|
Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
To cu prvo da uradim (da obrisem style-ove)!Dosao sam i do informacije da se takve stvari desavaju i kad dodje vreme za zamenu memorijske baterije...
U svakom slucaju, hvala za savet! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Pretpostavljam da se kod tog AKG-a XLR ponaša kao klasična mikrofonska konekcija, tj. mali nivo signala namjenjen da se uvede u mic preamp na mikseru. S druge strane, nebalansirani line izlaz ima podignut (već "pretpojačan") nivo signala namjenjen za uvođenje na linijski ulaz miksera...
Ako tako posmatraš stvari - sve je logično! p.s. Glas za otvaranje LIVE sekcije foruma, ili još bolje, neka se zove STAGE - gdje bi obuhvatili sve što se tiče nastupa, od instrumenata, pojačala, DI boxova, miksera i razglasa...
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Jos jedan glas za LIVE-STAGE sekciju!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
The computer allows you to make mistakes faster than any other invention, with the possible exception of handguns and tequila. ![]() "And he whom you cannot teach to fly, teach to fall faster." ~ Friedrich Nietzsche ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
LIVE ocemo LIVE, ne bitno koji bend svira, samo da je LIVE... i nema playbacka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Slažem se da treba sekcija..-live/razglasi itd.
Evo mene zanima što koristiti za live nastupe gdje su potrebne dionice koje su na snimljenom materijalu a ne mogu se izvesti uživo (recimo orkestralne dionice koje ne idu uzivo, akustične dionice+metronom za bubnjeve), mislim najbolje riješenje za to, a uopće ne znam gdje bi pitao.. ![]()
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Hvala, i mislio sam tako na razmjenu iskustava. ![]() Ja sam planirao na svoj stari višekanalni Mini disc. Stereo na razglas a bubnjaru na uši metronom/signal kao onaj sto ide na razglas. Naravno, na uređaju je mikser kojim sam regulira levele. Sve bi to bilo uz njega. Kad treba krenuti pjesma, stisne play rukom (ili bude na noznom kontrolleru), prvo 4 takta metronoma da se spremi, 4 da označi početak po fusu ili nečemu i onda krene stvar. Druga opcija je bio laptop sa firewire karticom...no ne znam koliko je to pouzdano..odu windowsi usred pjesme i adio ali ta opcija i dalje stoji...pogotovo jer bi mozda i sint bio MIDI controller+laptop, kazem mozda... Hard disk recorderi su danas jeftini, ali opet, ne vidim razliku u soundu izmeđi mini dicsa na atrac 4,5 i toga, plus sto mi je MD pouzdaniji u radu..nema sanse da se sruši. Tascam ili neka druga portastudija su slaba kvalitetom zvuka ipak. Zanimalo me ako je netko probao to sa ADAT-om? Danas se jeftino nabave i koriste ih za te svrhe dosta.
![]() |
![]() |
#8 |
SuperModerator
|
![]()
thumbs up !
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Lag vs Dan Mute - would LIVE for $$$ (live act) | Lag | Produkcija Elektronske Muzike | 0 | 07-01-2009 11:57 AM |
Live 5 | Altek | Audio Software | 3 | 24-07-2005 01:24 PM |
POD XT Live | idekius | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 29-03-2005 03:14 AM |