Go Back   Rumski Forum > Rumski > Predlozi i sugestije

Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-06-2011, 02:55 PM   #51
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

Default Re: Zasto ljudi na Rumskom ne odgovaraju uvek na pitanja?

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Ja sam se par puta zajebao da pitam nesto na rumskom i dobio odgovor tipa imas vec napisano, ili kako takvu glupost uopste pitas... Jer ljudi ovde pate od toga da druge ucine sto glupljima i retardiranijima, pri tome rastuci u sopstvenim ocima. A pri tome ne vredjaju nikog direktno i stvarno vec virtuelno...

Na moje pitanje, setite se, da li znate gde mogu naci dobar kik, dobio sam mnogo negativnih reakcija i to posebno od gosn DaBeara, koji umesto da pobroji par banaka sa semplovima, ili prosto odustane, krene da mi prica kako ima kikova u svud naokolo... Dakle, mozda sam fetisista koji hoce da sve kikove nadje u jednoj banci, mozda hocu da imam sto vise kick vst generatora, banku autenticnih 909 kikova. sta je koga briga, ali zapoceta je debata o tome... Pa mi se to posle jos u par navrata kao kroz salu natrlja na nos... Strasno! Sta ta prica govori ?

Dalje, svako ko se prijavi na forum je po defaultu nepismen i neuk... Nekad neko zapocne i pomalo mozda glupu temu radi druzenja i chatovanja sa clanovima (ali sta ja o tome govorim, ja sam tezak asocijalan slucaj, right Arture - ocito spadam u neku spamersku grupu ovde)

Cesti pokusaji da se nesto novo unese u ovaj DEBELO UNAZADJENI nacin rada, sta god on imao za cilj da proizvede, nailazi na teska negodovanja, tipa ti ces sad da NAMA solis pamet i tako dalje... Da sam napisao da sam producirao Bjelo Dugme, Colica ili Brenu, to bi onda bilo itekako pametno, bio bih pozvan da gostujem, a realno, ta konkretna produkcija je toliko losa da boli. Pesme su postigle uspeh jer su bile trendi, dobre za ono vreme i prodirale su u siroke mase mladih slusaoca, ali nisu sigurno od losih pesama postale dobre, samo zahvaljujuci carobnjacima iz studija toga vremena! Oni su samo imali SRECU da im se da da rade dobre pesme. Sta da dodam na ovo ? SE Gemini ? Ne bih dao 20 din za mikrofon sa toliko suma, kakva crna toplina, ja se izgleda tesko podgrevam... Ali opet - to je odlican mic...Tako pise na GearSlutz forumima i mnogi poznati ga koriste... Uradili bi oni to isto i sa AKG c4000, samo ne bi morali da se bave i shumom koji dobiju iz lampi.

Tako da se uglavnom i ne trudim da nesto pitam i naucim, vec eto, kazem po nesto ponekad, sto je uglavnom 100% suprotno od zdravog razuma, tako da se postavlja pitanje, sta JA i bilo ko nov ovde ima da trazi ? Napravite ljudi sifru, izdelite medjusobno i napravite forum zatvorenog tipa, pa onda se druzite do mile volje. Ovo kako rekoste nije UN i necemo svakog ovde nesto "postovati i tretirati specijalno", ovo je forum audio profesionalaca koji se medjusobno druze. Odredite pass, podelite medjusobno i prestanite sa omalovazavanjem neznalica, koji bi da snimi pesmu sa radija, ali ne zna kako!

Za nove clanove:
OD DANAS NEMA VISE POSTOVANJA.
ZA 6-7 GOD koliko traje ovaj forum, sve je vec 100 puta prezvakano, napisano, samo uradite SEARCH...

Pozdrav momci i srecan vam rad...

ne nerviraj se zbog budala, opusteno...

cim je kejkz otiso sve je jasno
Old 02-06-2011, 07:11 PM   #52
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Ljudi ce dolaziti i odlaziti, iz raznih razloga, kao sto sam i ja otisao, pa sam se vratio kad sam resio neke druge vaznije stvari. A sto se tice psionica, jedan je od najprijatnijih kolega sa foruma i verovatno postoji opravdan razlog sto je ovako reagovao, medjutim, Vasko, tvoj termin - budale, je dno dna...
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2011, 07:55 PM   #53
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

@ Psionic - ne znam sto si se toliko razestio / razljutio ??
Nisam primetio nista sto je bas u ovom thread-u bilo upuceno tebi...

To sto nisi dobio egzaktan odgovor za "pitanje kika"...nije dovoljno za ovakav post..?
Koliko su mene kojekakvi mrmoti prozivali / pljuvali / omalovazavali..itd..i sta sad je trebam da radim zbog toga? Da se nerviram mozda? Da se uzbudjujem?
Ocu - al' za malo!! Nemam nista od toga..

Sto vec rece Mogli...ljudi dolaze - ljudi odlaze....nekad je interesantno na forumu (dobar gost - BTW vec dugo nema gostiju...??) , ili kad je neka dobra prepirka ...pa onda naidje period sa pitanjima "koji sound card za €50 ili imam sobu 2x1,5m hocu da napravim studio i to za €100, ako moze..." - e onda je bas dosadno,,,
A vidis da te i Gearslutz nervira....ja NIKADA neslusam preporuke drugih ljudi. Sto je njima mega - meni mozda nije...sto je meni super - njima nije!!
Tamo tek ima budala..koji postavljaju nenormalno glupa pitanja..tipa: "sta bi ste kupili za $1,000.000 ??" kreteni koji se dosadjuju i svrsavaju na spominjanje studijskih sprava...???

Ne kazu dzabe "u se i u svoje kljuse"....MNOGO ljudi bre ocekujete od raznoraznih foruma...nema garancije da ce IKO da nadje vremena i volje da nekome objasni nesto......ALI ima ovde ljudi koji imaju neverovatno strpljenje u objasnjavanj...Boggy na pr...pa Arthur...nesebicno se zaloze..UVEK !
Ja na primer, nemogu da smilsim da dajem odgovor nekome ko isti taj odgovor moze da nadje na netu za manje od 5 minuta!!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2011, 10:51 PM   #54
alek019
Senior Member

Mlada gospodo, bez obzira koliko je ovaj thread i pun iskrenosti i stavova i ovakvih i onakvih, nemojte se ljutiti, ali treba ga brisnuti odavde. Antipropaganda. Verovatno stoji da bi mnogi od vas u nekoj real face to face komunikaciji bili i drugačiji i smireniji i staloženiji i promišljeniji. Ovaj "papir" neću reći da trpi sve (bar moderatori bi to trebali da obezbede), ali trpi dosta. U pravu ste i jedni i drugi i to je možda najveća istina ovde, nekad trpe jedni a nekad drugi, poradite da se to nazovimo ga "trpljenje" nekako smanji (da nestane neće) i gurajte dalje.

Iskreno mislim da je ovo dobar forum. Ja sam se nekoliko puta ovde "raspravljao" sa nekolicinom prisutnih (doduše oko "ozbiljnih" stvari koje meni nekako nekad baš zasmetaju pa reagujem, i oko kojih se ne razumemo baš najbolje) i koje je umelo da bude baš bezobrazno i neprimereno, ali preživi se i to.Da budem korektan bilo je i po mene ovde zaista i veoma lepih stvari. Treba naučiti da proberete ovde ono što vam vredi i koristi i da predjete preko podekad veoma neprijatnih stvari.Ovako se sve ovo svelo na neku podelu, koja preti da predje u veoma ružnu, skoro preslikaste nekadašnju vojsku gušteri i stare koske.Neki od vas to znaju a neki i ne, ali i taj gušterski staž traje jedno odredjeno vreme.Sama podela nije strašna ali tretman je ko se seti, katastrofa.
Sve u svemu tolerancija malo ovde ponekad zataji, neka je i iz opravdanih razloga zatajila, ali to ipak nije mnogo lepa pojava.
Ima ovde i krasnih ćlanova ima brate i neopevanih.
Lepo bogi napisa, on se nagledao svega i svačega, dakle to postoji i nagledaće se mnogi koji se ovde zadrže, nužno zlo i nekako ide uz sve ovo jedino što objektivno negativne stvari treba svesti na minimum.

Slažem se ja da je stručnjacima dosadno da ponavljaju odgovore na neka pitanja. Ovo baš ne volite kad radim ali setite se recimo doktora, pa taj ceo život ponavlja odgovore na ista pitanja, milion ljudi dodje sa istim onim, boli me glava, malo mi muka, šta mi je. Aspirin, kafetin, pilula ova ona.Ako bi doktor ćutao, ili rekao nekom, idi bre i pročitaj, ima na internetu, verovatno bi ga svi uvažavali i vikali, super doktor.

Last edited by alek019; 02-06-2011 at 10:54 PM.
alek019 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2011, 11:41 PM   #55
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Mene je sada sramota...
Nekad coveku stvari krenu nizbrdo i pocne da mrzi sve i svakog. Sve sto vidi, cini mu se da je upereno protiv njega... Pogresno protumacim par postova i puknem.. Pokusao sam da se nekako izvadim, pa je ostao post sa dve tacke... Mislio sam da je najbolje da se sklonim na neko vreme... Problem je sto u tekstualnoj poruci, covek tesko izrazi emocije, pa neka shala brzo ispadne kao najgori napad

Zao mi je zbog ovoga, najvise zbog toga sto ovde ima zaista ok ljudi, koji svakako nisu zasluzili moj izliv besa...

BTW, mislio sam da cu momentalno otici na "odmor", od strane moderatora, ali... jos nije kasno da se to desi - right ?

Quote:
Originally Posted by alek019 View Post
Verovatno stoji da bi mnogi od vas u nekoj real face to face komunikaciji bili i drugačiji i smireniji i staloženiji i promišljeniji.
Ovo sam slicno i ja rekao u onom mom prvom postu...

Last edited by psionic; 02-06-2011 at 11:55 PM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2011, 07:26 AM   #56
nikolaivanic
Senior Member

@psionic

Mene je sada sramota...

Zao mi je zbog ovoga, najvise zbog toga sto ovde ima

zaista ok ljudi, koji svakako nisu zasluzili moj izliv besa...

__________________________________________________ _

PSIONIC, nisi ti upotrebio teske reci, nema potrebe za

izvinjenjima, samo si bio realan...

Nazalost, zahvaljujuci jednom broju clanova

foruma, diskusije povremeno odlaze u pravcu

takmicenja.. "ko ima veci"...

To je steta jer isti imaju i tehnicko i kreativno

znanje koje je za svaki respekt.

Steta je uvecana time sto se neiskusniji clanovi

koji su postavili pitanja ili citaju postove uplase

tolikog testosterona pa neke verovatno necemo

skoro videti. Takodje, manir moze biti veoma

neugodan i iskusnijim citaocima foruma. Da ne

spominjemo dame...

Drugo, cini mi se da u tom trendu prednjace

clanovi sa teritorije "istocnog" balkana. Clanovima

sa drugih teritorija, verujem da ta tvrdoca u

komunikaciji ne odgovara bas previse.

Prijatelji, mala katarza ne bi bila na odmet?

Last edited by nikolaivanic; 03-06-2011 at 09:06 AM.
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2011, 11:02 AM   #57
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by alek019 View Post
.........Ovo baš ne volite kad radim ali setite se recimo doktora, pa taj ceo život ponavlja odgovore na ista pitanja, milion ljudi dodje sa istim onim, boli me glava, malo mi muka, šta mi je. Aspirin, kafetin, pilula ova ona.Ako bi doktor ćutao, ili rekao nekom, idi bre i pročitaj, ima na internetu, verovatno bi ga svi uvažavali i vikali, super doktor.
To sto pricas je rad za platu, ne dobrovoljno piskaranje po forumima... napisace dobrovoljno jednom, dva... tri puta.. i ako traze jos, vec ce da se oseca kao magarac... i bice sasvim u pravu.

Postavite se u takvu situaciju barem malo... sve ce vam biti jasnije... samo napisite tri puta isti odgovor u roku od pola godine, i kad budete videli da morate i cetvrti... zapitajte se da li je to posteno sto se trazi od vas. Pri tom je i dalje lakse citati/uciti, nego vec znati odgovor i pisati ga mnogo puta.

Takodje, imajte u vidu da ima clanova koji redovno citaju odgovore, i ako vide da niceg novog nema... zasto bi dolazili vise na ovaj forum... sta da citaju? Nesto prezvakano stotinu puta? Hvala,... ali ne, hvala! To mi je dosadno.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 03-06-2011 at 11:30 AM.
boggy is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2011, 11:05 AM   #58
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

To Nikola, da i ja jednom nesto vidim bez naocara!
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2011, 10:13 PM   #59
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Ljudi, ovde se u poslednjem periodu svi bave svime osim osnovnom namenom ovog foruma, razmenom znanja, mišljenja i iskustava u oblasti audioprodukcije. Jedna cifra ljudi proziva, druga traži pravdu i diže bune, gomila ljudi kulira, a poneki se još uvek pokušavaju razložno razabrati u svemu tome i objasniti neobjašnjivo ljudima koji zapravo ne žele da im bude objašnjeno, već su svoje rekli i očekuju da svet zbog toga stane. Ja lično nemam želju da ispravljam krive drine, i udaram klinom o ploču, ali mislim da imam ideju kako će stvari moći da se postave na svoje mesto. Trenutno sam van zemlje na odmoru, daleko od interneta, ali čim se vratim, predložiću administraciji nov kodeks ponašanja i generalnog funckionisanja foruma, koji će ipak oštrije sanckionisati svaki offtopik, aproksimacije i generalizacije u komunikaciji na forumu, jer su to mahom uzročnici vaskolike sile polemika i potpuno suvišnih, jalovih i šupljih debata koje pune stranice ovog foruma, dok se poneka korisna i veoma sadržajna tema jedva i vidi. Suština je da će teško ljudi koji su ovde svaki dan sagledati ceo značaj foruma, jer ne uzimaju u obzir armiju čitalaca foruma koji nisu čak ni useri, već samo sede i čitaju, o čemu mi to baljezgamo. Oni su već potvrdili smisao postojanja foruma, jer brda ljudi ovde IPAK svašta nešto nauče i vide, i dobiju smer razmišljanja, koliko god gomila ozlojeđenih sujetnih i pre svega dokonih ljudi, osporavala. Do skorog viđenja,

Josif Visirjonovič Arthur
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2011, 10:27 PM   #60
nikolaivanic
Senior Member

Tako treba tovaris...
Cudi me da niko ozbiljno nije shvatio problematiku ranije, nasao sam ovo od pre par godina

http://rumski.com/forum/showthread.php?t=24110

To ne znaci da ovde fali inkvizicija, il gulazi
Samo malo vise srdacnog raspolozenja, ko nije u fazonu, neka se suzdrzi
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules