Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-05-2008, 02:22 PM   #1
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Bubrezi...?

Treba mi neki guit-in za DAW, pa sam dobio vise preporuka za PODove. E, sad, nisam u situaciji da kupim XT pro, ni x3 cak ...... da li vredi icemu onaj POD 2.0, ili bar za XT da se nategnem.... ili da cekam malo, pozajmim nesto za ova snimanja (mogu da dobijem i Vox tonelab LE, ili Boss GT8)?

Pod 2.0 je ispod 150e, cini mi se....takodje, mogu da uzmem GT5 za 200e, ali kontam da je to vise live sprava.

Meni bukvalno treba nesto za klince koji nemaju kvalitetna pojacala...

Koja je zapravo razlika u generacijam pod-ova (2.0, Xt, X3).... broj simulacija ili i njihov kvalitet? Kako to sve zvuci u poredjenju sa soft simulacijama?

Koliko pitanja.....hehehe

Hvalaaa
Old 12-05-2008, 04:12 PM   #2
dejankuki
Moderator

dejankuki's Avatar

Default Re: Bubrezi...?

Stvarno , koliko pitanja ...

A odgovor jednostavan...

Naaajveca razlika je u konekcijama i broju simulacija...

2.0 nema USB
XT ima USB plus veci broj pojacala i kabineta
X3 ima USB i ima jos veci broj.. mada, sve je to veoma slicno tako da bi te i 2.0 usluzio do daske...

Sem ako ti bas treba USB pa da snimas preko njegovog ASIO drivera...

E ukoliko ti treba dobar uredjaj za USB snimanje i snimanje uopste... mozda je dobar fazon da vidis da uzmes line6 UX1 ili UX2 ili najjeftinije a opet fenomenalno za te pare GX1...

Doduse to su interfejsi, tako da nece moci da se ukljucuju i koriste kao pedale ili procesori....

na kraju poglej PocketPOD... dovoljno je mocan da se sa njim snima... a opet jeftin... Ali samo line out...

Ajd tacno odredi za sta ti treba... vezbanje i snimanje, samo snimanje, svirka... pa ces dobiti i bolju informaciju...

Ah, da, pogledaj i Digitech RP seriju, posebno RP-250 i RP-350 i na njima imas USB sa kojim mozes da snimas u DAW...

VOX i BOSS su odlicni... ali kao sto rece skupi... tj. skuplje varijante.. mozda ce ti GX ili PocketPOD naaajvise dati u odnosu cena=kvalitet.

Last edited by dejankuki; 12-05-2008 at 04:15 PM.
dejankuki is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2008, 04:32 PM   #3
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Dejankuki, hvala na odgovorima

Namena - samo i jedino snimanje. Nisam gitarista, ali mi treba all-around sprava u studiju, jer od svih bendova koji mi cirkulisu kroz studijo samo jedan ima stvarno vrh pojacala, sve ostalo je za izbegavati, a rentiranje nije jednostavno.

Znaci, snimao bih u postojecu zvucnu, tako da mi ti Podovi sa ASio podrskom nisu neophodni sem ako nemaju neke druge prednosti.

Ok... ako mi taj pod 2.0 zavrsava posao, moze li se nedostatak USba nadoknaditi preko MIDIja? (ucitavanje i cuvanje preseta)

Takodje, kvalitet efekata (rev, delay, mod......) mi takodje nije bitan, treba samo nesto da zameni u nuzdi pedalu, amp i kabinet
Old 12-05-2008, 04:45 PM   #4
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

USB ima tu prednost da mozes da pristupas presetima sa kompa, radis neke automatizacije, a sa poslednjim softverom koji sam skinuo, prijavljuje mi ga i kao plugin, pa verujem da moze da se i tako koristi, mada to zaista ne stizem da probam u svojoj zivotno-poslovnoj agoniji ovih dana.
Dobra stvar kod USB Pod-a (XT) je sto mozes da radis clean usnimak dok ti svira sa farbom, pa da posle uradis reamping kada dodju i ostali elementi od kojih zavisi kakav tacno zvuk treba.
Mnogo je prednosti u korist USB-a, a cena ne verujem da je preko 300 evra.
Ne znam kako rade te Pod kartice, pa to ne bih komentarisao, ali cujem da je to isto, samo sto koriste procesorsku snagu kompjutera umesto procesora koji ima XT...
Neka me neko ispravi u ovom poslednjem, ako gresim.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2008, 04:57 PM   #5
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
USB ima tu prednost da mozes da pristupas presetima sa kompa, radis neke automatizacije, a sa poslednjim softverom koji sam skinuo, prijavljuje mi ga i kao plugin, pa verujem da moze da se i tako koristi, mada to zaista ne stizem da probam u svojoj zivotno-poslovnoj agoniji ovih dana.
Dobra stvar kod USB Pod-a (XT) je sto mozes da radis clean usnimak dok ti svira sa farbom, pa da posle uradis reamping kada dodju i ostali elementi od kojih zavisi kakav tacno zvuk treba.
Mnogo je prednosti u korist USB-a, a cena ne verujem da je preko 300 evra.
Ne znam kako rade te Pod kartice, pa to ne bih komentarisao, ali cujem da je to isto, samo sto koriste procesorsku snagu kompjutera umesto procesora koji ima XT...
Neka me neko ispravi u ovom poslednjem, ako gresim.
Da, to je znacajna prednost, za reamping.....

Moze li odjednom da se snima i sa farbom i clean? Ili mora posle taj clean da se provuce kroz POd?
Old 12-05-2008, 05:27 PM   #6
Max
Pro Member

Ajd da ne budem partibrejker , ali probaj besplatan JCM 900 ( ili beshe 9000 ) plus tubescreamer ..... meni ( subjektivno ) to zvuci zdravije od POD ova .....

Nisam se mnogo bavio POD ovima , ali za tih 10 ak pesama ( dobre gitare i gitaristi ) ali bas ni jednom nisam bio zadovoljan zvukom ..... moguce je da ja ili oni ne znaju dovoljno sa spravom .... dok smo svi bili dosta zadovoljniji ovim plug om ....

Ako budem imao vremena , poslacu ti par demosa onoga sto smo radili ....

Naravno , probaj negde i pod ....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2008, 05:32 PM   #7
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Uh.... onda mi morao da se slusa kroz Nuendo, na maloj latenciji?
Old 12-05-2008, 05:37 PM   #8
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Uh.... onda mi morao da se slusa kroz Nuendo, na maloj latenciji?
Pa tako nekako .... izvezes bubanj na stereo kanal , matricu na jos jedan stereo i vokal ( ako ima )

I to je to ..... i cistije je , jer ako uzimas dublove ili layerujes .... ili uzimas vise tejkova , onda ce ti u projektu praviti veliku guzvu ....

Pozdrav
Old 12-05-2008, 05:40 PM   #9
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Onda mogu da koristim drugi komp samo za to (koji mi inace sluzi za net), a da snimam na DAw
Old 12-05-2008, 05:44 PM   #10
Max
Pro Member

Evo probaj ovde da cujes gitare , negde pri kraju pesme .... jes da je ovde zvuk kompletno sjeban ....... ali ....... najbolje sto sam mogao da smislim ....

Znaci SVE gitare na ovoj pesmi su isle kroz JCM 900 plug , sa manje ili vise gaina , koji mu je davao dist ..... eto

Pozdrav

Last edited by Max; 12-05-2008 at 05:52 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules