to. Ne ?elim da radim brzo, ?elim da uvek imam vremena da razmislim i slu?am ?ta se događa pre nego ?to bilo ?ta uradim, bilo koju operaciju. Video sam ljude koji su ovladali programima tako dobro da edituju neverovatnom brzinom, ali od kakve je to koristi samo po sebi, ja se ne bavim serijskom proizvodnjom. Ovako dobijam u stvari na vremenu da bolje osetim kakav rezultat daje ono ?to radim, i da bolje razmislim o tome ?ta ću uraditi sledeće." Dakle neka slobodna interpretacija onoga ?to je čovek rekao, ali mi je logika kojom ide bila interesantna pa eto, da podelim.
![]() |
#35 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Moderator
|
![]()
Meni je Dule, ta prica skroz obrnuta...
Kada se bavis muzikom, onda sto manje vremena zelis da provedes ceprkajuci po menijima i opcijama za editing, te, analogno tome, svako nepotrebno zadrzavanje na tom delu price, oduzima ti vreme za bavljenje muzikom, skrece ti paznju na sasvim drugu temu i ubacuje u tehnicki, a ne u muzicki trip. Mozda je tip samo trom, pa je nasao dobar izgovor? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#37 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() naravno, ovo vrijedi ako ne snimas sebe ili za sebe vec druge/za drugog ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Moderator
|
![]()
Vidis, imas pravo.
Idealno bi bilo kada bi tehnicke stvari odradjivao tehnicar, a muzicke producent. Na zalost, vecina nas su tehnicari iz nuzde. Bice bolje... Jednom... ![]()
![]() |
#39 |
Pro Member
|
![]()
Da, a pored te dvojice, cesto se u ozbiljnom belo-svetskom studiju moze naci i Pro Tools Ing. sto meni govori u prilog nekih stvari izrecenih u ovoj temi.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem.. midi problem | nestor | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 15-12-2006 05:24 AM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |
kratko pitanje u pro toolsima... | dlukace | DSP forum | 31 | 23-07-2005 07:01 PM |