Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-09-2005, 09:45 AM   #21
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Mic & Mic-Pre do 500 ? ?

AT 4040 je potpuno OK mic. Malo je "sterilan", ali izuzetno korektan.
Sa njim bi ti dobro islo neko "bezobraznije" pretpojacalo, pa zato SPL i EN Voice nisu lose opcije.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2005, 10:33 PM   #22
Gulanfer
Member

Gulanfer's Avatar

Default Re: Mic & Mic-Pre do 500 € ?

Uh, cini mi se da prvo moram da rascistim jednu stvar. Dakle, mic ushtekam u mic-pre i onda mic-pre ushtekam gde ? Imam Terratec Fire 6 24/96 karticu, sto znaci da ona ima RCA ulaze. Dosada sam ubadao dinamicki mic u Mackie vlz pro i odatle u karticu. E sad ako vec kupujem mic-pre ne vidim razlog da iz njega idem opet u mackie pa u karticu ( a njeni AD converteri i nisu bas neki ) nego mislim da treba da uzmem neki mic-pre sa digitalnim izlazom ( sigurno ce biti kvalitetniji od ovog sa kartice ) . Da li razmisljam u dobrom pravcu ili mi se nesto omaklo ?
Gulanfer is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2005, 03:39 PM   #23
davormen
Member

davormen's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan
Pogledaj Focusrite Trakmaster pro
Ne znam... Ja bas nisam zadovoljan njime... to je najgori outboard preamp koji sam cuo... sto opet ne mora da znaci nista (tj. ne mora da znaci da je los sam po sebi), jer nisam cuo puno outboard preampa (nesto manje od 10), a nisam cuo ni Behringer niti mnogo ostalih low cost varijanti. Mada, u direktnom poredjenju, preamp je gori od preampa u Soundcraft Ghost-u, koji bas i nisu nesto izuzetni...

http://www.talesofdark.org
http://www.nekropolis.net
davormen is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2005, 06:09 PM   #24
idekius
Mason

idekius's Avatar

Ja sam radio sa Focusrite VoiceMaster Platinum i... hmmm... nista mu ne fali...
Takodje uveliko koristim Behringer Ultragain Mic 2200 Pro i zadovoljan sam...

Nista mu ne fali Sad, voleo bih da je jos tolerantniji prema naprzivanju gain-a, ali, j.ga... za te pare...

Do duse, u planu je nabavka nekog relativno skupljeg chuda (trenutno tipujem na SPL GoldMike 9844) i to ce vrlo brzo biti realizovano, ali ne mogu se pozaliti ni na Ultragain Mic 2200...

Usput, svima koji nisu pod nekim ko zna kakvim parama srdacno preporucujem Behringer ADA8000 (8 kanalni AD\DA sa preampom)... Rupa na saksiji za male pare... Imam ga, doduse retko ga koristim jer idem preko ADI-2, ali razlika u ceni izmedju ADI-2 i ADA8000 uopste nije srazmerna razlicu u kvalitetu... provereno... pogotovu ako se uzme u obzir da ovde za znatno manji novac dobijas 6 kanala vise + preamp...

Nisam bas zestoki zagovornik Behringer-a, ali nemojmo preterivati... pogotovu mi je bezveze kada cujem nekoga da hvali digitalni mixer Behringer 3216, a pluje ADA8000... to je stvarno smesno...

Sto se tice Ivanovog track mastera, ako i on radi kao Voice Master, O.K. je to... Nije Avalon, ali radi

Last edited by idekius; 24-09-2005 at 06:16 PM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 27-09-2005, 05:03 PM   #25
Gulanfer
Member

Gulanfer's Avatar

Default Re: Mic & Mic-Pre do 500 € ?

Quote:
Originally Posted by Gulanfer
Uh, cini mi se da prvo moram da rascistim jednu stvar. Dakle, mic ushtekam u mic-pre i onda mic-pre ushtekam gde ? Imam Terratec Fire 6 24/96 karticu, sto znaci da ona ima RCA ulaze. Dosada sam ubadao dinamicki mic u Mackie vlz pro i odatle u karticu. E sad ako vec kupujem mic-pre ne vidim razlog da iz njega idem opet u mackie pa u karticu ( a njeni AD converteri i nisu bas neki ) nego mislim da treba da uzmem neki mic-pre sa digitalnim izlazom ( sigurno ce biti kvalitetniji od ovog sa kartice ) . Da li razmisljam u dobrom pravcu ili mi se nesto omaklo ?

Moze li neko da mi razjasni ovo oko AD konvertera ? Da probam ponovo. Da li je bolje da kupim preamp sa digitalnim izlazom ( i verovatno boljim konverterima od ovih sa Fire 6 ) ili je razlika zanemarljiva pa ne moram da kupujem preamp sa digitalnim izlazom ( razlika do 300 € ) nego iz preamp-a idem u Mackie pa onda u Fire 6 pa onda ona konvertuje u nesto prihvatljivo ?
Zna li neko ?
Gulanfer is offline   Reply With Quote
Old 27-09-2005, 08:26 PM   #26
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ja sam se odlucio za varijantu dbx 376, a jedan od razloga je i A/d konvertor koji je ugradjen u njega. Plus sto je lampaski preamp, solidan eq, upotrebljiv kompresor, i vrlo koristan de-esser, a sigurno ima i bolju konverziju od tvog terrateca. Jeste najskuplja od svih sprava koje si naveo, ali mislim da vredi, posebno ako ga tretiras ne samo kao preamp, vec i kao chanel strip, sto on zapravo i jeste.

A to oko A/D je prosto. 376 ima s/p-dif out, i njega koaksijalnim rca kablom vezes na s/p-dif in tvoje kartice, ukljucis na njoj externi sinc i to je to

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules