Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-10-2005, 11:13 PM   #21
Max
Pro Member

Default Re: problem sa Pro toolsima

SSL u Digidesign , nema kontrolera ......

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2005, 11:42 PM   #22
djole970
Member

djole970's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
SSL u Digidesign , nema kontrolera ......

Pozdrav
Sta ce im onda ProTools HD3, mislim da postoje mnogo bolja resenja pored takvog miksera. Jedino ako su zapeli zbog samog programa "Protools"? Ja stvarno nevidim nikakvu svrhu Protoolsa pored takvog "monstruma" od miksera. Po meni Protools sam za sebe je dovoljan kao neka vrsta kompletnog virtuelnog studija i stvarno nevidim nikakav razlog upotrebiti ga sa bilo kakvim eksternim mikserom jer mu na taj nacin ogranicavaju upotrebnu vrednost i prakticno ga svode na jedan obican trakas. Ja bar takav utisak imam ako gresim ispravite me.
djole970 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2005, 01:16 AM   #23
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Koj ce im ? Moze im se. Sistem je full HD3 sto znaci da ima 3 akceleratorske TDM kartice u masini.. Licno, do ove price nisam imao nista protiv takvih ideja, PT+SSl, sto da ne... ali ako software postaje usko grlo, e ondak... paralelno sa tim, juce cuh da su kod Negovanovica takodje odustali od PT software-a i vratili se na Nuendo.. a stoji i da je Nielsen u Pinku radio u Logicu.... Dakle, neefikasan softwer, i konverteri koji su ipak nadjebivi.. summo sumarum, politika... A mislim da su iz tih razloga i u Pinku kupili taj sistem...
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2005, 03:18 AM   #24
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Sve ovo sto rece Artur je tacno.
Ful HD3 sistem, sa Digi 192 koverterima, SSL 6000 (mada ovo nema veze, jer sto radi vrhunski).
Lepo na Cile rece taj dan: "Mi smo hteli na napravimo jedan klasicni engleski studio..."
To je ta prica o PT.
U svetu ga koriste jer je najrasprostranjeniji, pa je postao "standard", ali vodite racuna da to datira jos iz vremena kada je to bio jedini ozbiljan audio sistem. Navika kod ljudi stvara cuda, pa tako i mnogo godina kasnije mnogo tolerisu "najboljem" sistemu iako se pojavilo jos nekoliko, po mom skromnom misljenju, boljih platformi za rad i sto se tice stabilnosti i operativnosti. Jedino ako neko nece da me ubedi da je stabilno to sto on na svakih pet ili deset minuta "kaze": "Cek, stani malo da ja nesto preracunam...".

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2005, 12:49 PM   #25
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Rekao sam Droljici juce, evo i tebi.

Mislim da je najlakse da selektujes sve kanale od pocetka do kraja pjesme, i uradis CONSOLIDATE SELECTION. To ce da spoji sve rezove koje imas(bez fade in i outa), i napravi nove fajlove na disku. Onda im das nova imena tako sto selector toolom kliknes tri puta na region, i te fajlove narezes na DVD. Sve ukupno bi trebalo da traje manje od pola sata. Onda sve importuj na prvi bar u Nuendu/Logicu, i moralo bi bit sinhrono. Konsultuj se sa Saletom, mislim da vam je ovo najjednostavnije.

pozdrav

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2005, 01:52 PM   #26
Max
Pro Member

Hvala na savetu

Ustedeo si nam para , sto znaci da si zasluzio neki alkohol

Okrenucu Saleta u petak pa cemo se dogovoriti ....... jbg ipak bi neko u Pinku to trebao da zna .....

Hvala jos jednom ......

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2005, 04:10 PM   #27
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Ajde ne pljujte toliko po Pro Toolsima...nije to ne znam koliko strasno...sve je stvar navike...a tacno je to da je precenjen i "isfuran".Meni se licno ne svidja,naviko sam na Logic i glupi Nuendo i u poredjenju sa njima PT mi deluje totalno neinspirativno...ali daleko od toga da je los...i ne znam odakle ta prica da stuca na 50 kanala...to je iz nekog sesnaestog razloga,zato sto HD3 Accel na Macu "jede" 50 kanala sa sve efektima...
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2005, 06:09 PM   #28
djole970
Member

djole970's Avatar

Quote:
Originally Posted by zmaj
Ajde ne pljujte toliko po Pro Toolsima...nije to ne znam koliko strasno...sve je stvar navike...a tacno je to da je precenjen i "isfuran".Meni se licno ne svidja,naviko sam na Logic i glupi Nuendo i u poredjenju sa njima PT mi deluje totalno neinspirativno...ali daleko od toga da je los...i ne znam odakle ta prica da stuca na 50 kanala...to je iz nekog sesnaestog razloga,zato sto HD3 Accel na Macu "jede" 50 kanala sa sve efektima...

Zmaje ti si izgleda radio sa njim? Daj malo vise podataka ako ti nije tesko i tvoje utiske u radu sa njime, dobre i lose osobine ... Thanks ...
djole970 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2005, 10:18 PM   #29
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Quote:
Originally Posted by zmaj

ja guram preko 70 kanala na 96kHz sa SATA diska bez ikakvih problema. Nikad nije pao, i nista se ne ceka.

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2005, 11:40 PM   #30
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Quote:
Originally Posted by djole970
Zmaje ti si izgleda radio sa njim? Daj malo vise podataka ako ti nije tesko i tvoje utiske u radu sa njime, dobre i lose osobine ... Thanks ...
Nisam bash ja radio,ali kao da jesam...ja sam samo statirao Mac G4,HD Accel3 full sa svim mogucim pluginovima koji postoje za PT...Konvertori su odlicni,ali nisu nenadjebivi...moje misljenje je da ima i boljih "native" alternativa za manje para,tipa Apogee + neki ludi clock...Efekti za PT su odlicni i skupi...sam program je nesto slozeniji od npr. Nuenda,mada je to sve stvar navike i koliko te nece mrzeti da citas uputstvo iako je na prvi pogled meni izgledao strasno konfuzno...moze se reci da je stabilan,mada smo uspeli da ga oborimo u par navrata...desavalo se cak i da nece da otvori projekat Za audio odlican,za midi ocajan...svi hvale njegovu sumu,mada ja nisam imao prilike da se uverim u to cudo.Sve u svemu,standard na koji je primoran svaki veci studio...ali po mom misljenju precenjen sistem.
zmaj is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules