Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Produkcija Elektronske Muzike

Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca:

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-11-2008, 06:47 AM   #51
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Default Re: kakav bass rif!! Guru Josh Project

Uuuupsssss! Lapsus turbofolkus . Mile Kitić : predstavnik stare garde narodnjaka, novog pravca zvanog 'turbo folk'.

@ Sale,
ma navedoh 'g-g' kao primjer pandan onom što ga okači Da Bear. Po mom ukusu to je jedno od najgorih 'smeććććća' koje sam čuo unazad par godina - i začuđujuće nevješto aranžirano, a sve da bi se dopalo Cro publici (primorske limene duvačke grupe = Orkestar za svadbe i sahrane , itd. itd.).
Nije to po mom ukusu. Ali, ako i nije po mom ukusu (koji je kao i svačiji, u krajnjoj interpretaciji, u stvari najobičnija taština - zato se i odbranjuje do Pirove pobjede), to ne znači da nije po nečijem. E to 'po nečijem' prodaje izvjestan broj CD-a. A mlada raja slabo kupuje CD-e jer uglavnom slušaju *.mp3 sa intera ili pjesme kupuju po par evrocenti po primjerku.
Isto to 'po nečijem' je DaBear pokušao predstaviti nama u smislu : šta prolazi anamo u Engliskoj.

*** pa ovdje svi upadaju u zamku da se nešto moraju braniti i objašnjavati šta su mislili kad su rekli, ili biti tuđi advokati i interprete : 'šta su ti drugi mislili kad su rekli ...' ... Brišem ja sa ovog threada, jer postade besmisleno. PoZzzz.

Last edited by alfom; 30-11-2008 at 07:27 AM.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2008, 07:04 AM   #52
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
- Koja dance / club / techno..sta vec pesma,.. ima "dubinu i kvalitet ili je art?!"
ima ih dosta, pomenucu za sad samo jednog coveka - mathew jonson, poslusaj symphony for the apocalypse ili marionette..
lesha is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2008, 08:52 AM   #53
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

meni ovo ima kvalitet recimo:
http://www.youtube.com/watch?v=LsaOqAj_sOo
http://www.trilulilu.ro/Croitoru_75/...deo_google_com

...

[/quote]

ova prva i nekako, dobri zvukovi, itd..sve dok ne udje ona melodijca - onda postaje malo mekse i da ne kazem ljigavije i ISTO kao i milion drugih
druga - konfekcija bato,...

i jednog i drugog, ovakvog, (bezimenog / faceless) materijala ima na TONE!!! nemoze da se razazna ko je ko!!??
Sve to radi, ali da je kvalitet nije!!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2008, 09:06 AM   #54
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by lesha View Post
ima ih dosta, pomenucu za sad samo jednog coveka - mathew jonson, poslusaj symphony for the apocalypse ili marionette..

posto si verovatno duboko u "minimalnom" , mozda ti se ovo cini bolje od drugih...ima malo i "arty" fazon - ali suvise je avangardno...dobri zvukovi, ali to sto mu (u ovoj pesmi) brojanje ide bezveze i teme su sve nedovrsene itd..(posto ne slusam pod narkozom) pocne odma da mi smeta..

Ovo je "butique" muzika za drustvo u cosku....(mali klub, sa malo ljudi u tom fazonu)

dal' ima dubinu?...jeste mracno je malo i morbidno,
da li je art? danas sve moze da se svrsta u art..!
Da li je kvalitet? Mozda u tom pravcu muzike?

U meni sve to, kad cujem ovakvu produkciju, budi pitanje: "Chemu?"

i
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2008, 11:29 AM   #55
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

ehh... sto ljudi sto cudi... sto zena dvesta sisa...

... ja ne kontam tu elektronsku muziku (ili neke pravce posto mi se nesto i dopadne) pa necu ni da komentarisem, a i stalno cujem od konzumenata iste da ih stvari "rade" i "voze" a to ja mogu da kazem samo za "smesne cigare" ... mada postujem svaciji izbor i ukus i ok mi je da postoji jer ima svoju (veliku) publiku... a prica o art-u, kvalitetu i sl. je uzaludna jer svako svog "konja" hvali... pa onda evo i ja da pohvalim svog "konja"... ovo je za mene art i kvalitet i sl. (obratiti paznju na naziv pesme)... http://www.youtube.com/watch?v=JqM0NRUW7yI ... naravno nije ovo jedini primer ali je najbolji koji mi je trenutno pao na pamet... uzivajte...

Pozz
Old 30-11-2008, 12:37 PM   #56
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Quote:
ova prva i nekako, dobri zvukovi, itd..sve dok ne udje ona melodijca - onda postaje malo mekse i da ne kazem ljigavije i ISTO kao i milion drugih
druga - konfekcija bato,...

i jednog i drugog, ovakvog, (bezimenog / faceless) materijala ima na TONE!!! nemoze da se razazna ko je ko!!??
Sve to radi, ali da je kvalitet nije!!!
Pa daj reci mi jos nekoga ko pravi ovakvu muziku, ja se ubih da nadjem a nema nigde? Ja od ovakve muzike nisam nista ni slusao jer mi je sve bilo dosadno faceless sranje, kao i prijasnji albumi istih ovih likova, ali ovo sto rade u poslednje vreme je kako imas obicaj da kazes mega.

Svi mi spominju ostale progresivce, tikona i ekipu, a oni su mi kilometrima daleko od ovoga, bas bih voleo da mi kazes par ljudi koji prave ovakvu muziku pa da mogu da uzivam.

http://www.vibrasphere.com/

Lesho idi na preview albuma, ja mislim 6 stvar, cini mi se da su malo zaplovili u te minimal tehno vode, pa da mi kazes znas li ti kakvih pesama slicnih toj sa privjua, posto ono prvi put u zivotu cujem i bas mi se svidja ...

Last edited by SumAnuT; 30-11-2008 at 12:57 PM.
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2008, 01:16 PM   #57
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Quote:
Originally Posted by "7" View Post
ehh... sto ljudi sto cudi... sto zena dvesta sisa...

... ja ne kontam tu elektronsku muziku (ili neke pravce posto mi se nesto i dopadne) pa necu ni da komentarisem, a i stalno cujem od konzumenata iste da ih stvari "rade" i "voze" a to ja mogu da kazem samo za "smesne cigare"
Ima u tome velike istine

Da se ne proba nesto od droge na tim zurkama, od smesnih cigara pa na dalje, kapiram da ni pola publike ne bi kapiralo elektroniku, niti da bi ti koji prave napravli ensto toliko drugacije i toliko dobro (mada je velika vecina sranje ) ali to ne znaci da se ti ljudi drogiraju stalno ...

Nekako ti se prosiri svest i kada skapiras, onda ti droga vise ne treba, sem ako je muzika tesko sranje, a na takve zurke ne ides

Naravno da ima komana koji samo peglaju po zurkama, nije da nema, moza su i u vecini, ali ja pricam kako neko ko je relativno normalan kao ja ( )to sve skapira, posto znam jos dosta ljudi koji su prosli kroz sve to i razmisljaju na isti nacin ...

Ja samo ne znam koja droga treba da bi se skapirala gitarska muzika
Slusao sam je od malena i nikada mi se nije svidjala (osim slashovih solaza ), pored toga sto ne volim nikakve smislene vokale uopste i kada sam prvi put cuo elektroniku (brooklin bounce) pomislio sam kako je dobro pazi nema onih stalno istih zvukova gitare i bubnja bas je super
Posle kada sam se doselio iz Herceg Novog i otkrio celu elektronsku scenu sa svim tim zvukovima, basovima ritmovima, mojoj sreci nije bilo kraja, osecao sam se kao ruzno pace (posto su svi slusali neku muziku, a ja psoto sam bio sikren nisam slusao nista jer mi se nista nije svidjalo) koje je napokon naslo svoju porodicu (elektroniku)
Kada osetis nesto takvo, znas da je to to, tu nema ovo dabearovo, svidja mi se 15 minuta pa posle daj nesto drugo, to su pravi osecaji koji dolaze iz nas a ne implementirani osecaji kapitalistickog drustva bla bla

Naravno da ne omalovazavam gitarksu muziku, kapiram da je ona nekome kao meni elektronika, i naslusao sam je se dosta samo kazem koliko smo razliciti

Ali eto kad sam prvi put cuo govija, rekao sam ovo je ovo je MEGA!!!
Salim se nisam, to bi Dabear rekao, svidela mi se muzika, odmah sam je iskopirao kod sebe i od tada je slusam kad god imam priliku, i uopste mi nije dosadila, svaki put mi je milina da slusam, a eto gitara je, ali akustara ...

Last edited by SumAnuT; 30-11-2008 at 01:32 PM.
Old 30-11-2008, 01:39 PM   #58
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
Ja samo ne znam koja droga treba da bi se skapirala gitarska muzika
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2008, 01:46 PM   #59
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Old 30-11-2008, 01:58 PM   #60
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Everbeatz is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules