Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 17-04-2012, 01:30 PM   #1
silent
Junior Member

Default Cemu Semplovi?

Sada ?u opet nekome i?i na ?ivce al ipak moram pitati.Ima x stranica i ovdje i na inim mjestima koji nude free semplove. Eto tako sam i ja skinuo gitaru.sempliranu. No ?to sad s tim. Hrpa tonova od c1 do cx i ?to sad kako.Pro?itao sam dosta i nalazio sempleri, sempler editori ali ima li neki alat, ni sam ne znam kako da to nazovem u koji bih recimo ja mogao u?itati te fajlove i dobio neku vrstu sinti?a ili to?nije vst instrumenta koji ?e svirati s tim tonovima onako kako ja ?elim odnosno prema zadanoj stazi midi traka.
silent is offline  
Old 17-04-2012, 06:37 PM   #2
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Default Re: Besplatni semplovi

Quote:
Originally Posted by silent View Post
Sada ?u opet nekome i?i na ?ivce al ipak moram pitati.Ima x stranica i ovdje i na inim mjestima koji nude free semplove. Eto tako sam i ja skinuo gitaru.sempliranu. No ?to sad s tim. Hrpa tonova od c1 do cx i ?to sad kako.Pro?itao sam dosta i nalazio sempleri, sempler editori ali ima li neki alat, ni sam ne znam kako da to nazovem u koji bih recimo ja mogao u?itati te fajlove i dobio neku vrstu sinti?a ili to?nije vst instrumenta koji ?e svirati s tim tonovima onako kako ja ?elim odnosno prema zadanoj stazi midi traka.
Dakle neki bi rekli kriva cesta..krivo si krenuo..recimo to pitanje postavi? drugdje.
Ovdej su sam free samplovi..znaći tko negdje nanju?i neke free..dojavi nama i ondu vudri skidati.
Ovakva pitanja ima? na podforumima hrpa obja?njenja...malo pretra?iva?..
Ali onako usput Kontakt ti je odlićan i nebi trebao biti te?ek..jer ti si ipak bistri dećko Dakle Kontakt ima? ga na Dolcu(ZG tr?nica zelenjave) koko hće? Upi?e? u youtube Kontakt i evo ti hrpa obja?njenja..a lepo gleda? i ući?.
Pozdrav
Old 17-04-2012, 06:58 PM   #3
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

silent evo ti moj video , u tvom slucaju koristice ti za kontakt. sve to sto pricas, samo malo moras potrazit , al to i jest mrsko, traziti nesto .

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=0tXLK4fbUak
branoy is offline  
Old 17-04-2012, 07:50 PM   #4
silent
Junior Member

mrsko je tra?iti ono ?to ne zna? kako da tra?i?. Ne baratam terminima kakvi se upotrebljavaju u tutorijalima i tu mi je najve?i problem.No mislim da je svima najlak?e re?i nemoj vi?e silent i gotova stvar. Thnx ali ne?u vi?e
silent is offline  
Old 17-04-2012, 09:57 PM   #5
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Pomerio sam ovo da se ne mesa sa bar jednim thread-om koji ima jasnu namenu.
Khan is offline  
Old 17-04-2012, 10:10 PM   #6
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Default Re: Cemu Semplovi?

Quote:
Originally Posted by silent View Post
Kada imas za neko audio desavanje u pesmi ili FX reziji vrlo jasnu ideju, a nemas je prilike odsvirati ili snimiti, ili ne zelis da radis na taj nacin, koristis semplove. Ogromne datoteke su tu da usluze sto veci broj korisnika, od kojih svako ima 'jasnu' ideju. Nek te ne plasi kolicina, dok god znas sta trazis. Npr. sta te briga za xxxTB drombulja a ko znas da trazis zvuk cistog fender strata u bassmanu, sa malo korusa?
Nebrojene firme proizvode ovakve banke.
Kada jednom znas sta trazis i nadjes isto, sempl mozes jednostavno da postavis na audio traku, kao bilo koji drugi audio, (npr. trba ti grmljavina u sred pesme?) ili ga koristis kao instrument, koji kontrolises preko MIDI kontrolera. U ovom slucaju ti treba Sample player, npr. kontakt, to je sada popularno. Poglededaj malo manual, pa se javi sa konkretnim problemima ako ne bude islo.
Khan is offline  
Old 18-04-2012, 03:40 AM   #7
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

daj ne zastranjujte, pitao čovek lepo kako da od semplova napravi banku - lako, upališ Kontakt, napraviš novi onaj kurton gore desno, instrument, i nađeš de se na njemu poslažu semplovi. NIje zgoreg da pogledaš neki video tutorijal pošto su uglavnom "debil oriented"
Arthur is offline  
Old 18-04-2012, 04:41 AM   #8
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

pa ja sam mu i dao bas to, direkt sto treba, i rekao sto i sam mislim da je mrsko nekad traziti nesto msm meni pa postavim pitanje. samo mozda je to pogresno razumio ustvari jeste. nisam nista mu rekao lose.
branoy is offline  
Old 18-04-2012, 07:20 AM   #9
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Alo silent?? Branoy ti je SVE objasnio (za pocetak) u njegovom videu !!
Pogledaj, ako treba i deset puta dok ne skapiras !
I ja vrlo cesto pogledam neki vieo tutorijal (po vise puta)..nije nikakva sramota!
Samo treba strpljenja
DaBear is offline  
Old 18-04-2012, 11:04 AM   #10
silent
Junior Member

ma pogledao sam ja i nastojat ?u iskoristiti ono ponu?eno. I dalje ka?em da sam beskrajno zahvalan na bilo kakvoj pomo?i , sugestiji. Samo sam iznio da moja pitanja nekome idu na ?ivse i ja to shva?am. No isto tako netko ne mo?e shvatiti da nije meni dosta napisati pitanje u youtube jer u principu zahtjeva konkretnost i znanje o ?emu ?eli? pitati. Sad ve? mogu upotrijebiti sinonime kontakt player, sample, edit, inport i sl, te mo?e? nai?i na neki tutorial. Ako one klju?ne rije?i nema i ne zna? ni da li postoji onda ga hebi. Tisu?e videa i manuala a ni jedan ono ?to bi trebalo, a jo? sve to za?injeno s nepoznavanjem engleskog pogotovo fraza u podru?ju DAW-a jednostavno te ne dovede nigdje osim do besvjesnog buljenja u video klipove.I mo?da sve to i nije vrijedno , i mo?da ne dobijem rje?enje, ali mo?da ovo pomogme da se ne pristupi s pono ironije nekom drugom malcu koji je jedva skupio heabrosti da pita a onda je u startu bio popljuvan.
silent is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules