Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-11-2008, 06:40 PM   #1
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Default Terensko snimanje

Treba da imam 16 kanalno snimanje novogodisnje emisije .. mixeta allen heat 16:2 .. svaki kanal direct out u ff800+octamic II a sve to vezano u lap top ..

Moje pitanje je za one koji su to radili .. da li lap top u kombinaciji sa ff800+octamic II moze da pogura i snimi bez nekih problema 16 kanala? U pitanju je veoma dobar lap top HP Compaq 6910p , ona biznis klasa ..

.. ili ipak mora da se nosi desktop racunar?
Old 24-11-2008, 06:53 PM   #2
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Default Re: Terensko snimanje

hmm... s obzirom da se radi o PC varijanti, prvo, preporucujem ti eksterni hard odma! nesto tipa mybook ili sl, i uradi daisy chain iz FF800 u hard, ne prvo hard pa FF ! zbog raznih konflikta i dropova. sve bi trebalo da radi. USB izbegavam kao varijantu za multitrack, nekom to radi, ali meni cesto ubaguje protok, FW400 mi radi ko sat, da ne pricamo FW800 ali to nemas na PC laptopu.... Znaci nadji eksterni hdd i sve ce biti OK. Ako bas MORA da bude interni, neka bude na 7200 rpm, ako je sporiji, jbg, snimaj na 16 bita umesto na 24.
Vidi, mozda i moze da pici full 16 kanala audia, al ja se ne bih zajebavao.
Isto tako, mani se nekih chieftec box+obican hard, idi na brendiran all-in-one hard disk, ala MyBook, Lacie.... jer na ovim varijantama sa kucistima se cesto jebu firmware-ovi na kontrolerima u kucistu sa OS-om, nebitno Win ili OSX, znaju da imaju konflikte sto je nightmare za program uzivo, mada ti radis snimanje, moze da se vrati ako nesto stane, ali svejedno.... jednostavno ti je sigurica da ides na brendiran hard.

eto.
pozz
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2008, 06:59 PM   #3
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Hvala Buzge .. Najvise bi mi odgovaralo da sto manje toga nosim .. imam externi hard koji mi je extra .. sa odlicnim kucistem . mogu njega koristiti ali to sve ide preko USB ..

@Diviner ..
Ti znas koji je hard ,, secas se da si mi rekao da je bas brz itd itd .. jel pouzdano da njega nosim?

Inace interni hard u lap topu je FUJITSU MHW2120BJ G2

jel taj hard unutra moze da podnese ovo sto mi treba?
Old 24-11-2008, 07:18 PM   #4
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

google kaze da je taj fujitsu na 7200 rpm, vidi Ivane teoretski to moze da odradi posao, naravno, kao i USB varijanta tog tvog diska. ja samo kazem sta je meni pravilo najmanje problema. kada sam snimao 16ch na interni u laptop, znao je nekad da stane (sto ti nije dobro), USB ext hdd - tu ne bi trebao da imas problema - uglavnom radi - dok fw400 varijanta meni nikada nije napravila ni jedan drop!
Kolegama da, ali su oni malo preterali pa su snimali oko 40 kanala direkt na mybook - pa je bilo digitalnih dropova i do dve sekunde, ipak je to veliki protok.

Moj predlog:
ako ides eksterno, OK, pici USB
ako ides interno, snimaj 44.1khz, 16 bita, ionako je za TV (zar ne?)

pozz
Old 24-11-2008, 07:21 PM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ja sam na mom hp6735 (5200rpm je hard), uspešno poterao 8 inputa sa FF, čak je hteo da 3 minuta (koliko sam ga testirao) snima i na 176khz samplerate. Tako da očekuj da će ti na 48 raditi skroz ok, i to tako što ćeš adatom ići u FF iz octamica, a pritom, na samom FFu namesti limit bandwith tako da ti tera samo ad konvertere i jedan adat input, jer tako manje smaraš fw port. Što se samog harda tiče, radiće. Jedino obrati pažnju da pobiješ sve žive aktivnosti koje lap inače radi (meni nije hteo da radi stabilno snimanje dok nisam pobio skype, msn, wifi, AVG i sve što držim na tom lapu jer mi je on prvenstveno internet mašina)
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2008, 07:24 PM   #6
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

hvala ti jos jednom na infou .. jebi ga ovo je ozbiljna stvar i nema mesta za greske .. tj. ne sme da se desi da nesto zakaze . za taj posao sam dobro placen i ne smem da pogresim odnosno da se zeznem sa opremom za snimanje .. razmislicu sta i kako .. ustvari .. verovatno cu u studiju prvo da probam i da pustim da snima jedno sat vremena i da pratim ..
Old 24-11-2008, 07:31 PM   #7
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
ja sam na mom hp6735 (5200rpm je hard), uspešno poterao 8 inputa sa FF, čak je hteo da 3 minuta (koliko sam ga testirao) snima i na 176khz samplerate. Tako da očekuj da će ti na 48 raditi skroz ok, i to tako što ćeš adatom ići u FF iz octamica, a pritom, na samom FFu namesti limit bandwith tako da ti tera samo ad konvertere i jedan adat input, jer tako manje smaraš fw port. Što se samog harda tiče, radiće. Jedino obrati pažnju da pobiješ sve žive aktivnosti koje lap inače radi (meni nije hteo da radi stabilno snimanje dok nisam pobio skype, msn, wifi, AVG i sve što držim na tom lapu jer mi je on prvenstveno internet mašina)
Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Jedino obrati pažnju da pobiješ sve žive aktivnosti koje lap inače radi (meni nije hteo da radi stabilno snimanje dok nisam pobio skype, msn, wifi, AVG i sve što držim na tom lapu jer mi je on prvenstveno internet mašina)
true. to obavezno. Goli Win i Recoring App.
Old 24-11-2008, 07:31 PM   #8
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

da naravno . lap top je kupljen samo za to i pali se samo kada treba da se snima .. znaci suv windows .. sa cubase-om i ff-om ..
Old 24-11-2008, 07:37 PM   #9
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

nedavno sam snimao 18 kanala (44.1 24bit) na eksterni usb2 hard bez frke...vise od 3 sata kontinuirano.

isto je u igri bio ff800 a sa njim behringer ada8000

moci ce i na laptop direktno (5400 rpm disk) ali OBAVEZNO mora da bude ukljucen write cache na disku (testirao sam snimanje 24 kanala preko 3 sata).

pisao sam nedavno u arthurovom threadu o visti upravo o ovoj situaciji.
Old 24-11-2008, 07:40 PM   #10
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
kada sam snimao 16ch na interni u laptop, znao je nekad da stane (sto ti nije dobro),
kako je ovo mene, da prostis, izjebalo....pa sam provalio da mi intel matrix storage driver nije dao da ukljucim write cache na disku....kad sam makao govno i ukljucio WC, nema vise stajanja!

Quote:
Moj predlog:
ako ides eksterno, OK, pici USB
ako ides interno, snimaj 44.1khz, 16 bita, ionako je za TV (zar ne?)

pozz
ako je za TV onda bi ja radije 48 kHz ali i dalje 24 bita
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules