|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
imam ja jednu takvu Ibanez RG igracku, mislim te gitare nisu nizasta ozbiljno sem za po neku probicu... Flyd im je nikakav i kao sto su ti ostali rekli cesto se rastimava.. ali ako vec nemas izbora i moras da uzmes neku od te dve gitare onda razmisli o opciji da nabavis neki Floyd Lock da ti se gitara ne bi rastimavala... imas jedan na adresi
http://www.freelok.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Najlakse je ponasati se po "Tata - Mama" principu i nekome soliti pamet ali ako mene hoces da poslusas u svakom slucaju bih ti preporucio da ne kupujes novu gitaru. Spremi pare na stranu i sviraj na bilo cemu dok se ne ukaze neka prilika a u medjuvremenu nisani sta ti se svidja i analiziraj razlike izmedju firmi, modela i komada. Kao drugo - mislim da prva gitara u devedeset posto slucajeva treba da bude Stratocaster-oliko a u onih deset Les Paul-oliko. Kao sto je kod basista princip: Precision, Warwick, fretles, kontrabas, Music Man... tako je kod gitarista: Statocaste; Les Paul (ili redje obrnuto); akustara; neka moderna gitara Ibanez, Jackson ili nesto tako; Telecaster; neka ekstravagancija tipa Rickenbacker ili Gratch; akusticni dvanesterac...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Sille, ako si bas zapeo za Ibaneza moja ti je preporuka polovni JEM 555 (u Hrvatskoj idu za nekih 500 Eura). Svirao sam je pet godina i zvuk je odlican (za metal, pa cak i komercijalu), imas Dimarzio Evolution pickupove
![]() ![]() Ipak, ja sam Feder-fan ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Gde moze da se nadje JEM555 kod nas? (ili u blizini)
Posto ih po radnjama odakle sam narucivao nema... a ni na ebay-u ih nesto nevidim. poz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Moze neko da kaze koja je razlika izmedju JS100 i JS1000 sem u magnestima?
I cini mi se da JS 100 ima Edge Pro II... Jos nesto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Kvalitet konstrukcije i drveta, vrat koji nema veze sa onim na skupljim JS gitarama, magneti, edge pro 2 je jeftina verzija edge pro-a i losija je cak i od licenciranih floydova.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Ljudi, HVALA Vam sto hocete da mi pomognete,ali moram malo da se "dopunim" znaci:
-gitara ce biti ISKLJUCIVO za po kuci -budzet oko 250e -sviram(kao sto i slusam) svasta od pop-a do metala -odgovara mi malo tanji vrat (kao taj EXR) -nisam virtuoz(al' bi hteo da budem ![]() E sad gledao sam i ranije Jackson-a,ali modeli za oko 250e imaju malo deblji vrat od npr.EXR-a(osim toga ko prodaje Jackson-a u SCG?). |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|