|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
ili nesto trece u rangu do 700-800 evra.uletela neka kinta pa bih da uzmem nove monitore...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
Čitaj malo po forumu (ovog upozorenja nikad dosta ljudima!!), i videćeš veoma detaljne diskusije o tom cenovnom rangu. A ono što ćeš čak i pre toga primetiti je da je prvo podpitanje od strane forumaša - za koju vrstu muzike ti treba? pa dalje, da li imaš kućni studio bez ikakve akustičke obrade (sobni uslovi) ili nešto sređivano? zatim koja ti je površina (još bolje, zapremina sobe)? Ne daje se 700-800e tek da bi nešto namontirao na sto i pustio muziku da ti svira.
Ovako, "napamet", predlažem da razmisliš o Mackie hr624. Zašto? Zato što nisu mnogo agresivni na sobu, jer nisu prevelike zapremine. I sasvim fino (čak bolje od većih 824) se snalaze sa različitim žanrovima muzike, od gitarsko-midlaških varijanti, do ultra-elektronskih udri me po subu i hajhetu. Mada svakako od njih ne možeš očekivati da imaju ravnu karakteristiku sub-bass spektra. To se ne očekuje ni od mnogo skupljih igračaka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
citao sam po forumu zato se i dvoumim konkretno izmedju ova 2 monitora,soba nije akusticki sredjena i verovatno nece biti u skorije vreme,a velika je 15 kvadrata,visina 3,25.radim elektronsku muziku,house uglavnom...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Bm5a.
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
dobar drug, house DJ, (DJ Hollywood, Gramophonedzie), je pazario čak one male genelec 8020 i potpuno se zblanuo koliko se dobro prenose njegovi mixevi iz obične sobe na velike klubove. Razmisli i o tome. Ja sam imao prilike da radim sa 8030 na TVu neke live mixove bendova, takođe u neobrađenoj režiji, i divno su se prenosili na TV.
Meni se taj BM5 nikad nije dopadao, uvek bi mi trebalo jako mnogo vremena da se naviknem na njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Eto ti sad...? Sto? Odlicna kutija...
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Posle nekoliko sati na BM5 puca mi glava, strahotno zamaraju, kao uostalom i PONEKI KRK-ovi. Za Mackie ne znam, mada ih ne bije neka reputacija "Tacnog" monitora...
Tviter na A7 je verovatno najfiniji tviter od svih nabrojanih monitora, mogu da slusam satima, ali to je individualna stvar. Zamisli, ima ljudi koji vole cak i JBL? (LSR seriju, o uzasa!)
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
ne znam, nemam predrasude. Jednostavno, ortak ih ima, i radili smo zajedno na mixu jedne ploče kod njega gajbi, i iako su detaljni, imaju nešto čudno u visokima što me muči, i u pravu je slowstar, stvarno umeju da umaraju. Mackiji i Geneleci me ne umaraju, sa Adamima nisam radio. I ovi Bogijevi, SuperMee su mega detaljni i ne umaraju al nisu ni blizu cenovnog ranga.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Dali se isplati kupovati A7 za akustično nesređenu prostoriju? Nemam monitore i htio bi kupiti neke a neznam koliko ulo?iti u njih, a imam jos druge opreme koju hoču itd.
Radim neku kombinaciju elektronike i rocka, pa uvijek si mislim, gitare ču ionako u studiju snimiti ako če biti album jednom, bass isto, elektronski beat se jo? da u studiju po?timati, akustični beat se u studiju odsvira itd. Evo da čujete da?ak muzike. The Midi Outs - And statue came in paper box by Cloud Factory |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
za početak početka, bolje bi ti bilo da radiš na nekom hifi sistemu koji dobro poznaješ. Tek ako počneš da osećaš da te sputava razmisli o kupovini nekih zvučnika, ali odvoji para i za osnovni tretman zidova.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
dynaudio bm5a compact | loonix | Monitoring | 43 | 29-04-2008 01:44 PM |
Dynaudio BM5A+sub vs dynaudio BM15p | chubich | Monitoring | 13 | 21-09-2007 08:46 PM |
dynaudio bm5a | OFF | Monitoring | 14 | 04-10-2005 12:28 PM |
Dynaudio BM5A vs. ADAM P11A | dr.Ru | Monitoring | 4 | 31-01-2005 04:38 PM |