| 
 | |||||||
| Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  | 
|  16-03-2006, 01:18 PM | #1 | 
| Junior Member Join Date: Oct 2005 Location: Kraljevo 
				 |  Stereo Gitare! 

Dosta pesama malo te?e rock muzike koje sam slu?ao obično stavljaju jednu gitaru skroz levo a drugu skroz desno tako da se dobije ba? prava snaga u zvuku(gitare sa distorzijom). Ja sam poku?ao da snimljenu gitaru sa distorzijom iskopiram u Cubase SX2 u drugi kanal, jednu bacim skroz levo a drugu skroz desno i ne dobijam razdvojene gitare već opet gitaru u centru. Jasno mi je zbog čega se to de?ava, ali me interesuje kako da bez ponovnog snimanja druge gitare iskoristim ovu istu ali da se čuju razdvojeno na posebnim kanalima?
		 | 
|   |   | 
|  16-03-2006, 01:45 PM | #2 | 
| Senior Member Join Date: Apr 2004 Location: Subotica 
				 |  Re: Stereo Gitare! 

Najbrze resenje: U cubase-u.. podosta zumiras... i gitaru na jednom kanalu pomeris da malo kasni u odnosu na drugu... Ali ne da preteras sa kasnjenjem, nego tek samo malo da svira kasnije od druge... da bi ipak ostala u ritmu sa ostatkom matrice... Da ne lupim sad, ali reda velicine... 10~20 ms pomeranje... | 
|   |   | 
|  16-03-2006, 01:57 PM | #3 | 

Da li to znači da mogu da iskoristim i delay od par milisekundi i da ga bacim na sasvim suprotnu stranu?
		 | 
|   |   | 
|  16-03-2006, 02:09 PM | #4 | 
| Senior Member Join Date: Aug 2005 Location: Kraljevica, Hrvatska 

Probaj sa "2-tap delay" pluginom od Wavesa ne sjecam se tocno preseta, podesi rucno, uglavnom neki vrlo kratki do 30 ms, (stereo) sa jednim "repeatom" i sa dosta efekta (wet). Probaj jos dodati i lagani detuner ili blagi stereo chorus.  Kod onog nacina sa pomjeranjem lijeve i desne gitare (naprijed-nazad) budi vrlo oprezan da ne dodje do pomaka u fazama! | 
|   |   | 
|  16-03-2006, 02:18 PM | #5 | 
| Senior Member Join Date: Aug 2005 Location: Kraljevica, Hrvatska 

Naravno, jos je jedan od trikova da nakon dileja i chorusa svaki kanal gitare razlicito ekvaliziras. Lijevi moze biti lagano u obliku "smile   "karakteristike, dok desni moze biti obrnuto"  ". | 
|   |   | 
|  16-03-2006, 02:44 PM | #6 | 

THANKS LJUDI! Ovde covek moze svasta korisno da nauci! | 
|   |   | 
|  16-03-2006, 02:00 PM | #7 | 
| VIP Member Join Date: Nov 2003 Location: Podgorica, BG 

Ako radis to moras da slusas u mono, i da stalno provjeravas kako ce da zvuci. U jednom momentu ce da ti zazvuci kutijasto, nazalno...To ne smije. Imaj u vidu da ce pomjeranja od 1ms da drasticno uticu na zvuk, tako da moras bas lagano da radis.  Mozes da probas i da jedan kanal ostavis takav kakav jeste, a da drugi pustis kroz neki Guitar Rig ili Amplitube, da radis kao da je snimljen na drugom pojacalo. Isto, provjeravaj mono, vazno je zbog faze. | 
|   |   | 
|  16-03-2006, 02:03 PM | #8 | 

Aha. A da li bi vredelo da drugi kanal malo obradim sa EQ tek toliko da se razlikuju. Da li bi ih čuo odvojeno? | 
|   |   | 
|  17-03-2006, 12:45 PM | #9 | |
| Pro Member Join Date: Nov 2004 
				 |  Re: Stereo Gitare! Quote: 

__________________ "Ni pro?li put nisam verovao u reinkarnaciju" www.triggerband.net www.facebook.com/bandtrigger | |
|   |   | 
|  17-03-2006, 03:16 PM | #10 | 

Stvarno nisam normalan!   Kao da mi je te?ko da snimim istu deonicu vi?e puta pa da ih razbacam levo i desno. Verovatno sam mislio da ako odsviram jednom perfektno i sa osećajem, sigurno da ba? tako vi?e nikada neću odsvirati. Ali ako se dovoljno dobro nave?ba... U svakom slučaju HVALA SVIMA NA PODR?CI! | 
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Stereo vs Mono | Max | Audio Produkcija - Tehnike | 19 | 22-03-2006 08:25 PM | 
| Mono = Stereo | marianna | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 21-03-2006 09:20 PM | 
| Stereo kompresor ? Stereo reverb ? MS tehnika u masteringu ? | milosjeftic | Audio Software | 10 | 26-03-2005 04:41 PM |