|
|||||||
| DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Stara Rumski Elita 2003.
|
Quote:
Ipak, TERRATEC je ozbiljnija kartica, tako da moj glas ide njemu! ...kad je vec takav izbor... 8)
|
|
|
|
#2 |
|
Stara Rumski Elita 2003.
|
DMX6 Fire sta kazes na to ili mozda Audigy Platinum.
|
|
|
#3 |
|
Super Moderator
|
M-Audio Audiphile 2496 ili josh bolje Delta44.
Sasvim pristupacno a mislim da je bolja opcija od obe.
|
|
|
#4 |
|
Stara Rumski Elita 2003.
|
Creamware Scope/SP-cjena sitnica 5.000 eura.To bi ja volio ali nema se, mislio sam nesto onako za nas smrtnike a posto sam vidio da je DMX6 Fire i Audigy platinum priblizno mome dzepu pa rekoh sta vi mislite sta bi vi izabrali.
|
|
|
#5 |
|
ton magistar
|
moj savjet je creamware luna ili ako se mozes malo stisnut creamware pulsar.
sa tim karticama dobijes ista sucelja, drivere i potpuno isti software kao kod scope-a, samo sa manje dsp-ova. kasnije, kad budes pri lovi mozes lako dodat jos creamwerovih kartica sa cipovima i/ili uzet uad1 i/ili tc powercore. btw: vodi racuna da ima vise modela lune i pulsara - razlike su u in/out(s)!!
|
|
|
#6 |
|
Administrator
|
Ako iskljucivo zelis savet izmedju TerraTec-a i Audigy-a.... uzimaj TerraTec. Ako zelis savete o drugim karticama tog cenovnog ranga, reci, jer sto Boskovic i Sandro predlazu, ima i drugih i to boljih za tu cenu.
|
|
|
#7 |
|
Member
|
terratec = tetrapac
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Junior Member
|
[ Bojim se da je Pink Floyd npr. sedamdesetih radio sa analognom tehnologijom i fali li nesto njihovom zvuku? Do duse, oprema sa kojom su oni radili sigurno nije "puska"
Mislim da si,nepoznati prijatelju,pogodio"u sridu".Malopre sam zalutao na jedan drugi forum i procitao tvoj clanak na temu audio kartica i potpisujem sve sto si napisao.Lepo bi bilo da nam najkvalitetnija oprema bude dostupna kao nekom zapadnjaku koji to menja kao papuce,ali jebi ga... |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
ton magistar
|
Quote:
sto se tice samog snimanja muzike, nista znacajno, osim medija, u zadnjih 40-tak godina nije se prominilo. tehnike snimanja, mikrofoni, pretojacala i kompresori su isti ko prije. samo danas mozemo snimat na "milijun" kanali, a nekad je to bilo 4, 8, 16, 24, 32... medjutim, pojavon digitalizacije stvari u produkciji i postprodukciji su se drasticno prominile i zato se danas rade remixi i remasterizacije svih tih "dobrih starih ploca". ako zvuku pink floyda "nista ne fali", zasto danas cinu remixe? usporedite stare ploce led zeppelina, sa novim remixiranima ili album pet sounds, koji je izvorno 1966. objavljen u mono tehnici sa remixom napravljenim prije niti godinu dana - pa to je nebo i zemlja. ko sto san vec reka, da te ploce svojevremeno nisu kvalitetno snimljene, ni kvaliteten remix danas nebi bio moguc. medjutim, istina je i to da mnogi stariji snimci zvuce "bolje" i prirodnije od danasnjih. produceni su danas na neki nacin ucjenjeni i cesto nemaju izbora. klijenti hocu decibele - da im pjesme zvuce "jako" ko one od brithney spears - cak i jace, pa zbice rms i do -6db i tako dobiju snimak bez mikrodinamike, akcenata sa ostrim i neprirodnim visokima. najsmisnije od svega je sto kad takva stvar prodje kroz one puste radijske multiband kompresore bude tisa od one koja je "normalno" masterizirana.
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|