|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Kakva imate iskustva sa EMG magnetima? Premisljam se izmedju kombinacije EMG 81/60 i neke dimarzio kombinacije. Gitara na kojoj ce se to sve raditi je (najverovatnije
![]() Da li su tacne price da EMG magneti pate od sterilnosti, pogotovo u clean modu? POz.! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
A Stefanovski i Gilmour su recimo poznati po sterilnom tonu gitare?
![]() Najbolje bi bilo da negde proba? gitaru sa dobrim pasivnim magnetima a zatim i sa aktivnim. A zavisi i za ?ta ti treba. Aktivni imaju ne?to manju dinamiku (?to se nekom sviđa a nekom ne), drugačije reaguje ulaz od pojačala na veći output itd itd. Mada čak i njih mo?e? kasnije da ve?e? na 18 umesto 9v pa se poveća dinamika.
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Pazi, činjenica je da postoji sterilnost koju spominješ kod EMG-a, koja se doduše ne osjeti toliko u live svirci, kad odpanjiš nekog cjevaša pa on iskoloriše čitav prostor. Što se tiče snimanja ''direct'' tu je (bar po mome skromnom iskustvu) sasvim drugačija priča i teško je eliminisati taj ''crno-bijeli'', bezdušni zvuk koji daje EMG.
Možda je to i stvar ukusa ali ja sam lično bliži DiMarzio varijanti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Ton gitare Stefanovskog na ovom posljednjem DVD-u (Live in Macedonia) je najbla?e rečeno sterilan. Gledao sam ga i u?ivo na toj turneji, malo je drugačija slika ali opet nekako zvuči blijedo, kao ''sepia''.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Za pasivce znam sta bih uzeo, tj. razmisljam izmedju breed-a i d activator-a (za bridge poziciju)...
Zvuk koji cu "juriti" (da tako kazem) ce biti nesto tipa Nickleback, Saind, Creed itd... znaci noviji hevi zvuk. Al opet bitno mi je da kad spustim volume pickup reaguje onako kako sam do sad navikao recimo na dimarzzio FRED-u... Hocu da moze da prede i da rezi ![]() Ima li neko gitaru sa emg 81 da je probam? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ja imam 85-icu u bridge-u, zhalim
![]()
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Pa svira one već du?e vreme aktivne, ima ih i na Suhr-u i na Scala-i. Meni se njegov ton ne sviđa specijalno sad, ali ne bih rekao da je sepia a posebno ne da je "sterilan". Za moje pojmove je preterano oti?ao u tonski minimalizam na pogre?an način, i preteruje sa smanjivanjem gain-a, al dobro, ukusi su različiti.
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
a koja je razlika izmedju 85 i 81? Drugo on ipak cleanove svira na singlovima cini mi se da je tu prica malo drugacija.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
Nego, jeste li vi primjetili količinu bruma koja se čuje na snimku ''Live In Macedonia'' i to kad nagazi papu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Evo i ja cuveni pasivas,promenih misljenje (imam telecastera,dobar komad),lep zvuk ali ne ovako
![]() http://www.youtube.com/watch?v=VrMnuuuotNg http://www.youtube.com/watch?v=ctP-JqwyaKY jos koliko vidim decko cepa skvajera ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Razlika (aktivni vs pasivni monitoring) | toni2000 | Monitoring | 92 | 25-11-2010 09:40 PM |
Magneti za gitaru bez suma? | lakir | Gitarska Produkcija | 13 | 19-03-2010 07:37 AM |
DI Box, Aktivni i Pasivni | analog | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 22-04-2008 11:27 PM |
Alesis aktivni vs pasivni | gorjan | Monitoring | 6 | 24-05-2004 05:25 PM |