|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Koliko ja znam postoje kolekcije midi fajlova poznatih bubnjara(Jim Keltner, Manu Katche itd). Znaci nesto sto bi moglo da se ucita u npr BFD. Zanima me zna li neko nesto vise o tome, gdje to moze da se pronadje itd...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Napraviti bubanj da zvuci kao da je pravi bubnjar svirao je veliki posao i jos veca muka i umetnost
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Koliko ja znam ova dvojica(Katche i Keltner) imaju uradjene ove midije. Oni odsviraju sekvence na elektronskom setu i onda imas gotove midi fajlove bubnjeva sa filingom pravog bubnjara. kasnije to koristis kao npr. spectrasonicsov groove control
Zna li jos neko nesto o ovome? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
|
![]()
Ne razumijem u cemu je car vec isprogramiranog bubnja (sem cisto edukativno/experimentalnog udjela)? Btw, zar ti nisu dosta programi iz BFD-a ? Koliko znam, tamo imas siroku lepezu svakojakih stilova sviranja bubnja, sa veoma autenticnom izvedbom (nikada kao pravi bubnjar, ali ajde), koji, kroz malo individualizacije, i dodavanja licnog smeka, mogu biti veoma dobar produkt !
PS. Pokusat cemo nesto pronaci od spomenutih bubnjara! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Bfd jos nisam skroz istrazio i video sve njegove mogucnosti :oops: |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Moze...
![]() Nije da se 'falim, ali ko god je bubnjar, a pri tom i klavijaturista, taj moze da napravi dobar filing. Ja recimo kada radim neku matricu bubnja, pustim klik, ukljucim rekord, i odsviram celu pesmu sa sve prelazima od jednom, na klavijaturi naravno. Eventualno posle ispravim greske, izkvantizujem. Rezultati su takvi da bubnjari ne veruju da je to isprogramiran bubanj. Doduse i nije isprogramiran, jer nista ja tu nisam "programirao", nego odsvirao, kao sto bi i bilo koji bubnjar odsvirao. znam, znam... sad ce svi da kazu, ciga hvali svog konja, ali sta da radim, tako je... 8) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Da li je neko od vas slucajno probao da skine neke tablature za bubnjeve i da ih uz pomoc neke aplikacije tipa TabTrax (http://www.tabtrax.com/) konvertuje u MIDI?
Ja se nisam preterano time bavio, samo sam probao i video da moze. Tablature mozete naci ovde: http://www.mxtabs.net/drumtabs.php. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Senior Member
|
![]() Quote:
Quote:
ja bi najsrecniji bio da mogu da si priustim hardverskog bubnjara i basistu a to i imam na jednoj od mojih pjesama i razlika je ogromna. Bez obzira sto kvalitet usnimavanja nije kao na npr BFDu, zivi bubnjar je ziv i to se cuje... Naravno, citava prica ne vazi za tehno, elektroniku ali to i nije moj fah. Quote:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
|
![]()
OK. Shvatam u potpunosti! Samo ne vidim zasto sam ne izvedes pop druminge...sam kazes da su jednostavni !
Takodje, slazem se sa dackom...moze se dosta toga srediti sa programiranjem (boskovic i jos jedan clan sa foruma je imao prilike cuti moje improvizacije u jednom Jazzy projektu (rijec projekat je inace izgubila svako znacenje otkada ga koriste nase pjevaljke)), koje nisu ni u pola bile zavrsene, a zvucale su prilicno dobro (izuzev cinela, koje su morale biti mjenjane u skorije vrijeme). Jedno je sigurno: meni treba za programiranje citava vjecnost, bubnjaru par sekundi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Logic 8, MIDI, MIDI kanali? Pomoc | MUzzY | Audio Software | 11 | 25-05-2009 12:20 AM |