Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 06-12-2015, 07:03 PM   #1
sira
Senior Member

sira's Avatar

Default Nikad kraja kad ideš sa malo para...

Evo jedno predstavljanje kako s puno vremena i volje ipak možeš nekako dogurat do kraja projekt i sa relativno malo para.

Več sam pisao o svom bendu "Sila Nečista" više puta ovdje, i stavljao neke snimke koje smo radili, i fotografije sa nekih snimanja, ali prije godinu dana smo zaključili da je vrijeme da snimimo album, sretna okolnost je da smo u istom prostoru za svirku kao i TBF, s kojim nas vežu prijateljse veze, pa su nam dopustili da između njihovih snimanja i probi koristimo njihovu opremu i improvizirani studio za snimanje.

Prvo se pristupilo snimanju bubnja:

Basista TBF-a Ogi je srdačno pripomogao početku snimanja i zajedno smo on i moja malenkost ozvučili bubanj, snimili ga, kao i bas, i onda je usljedila pauza od dva mjeseca jer je TBF počeo snimat svoj album (koji je u međuvremenu izašao)

Mikrofoni su na bubnju bili 2x AKG 414 XLS II za overe, 421-ce na prelazima, neki Beyer na dobošu, ne sječam se što je bilo dole, AKG 112 na kicku unutra i stari D12 izvan kicka, room AKG 414 B-uls, ne sječam se točno koji su kondenzatorci bili na hi-hatu i ride-u, bass je sniman direkt preko pojačala u pult.
Pult je Toft, od analogije tu su još bili distressor, dbx 160x2 spl transient designer, i mislim da je to sve šta se upotrebljavalo pri usnimavanju.

Nastavilo se snimanjem gitara, sve su snimane preko orage tiny terrora i boxa 2x12 sa cellestion vintage zvučnicima koji je ozvučivan sa AKG 414 xls i sennheiserom 421, isprobavao sam i druge mikrofone, neki jeftini ribbon, Shure 57-cu i slično, ali najviše mi se svidila ova kombinacija.

Opet je usljedila pauza od par mjeseci i onda smo došli do snimanja vokala

Last edited by sira; 06-12-2015 at 07:05 PM.
sira is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules