Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-08-2004, 08:48 PM   #1
gorjan
Senior Member

Default bubnjarski midi fajlovi

Koliko ja znam postoje kolekcije midi fajlova poznatih bubnjara(Jim Keltner, Manu Katche itd). Znaci nesto sto bi moglo da se ucita u npr BFD. Zanima me zna li neko nesto vise o tome, gdje to moze da se pronadje itd...
gorjan is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2004, 12:40 AM   #2
Pedja
VIP Member

Pedja's Avatar

Napraviti bubanj da zvuci kao da je pravi bubnjar svirao je veliki posao i jos veca muka i umetnost To sa gotovim bubnjarskim midi fajlovima je dobra stvar samo ako su "majstorski" uradjeni. Mene takodje ovo zanima
Pedja is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2004, 01:10 AM   #3
gorjan
Senior Member

Koliko ja znam ova dvojica(Katche i Keltner) imaju uradjene ove midije. Oni odsviraju sekvence na elektronskom setu i onda imas gotove midi fajlove bubnjeva sa filingom pravog bubnjara. kasnije to koristis kao npr. spectrasonicsov groove control
Zna li jos neko nesto o ovome?
Old 10-08-2004, 02:21 AM   #4
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Ne razumijem u cemu je car vec isprogramiranog bubnja (sem cisto edukativno/experimentalnog udjela)? Btw, zar ti nisu dosta programi iz BFD-a ? Koliko znam, tamo imas siroku lepezu svakojakih stilova sviranja bubnja, sa veoma autenticnom izvedbom (nikada kao pravi bubnjar, ali ajde), koji, kroz malo individualizacije, i dodavanja licnog smeka, mogu biti veoma dobar produkt !

PS. Pokusat cemo nesto pronaci od spomenutih bubnjara!

diviner is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2004, 08:58 AM   #5
Pedja
VIP Member

Pedja's Avatar

Quote:
Originally Posted by gorjan
Koliko ja znam ova dvojica(Katche i Keltner) imaju uradjene ove midije. Oni odsviraju sekvence na elektronskom setu i onda imas gotove midi fajlove bubnjeva sa filingom pravog bubnjara. kasnije to koristis kao npr. spectrasonicsov groove control
Zna li jos neko nesto o ovome?
E to je prava stvar........filing pravog bubnjara

Quote:
Originally Posted by diviner
Ne razumijem u cemu je car vec isprogramiranog bubnja (sem cisto edukativno/experimentalnog udjela)?
Pa da se skrate muke, a nikad u potpunosti (bar ja mislim) ne mozes rucno napraviti bubanj onako kako ga odsvira pravi bubnjar :roll:
Bfd jos nisam skroz istrazio i video sve njegove mogucnosti :oops:
Old 10-08-2004, 09:32 AM   #6
dacko
Senior Member

dacko's Avatar

Moze...
Nije da se 'falim, ali ko god je bubnjar, a pri tom i klavijaturista, taj moze da napravi dobar filing.

Ja recimo kada radim neku matricu bubnja, pustim klik, ukljucim rekord, i odsviram celu pesmu sa sve prelazima od jednom, na klavijaturi naravno.

Eventualno posle ispravim greske, izkvantizujem. Rezultati su takvi da bubnjari ne veruju da je to isprogramiran bubanj. Doduse i nije isprogramiran, jer nista ja tu nisam "programirao", nego odsvirao, kao sto bi i bilo koji bubnjar odsvirao.

znam, znam... sad ce svi da kazu, ciga hvali svog konja, ali sta da radim, tako je... 8)
dacko is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2004, 10:26 AM   #7
perapera
Member

Da li je neko od vas slucajno probao da skine neke tablature za bubnjeve i da ih uz pomoc neke aplikacije tipa TabTrax (http://www.tabtrax.com/) konvertuje u MIDI?

Ja se nisam preterano time bavio, samo sam probao i video da moze. Tablature mozete naci ovde: http://www.mxtabs.net/drumtabs.php.
perapera is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2004, 04:18 PM   #8
Pedja
VIP Member

Pedja's Avatar

Quote:
Originally Posted by dacko
Moze...
Nije da se 'falim, ali ko god je bubnjar, a pri tom i klavijaturista, taj moze da napravi dobar filing.

Ja recimo kada radim neku matricu bubnja, pustim klik, ukljucim rekord, i odsviram celu pesmu sa sve prelazima od jednom, na klavijaturi naravno.

Eventualno posle ispravim greske, izkvantizujem. Rezultati su takvi da bubnjari ne veruju da je to isprogramiran bubanj. Doduse i nije isprogramiran, jer nista ja tu nisam "programirao", nego odsvirao, kao sto bi i bilo koji bubnjar odsvirao.

znam, znam... sad ce svi da kazu, ciga hvali svog konja, ali sta da radim, tako je... 8)
Ajd' stavi nesto da cujemo :P
Old 10-08-2004, 04:24 PM   #9
gorjan
Senior Member

Quote:
diviner ::
Ne razumijem u cemu je car vec isprogramiranog bubnja (sem cisto edukativno/experimentalnog udjela)?

Pa da se skrate muke, a nikad u potpunosti (bar ja mislim) ne mozes rucno napraviti bubanj onako kako ga odsvira pravi bubnjar
tacno tako...da se mnoooogo skrate muke. Ako bi ja nakon svega sto moram da uradim jos morao i da programiram bubanj, bio bi to posao bez granica. A nisam bubnjar tako da bi to bio i veoma mucan posao.
Quote:
Btw, zar ti nisu dosta programi iz BFD-a ?
BFD ima standardni problem da je natovaren raznoraznim "komplikovanim, zapetljanim" gruvovima(jazz,fank, progresivni rok itd.) sto je za ono cime se ja bavim neupotrebljivo. Meni trebaju oni bazicni pop ritmovi, baladerske varijante. Onda ja moram da editujem te midi fajlove a nesto ne volim to da radim. A BFD ima odlicnu kolekciju setova i zato bi bila prava stvar pronaci te ODSVIRANE midije.
ja bi najsrecniji bio da mogu da si priustim hardverskog bubnjara i basistu a to i imam na jednoj od mojih pjesama i razlika je ogromna. Bez obzira sto kvalitet usnimavanja nije kao na npr BFDu, zivi bubnjar je ziv i to se cuje...

Naravno, citava prica ne vazi za tehno, elektroniku ali to i nije moj fah.

Quote:
PS. Pokusat cemo nesto pronaci od spomenutih bubnjara!
to care!
Old 11-08-2004, 12:40 AM   #10
diviner
Administrator

diviner's Avatar

OK. Shvatam u potpunosti! Samo ne vidim zasto sam ne izvedes pop druminge...sam kazes da su jednostavni !

Takodje, slazem se sa dackom...moze se dosta toga srediti sa programiranjem (boskovic i jos jedan clan sa foruma je imao prilike cuti moje improvizacije u jednom Jazzy projektu (rijec projekat je inace izgubila svako znacenje otkada ga koriste nase pjevaljke)), koje nisu ni u pola bile zavrsene, a zvucale su prilicno dobro (izuzev cinela, koje su morale biti mjenjane u skorije vrijeme). Jedno je sigurno: meni treba za programiranje citava vjecnost, bubnjaru par sekundi !

diviner is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules