Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-09-2005, 08:14 PM   #1
Danijel D
Junior Member

Default Re: Uspio sam poslati

Ma narode naravno da se neljutim zato sam i trazio iskreni komentar,ovo nije najgora pjesma na svijetu,pa cak je i produkcija bolja i gora od milijun onih koje postoje.Sve je to umjetnost i nista vise.Ne radim vise na njoj jer sto vise mrdam bude gore,to je stvar koja je stara i koja je jedan od mojih prvih samostalnih pokusaja,pa kako sebi da naplatim posao.Ono sto radim za druge koji plate,cijene i postuju moj rad je rezultat mog rada,a ostalo je cista ljubav prema glazbi!!!I vise cjenim iskreni komentar nego kad me ljudi sretnu pa mi cestitaju na necem a iza ledja pljuju.Vi ste zakon i da nemislim tako nebi ni trazio vase misljenje!!!
Danijel D is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2005, 03:37 PM   #2
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Jedino sto nisi u pravu je da je vezana sa Gunsima jer nije radjena po njihovoj mjeri,a tek da sam ubacio stringove,i ostalo bila bi bas to.
Bob Dylan u originalu

Pesma počinje isto sa I - V - IV progresijom, isto 2 kruga, sličan prelaz na bubnjevima i nakon toga metrika pevanja ima jako mnogo sličnosti. Čak i da ne liči 1000 puta je viđen i generalno demode način da se počne pesma.

Preslu?aj ne?to aktuelno od stranog popa pa ako ni?ta drugo mazni neko re?enje, ali ovo ne radi, jednostavno.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2005, 08:03 AM   #3
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

dilanova pisma pocinje i zavrsava s iston progresijon, a u ovoj stvari je pocetak slican i istina da su prva dva stiha ritmicki slicno otpjevana, ali ipak se radi o sasvim drugoj melodiji, tako da nema govora o plagijatu.
naravno, nije ni ric o nekoj revolucionarnon konpoziciji i sigurno bi jos trebalo poradit na aranzmanu i produkcji, ali je pisma skroz ok i mislin, ako bi se napravila i prezentirala na pravi nacin, da bi se ljudima dopala.

sto se tice 'zamjenskih akorada' i oni su postali toliko uobicajeni da je ponekad bolje 'zamjenske akorde' zaminit obicnim - 'nezamjenskim'.

nego, dusane, zar i dilan umisto IV ne koristi IIm7? :-?

Last edited by SandRob; 11-09-2005 at 08:21 AM.
SandRob is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2005, 12:19 PM   #4
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Pa pazi, verovatno jeste, njegovu verziju sam čuo davno, a Gunsi su mi ostali u memoriji, kod njih je IV, pa posle u strofi naizmenično IV i IIm7

Ne mislim da je čovek namerno hteo da isplagira tu pesmu u ovom slučaju, nego da je toliko ljudi čulo pesmu da je to lo?a asocijacija i samo po sebi istro?eno. To je stvar aran?mana ponajvi?e, a ne toliko originalnih harmonija pesme.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules