|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Interesuje me koji su kompresori najbolji za tri osnovne frekfencije, duboke, srednje i visoke?? To pitanje je isto postavio i Sandro, ali se tema nije razvila. http://www.rumski.com/forum/showpost...94&postcount=4
Znaci, ne interesuje me multiband, nego tretiranje svake razlicitim kompresorom! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Da, interesuje me jos na koji nacin iskljucujem ostala frekfentna polja dok odredjeno obradjujem sa datim kompresorom? Interesuje me sam princip! Da li treba da otvorim tri trake u sekvenceru za sva tri kompresora i posle sve sumiram?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
Kako mislis razdvojiti frekvencije na tri kanala?
Meni je to vise trip nego ideja. Ako mislis sa eq, to ce sigurno ljudski razjebati zvuk. Ako ti nije dobar UAD multi bend, nece ti biti bolji ni tvoj budzeni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Nisam ga probao ali ima plugic koji je nedavno izasao,deli signal na bendove pa svaki bend mozes
procesirati cime hoces.Uh zaboravio sam ime,ajde pogledacu po hardu
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Ima trik koji dosta koriste u Americi, moze da se sprovede i na hardware mikseru i na software (princip mislim samo, naravno necu da pricam o razlikama u zvuku).
Video sam da se to radi na kik drum-u, snarevima, vokalima itd.. Izlaz se posalje u 3ulaza u mikseti (mult)..znaci nije iskopirana ista traka 3 puta (zbog faza!), vec isti zvuk izlazi na 4 ista fadera Na jednom kanalu utrnes visoke i srednje, ostane samo bas spektar - chmaras sa kompresorom! Na drugom utrnes bas - i dzaras visoke sa kompresorom itd.. Onda na kraju imas 4 kanal- neprocesiran instrument / vokal + 3 kanal sa razdvojenim freqs i razl komressorima. Na svakom kanalu mu nadjes ono sto ti treba,,klik, masnocu, vrh ili sta vec, napumpas ga i Balansiras i blendujes po zelji!! e sad koji kompresor najbolje radi na kojim freqs, to treba pronaci... ![]() Jos jedan mali trik (nema veze sa topikom)...mnogo koriste u USA takodje..bacis instrum na 2 kanal na mikseru. Bolji zvuk, vise headrooma i gaina (kad zafali..) itd.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam to jako davno radio sa TC sparkom ( native ) , probajte da nadjete ........ ima vec presete gde se odvaja na 4 band a , a prihvata sve VST je , pa mozete da stavite i native , a i UAD kompresore .......
That will keep You amused for couple of days ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
@DaBear
To je fora koju chamuge dosta furaju za RnB i Hip-Hop...Prvo kao odrade layering a onda nogu dele na kanale...Inace citao sam ranije (jos dok sam bio u fazi citanja knjiga o produkciji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Ja imam tutorial u Computer Music Magazine.Detaljno je razradjen celi proces.Koristen je Voxengo Gliss EQ,Waves C1 Comp,Waves S1 imager i josh neki besplatni plugini.Napravio je jednu traku gde je loadirao pesmu i napravio je tri bussa.Naimenovao ih je high,mid i low.Poslao je sa effect send pesmu na sve tri bussa sa 0.0 mix.Posle toga ubacio je plugine i kad je pustio pjesmu pomochu fadera mogao je da kontrolishe koliko low,mid ili high hoche da skine ili doda.Ako mogu ovish dana chu da skeniram maq i chu da poshaljem na ovaj post(ako je to dozvoljeno) ili chu da vam napishem koji je broj taj mag pa ga mozete skinuti.Nadam se da je ovo to za shto prichate.Pozdrav!
Last edited by loadedmutha; 05-11-2007 at 03:29 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
ovde je vec pominjan pa da ne otvaram novu temu.. kako se koristi RNDigital spli-zer ? ja sam ga nesto cackao i citao manual ali nisam provalio kako se koristi, tj. kako da pomocu njega posaljem low mid i hi signale svaki na zasebnu traku ?
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kompresori...sigurica....? | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 10-04-2008 03:16 PM |