|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
koristan link
http://drumdojo.com/tech/mikingstudio.htm
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
koristan indeed, doduse, samo za totalne pocetnike, posto covek nista novo nije rekao, mada je potvrdio puno toga..
Mene zanimaju neke drugacije tehnike, nacuo sam svasta nesto o nekoj varijanti gde se zvuk pravi iz ambijenta maximalno, jos se dobos heeevi expanduje tako da ne lici na sebe.. i jos bi voleo da naidjem na neki link sa advanced MIXING tehnikama za bubanj, posto mi vise nije tesko da snimim dobrog bubnjara.. ali mix je vec zanimacija poveca |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Slazem se, mada medju tim advanced tehnikama ima puno 'lovackih prica' .
Ako nadjes kakav link, baci ![]()
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
alo ekipa pomozite molim vas!!!
dođe mi da lupam glavom od zid kao ovaj ![]() hocu da snimim demo za svoj bend ali nemogu da odgonetnem kako da, kad ozvucim bubanj i pc spojim sa mixerom. u cubase sx3 mi se sve pretvara u jedan kanal. Kako da dobijem da mi doboš snima u jedan kanal,bas bubanj u drugi kanal itd. opremu koju koristim je: 1.ps od 1,giga rama 2.4 procesor 2.zvucnu karticu sound blaster X-Fi platinum 3.mixer yamaha emx 5000-20 powered mixer 4.mikrofone shure beta 58A ako mi išta još treba od opreme molim vas nabrojite kako,se to radi i mogu li to ikako snimiti sa ovim mixerom pomozite molim vas jer sam se tek poceo sa ovim da se bavim, a ekipa koje poznajem su mi rekli da mi je na ovom forumu najbolje pitati i tražiti savjete |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Dobrodo?ao na Rumski...
Po?to si početnik, za početak se baziraj na dugotrajno i mukotrpno isčitavanje sadr?aja Rumskog! Sva?ta će? da sazna?! Snimanje demoa ostvi za malo kasnije! (drugarska preporuka) Bar dok ne nabavi? vi?ekanalnu zvučnu kartu koja je apsolutno NEOPHODNA za bilo kakvo snimanje po KANALIMA. Sa postojećom opremom mo?e? da snimi? samo stereo snimak iz tvog miksera! I za početak bi ti to trebalo biti dovoljno! Ovaj post sačuvaj, pa će? ga čitati za jedno pola godine i slatko se nasmijati... ![]() U svakom slučaju, budi sa nama, pa će? mnooogo toga da nauči?...
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
e care puno hvala na savjetima, ali daj mi reci ili preporuci
koju višekanalnu kartu da kupim. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Priručno sređivanje veće prostorije u svrhu snimanja bubnja | Arthur | Dizajn i konstrukcija studija | 5 | 09-12-2008 08:51 PM |
Monitoring - Leveli i tehnike | Edi Prog | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 29-04-2008 01:23 PM |
Stereo Tehnike | dvuckovic | Tutorijali | 2 | 30-09-2005 11:39 PM |
Tehnike snimanja i upotreba mikrofona | Pedja | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 14-12-2004 01:40 PM |
Vokal::: tehnike | dr.Ru | Tutorijali | 0 | 21-06-2003 08:52 PM |