|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() sad je samo problem reverba.. ![]() Btw, hvala ti za juche, brate.. da tebe i kVu-a nema, ja bih nekoga zadavio.. hvala vam puno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
MAO
|
![]()
ja sam se prijatno iznenadio kada sam čuo svoje ranije mixeve sa rme 9632 na FF800... dosta drugačiji D/A. Dublji (po perspektivi), detaljniji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Pro Member
|
![]()
Ja od kraja 80-tih koristim Steinbergove softvere. Trenutno sam na Nuendo 4, generalno gledajuci svaki od softvera je stvar navike. Veoma cesto se u drugim studiima susrecem sa PTL-om i ponekada moram da se zezam sa njim sto mi u principu neprija. Jednostavno logika rutina na koje sam navikao su steibrgovske.
Elem sta sam hteo da kazem, ako neko pocinje da radi i treba mu neki softver(pricam vise u pravcu audia nego midia) ja bih mu preporucio PTL iz mnogo pragmaticnih razloga a kao osnovno jer je taj sofver jednostavno postao standardan u studima celog sveta. Sto se tice midija on definitivno sepa za mnogim softverima, ali i taj problem je resiv, Logic komunicira sa PTL hardverom (mada ga odavno nema za PC konfiguraciju, sto je veliki problem). Iskren da budem kada bih sada trebao izabrati softver od pocetka odlucio bih se za PTL zbog standarda, a tek posle mozemo pricati i o drugim stvarima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Mason
|
![]()
Sta? Porastao standard, a ne hvalish se???
![]() ![]()
![]() |
#85 |
Senior Member
|
![]()
DaBear, naravno da sam se zajebavao za 240 kanala, potpuno se slazem sa tobom da su bolji mixevi ako se svede na razuman broj kanala, lakse se radi,mozes se lako izgubiti kad predje u toliki broj kanala da ne znas vise ni sta radis, ni sta si uradio. Ono jest tacno da produkcija napreduje, al nema te produkcije koja moze losu pesmu ili aranzman da popravi. Elem ko zna i ako je pesma ok i aranzman, sasvim je dovoljno i 32 audio kanala i nekoliko midi kanala.Jbga sta cu kad sam old school!
Long live Digi 001 |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Moderator
|
![]()
Broj kanala?
Zivi bubanj do 16 (ne racunajuci tu perkusije, koje mogu da podignu za jos 4-8 kanala) Prateci vokali 8 po default-u (2 devojke po dve deonice, svaka 2 puta za L-R), a ako ima i muski, to je vec 12, pod uslovom da ne postoji treci glas u pratecim, pa to sve automatski dize za jos 6. Dolazimo potencijalno do cifre 18. Glavni vokal uglavnom 2 (posebno strofe, posebno refreni), ako ima i neki "c" deo, to je jos jedan. Onda se desi da se rade neki efekti vokala koji zauzimaju jos 1-2 trake u zavisnosti sta se radi. Bass- kanal (ako nema 2) Akustara (ritam) - 2 kanala (L-R) Par klavijatura, par elektricnih gitara i izracunajte gde smo. Otislo je vec mnogo kanala, a da se nije desilo nista posebno. Eto... EDIT: ******************** Hahahaa!!! Sedim ja, malo radim, malo kuckam i vratim se u projekat za koji sam danas radio pratece... Prebrojim... 20!!!!! ![]()
![]() |
#87 |
Mason
|
![]()
A sto ostavljas ovaj tupavi program za Nokiu da ti se startuje sa systemom?
![]() |
#88 |
Vibrator
|
![]()
i ono desno pored njega..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
banned
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Moderator
|
![]()
I rekli smo da se ovi koji rade u Cubendu ne javljaju jer samo provociraju
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sony (Sonic Foundry) Acid useri, ajmo!:) | Jan | Audio Software | 3 | 14-09-2009 12:55 PM |