|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
l2 je "dynamic maximiser" iliti limiter. prakticki on je "pojacivac". dakle, nema veze jedno s drugim ![]() ma to su sve stvari oko kojih dvoje i puno iskusniji od tebe. vraga je "svima jasno". meni prvemu mnogo toga nije jasno, zato i sluzi ovi forum - da razminimo iskustva i ucimo ![]() sto se reverba tice tu nema velike filozofije. koristis onega koji ti najbolje zvuci, ali je mozda bolje u mixu svest broj reverba na sto je moguce manji broj. naravno da neces stavit isti reverb na glas i na bubanj (hm, u nekim produkcijama i to se radi), ali taj zvuk iz hypersonica i recimo neki strings moze bit bolje obojat istim reverbom. i ne moras zvuk iz hypersonika pretvarat u wav. normalno, stavis kompresor (ako zelis) u insert na vst kanal. sto se kompresora tice, zaista ti savjetujen da uzmes vladimirovu knjigu i proucis malo dinamicke efekte. mnoge stvari ce ti bit jasnije. aj, sad cu ti poslat ovaj bbe. btw: ako ne volis zvuk od bbe-a ne moras ga korstit. ni ja ne volin puno te sprave, ali san ti ga svejedno stavi u niz, pa ti odluci. ima jos excitera. onaj u ozoneu je jako dobar a ima izvrsne i onaj psp paket. pulsarov psy-q je fantastican, ali za sad se igraj samo sa bbe-om, pa kad skuzis igru mozes trazit onoga koji ti bolje zvuci.
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
BBE exciter radi na principu stvaranja malog dileja izmedju visokih i niskih frekvencija i na taj na?in omogu?ava da ljudsko uvo jasnije registruje svaki od ova dva opsega.
Ovaj tip BBE-ja se ugradjuje i u SONY ku?ne biskope.
![]() |
#3 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#4 | ||
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ton magistar
|
![]()
shot je mlad a lud... samo je malo sramezljiv i povucen
![]()
![]() |
#6 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | ||
Administrator
|
![]() Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ton magistar
|
![]()
drzi ritam! je'n, dva, je'n, dva...
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Input phaze? Citam da su to dinamicka dugmad, ali ja nista ne primecujem. O cemu se tu radi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super Moderator
|
![]()
Sluzi za korekciju faze.
Dobar primjer mi je dao dvuckovic (ako se usnimava dobosh sa 2 mic-a, odozgo i odozdo, onda je logicko da se jednome obrne faza). Volio bih da cujem josh neke primjere.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
mini clip | alcohol | Promocija radova | 0 | 16-04-2005 04:48 PM |
Mali clip | zvincic | Promocija radova | 16 | 11-03-2005 01:42 AM |
Moj mali clip | Mrmot | Promocija radova | 6 | 23-02-2005 02:06 PM |