|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Sve je to istina, ali ja ti iz prve ruke ("ultimativni studio"
![]() Tako vazi i za ostale. Naravno, ogranicavam se na Zrenjanin, ali iskreno verujem da nije mnogo drugacije ni na drugim festivalima i licno sumnjam da bi neko ko cuje fantastican aranzman rekao: "OK, ali ti ne valja produkcija, pa to mora da se snimi negde u drugom studiju...". Oko uzimanja para, smo vec sve rekli. Koliko bi kostalo da dodjes na Nacionalnu TV ili Pink ili sta ti vec ja znam koju TV i kazes ovako: "Znate, ja bih da se reklamiram 3:30 minuta u udarnom terminu i da to isto naknadno pustate barem jos 10 puta narednih mesec ili dva dana". Sta mislis koliko bi morao da prebrojis novca? Kupujes gitaru, dajes pare, kupujes pesmu, dajes pare, kupujes reklamu, tudje znanje, afirmaciju... Dajes pare i to je normalno. Rekoh vec da je samo pitanje sta ti se od tih para vrati, ali opet, ti nikome ne mozes zabraniti da daje pare... Ni u jednom poslu ti nemas cvrstih garancija da ce ti se ulog vratiti, pa tako ni u ovom. Ipak, postoji termin "dugorocno ulaganje" koji pocnes da kapiras posle nekoliko godina kada shvatis da ti se vraca ono sto si ulozio pre 10 godina. Imam jak utisak da se nismo jos potpuno odvojili od SFRJ sindroma gde je sve bilo za "dzabe", pa smo videli koliko nas je na kraju kostalo. Mnogo je postenije ici u korak sa svojim mogucnostima i placati svoje cehove redovno, prostirati se onoliko kolike su ti mogucnosti i gledati da budes sve bolji, a uspeh, novac i sve ostalo sto uz to ide, jednog dana moze, a ne mora da dodje, ali onda sigurno znas da si uradio sve sto je bilo u tvojim mogucnostima. Jos jednom kazem, niko nece okrenuti glavu ako pred sobom ima veliki talenat jer je svima u interesu da uloze u nekoga ko ce im posle biti veliki posao. Na zalost, talenti ne rastu na svakom cosku, pa samim tim i broj kompromisa te vrste je veoma mali. Sa druge strane imas ljude koji pokusavaju da te ubede da to jesu kolicinom novca koji broje u jedinici vremena, pa zasto bi im uskratio tu zivotnu radost? ![]()
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Lejla Hot - Kad pomislim na tebe (radijski) | Oggy | Promocija radova | 51 | 24-11-2008 04:49 PM |
matrix 1000 | relis | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 18-05-2006 07:52 PM |