Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-01-2012, 06:24 AM   #41
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Default Re: Cubase 5 64bit pitanje HITNO!

Quote:
Originally Posted by psionic View Post

@MikaTehnika
32bitni drajveri ne rade NIKAKO na 64bitnom OSu. Nekad proizvodjac samo napise "Windows 7, XP, Vista..." ne naglasavajuci da li je 32bit (x86) ili nije. To znaci da u paketu ima drajvera za sve varijante OSa.
Ono sto te mozda buni je to da je neki kontrolni panel ili mikser tvog interfejsa 32bitni - NPR UADovi plaginovi su svi 32bitni, a u stvari je sam drajver 64bit. Power Core, takodje.
ma meni je skroz jasno da ne mogu da rade, zato me i cudilo da je radilo , a vidish to sto kazes, uopste mi nije palo na pamet
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2012, 02:37 PM   #42
tajsam
Banned

Quote:
Nista... Nema sanse da proradi stabilno. Po forumima citam da ljudima puca sa omnisferom, trilijanom, kontaktom... Govorim o verziji 1.3
Takodje, ne puca sam Cubase, vec poizbacuje gomilu prozorcica Auxhost error sa najrazlicitijim porukama o gresci - nekad je onaj dispatcher opcode 15, to kao ima da se klikne ako izbaci, ali ostale su ko zna sta... Tada projekat prestane da radi i sejvovanje projekta napravi razdrndani sejv, dok Cubase i dalje radi...

E sad - Da li najnovije inkarnacije tih plaginova prave frku, da li je sam jBridge (razbijen od grupe pomalo sumnjivog hakerskog "skilla"), nemam pojma.

Moracu da se vratim korak unazad i stavim taj 1.2 i da pobrisem najnovije NI plaginove, pa da vidim sta se desava. Mozda mogu da upotrebim varijante sa 8 outa i 16 outa. Mrzi me da prckam po instalacijama

Sve ovo zato sto covek kod koga radim ne zeli da predje sa Cubasea na nesto drugo, sto bih ja odma' uradio. Poenta je da puca samo Cubase i jBridge

Cubase: 5.1.2 AiR
Cubase proces: 700-800 MB
jBridge: 1.3 ASSiGN
Superfetch: iskljucen
Core Parking: iskljuceno
Podesavanja za jBridge: ??? Sta vise da kliknem, majku mu...

Sve u svemu, da otklonim sumnju, verovatno sutra ili prekosutra (cim nabavim platnu karticu) idem da ga pazarim! Pa nek ide zivot za 15 evra! Aktuelna verzija je 1.4, pa da vidimo sta kaze. Naravno - postujem rezultat ovde.

@Nemanja
Superfetch je proces koji prikuplja podatke o aktivnosti korisnika - koji su najcesce pokretani programi, sta se najcesce radi sa kompjuterom i trudi se da bude korak ispred, tj iskeshira te programe u RAM i onda ih brzinom munje startuje - bar je to ideja Free RAM je neiskorisceni potencijal po recima Bilija Gejtsa... A Superfetch proces ga koristi na ovaj nacin. U sedmici to jos kako-tako radi, dok je u ranijim verzijama (Vista OS) izazivalo da se hard bukvalno ne gasi Mozda je razlog bio sto sam tad imao manje RAMa, nemam pojma, nije ni vazno...

@MikaTehnika
32bitni drajveri ne rade NIKAKO na 64bitnom OSu. Nekad proizvodjac samo napise "Windows 7, XP, Vista..." ne naglasavajuci da li je 32bit (x86) ili nije. To znaci da u paketu ima drajvera za sve varijante OSa.
Ono sto te mozda buni je to da je neki kontrolni panel ili mikser tvog interfejsa 32bitni - NPR UADovi plaginovi su svi 32bitni, a u stvari je sam drajver 64bit. Power Core, takodje.
ajde probaj instalirati nuendo 4 antony gr portable i jbridge 1.2
tajsam is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2012, 02:46 PM   #43
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

A da li se u Sonar mogu ucitati VSTi i VST ?
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2012, 02:59 PM   #44
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
A da li se u Sonar mogu ucitati VSTi i VST ?
Aj' kad te već mrzi da pita? Mr. Googla :

http://www.blades85.com/usingvstis.htm

Pozdrav,

Vasa
Old 21-01-2012, 10:49 PM   #45
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Nista... Nema sanse da proradi stabilno. Po forumima citam da ljudima puca sa omnisferom, trilijanom, kontaktom... Govorim o verziji 1.3
Takodje, ne puca sam Cubase, vec poizbacuje gomilu prozorcica Auxhost error sa najrazlicitijim porukama o gresci - nekad je onaj dispatcher opcode 15, to kao ima da se klikne ako izbaci, ali ostale su ko zna sta... Tada projekat prestane da radi i sejvovanje projekta napravi razdrndani sejv, dok Cubase i dalje radi...

E sad - Da li najnovije inkarnacije tih plaginova prave frku, da li je sam jBridge (razbijen od grupe pomalo sumnjivog hakerskog "skilla"), nemam pojma.
Pozdrav Darko!

Uz ruDAW ste dobili nas "ruWin7" sistem sa 1.2 jBridgeom, i u njemu bi moralo sve da radi stabilno (znam da si ti odradio update, sa najboljom namjerom naravno, pa te molim da uradis bekap postojeceg sistema preko Norton Ghost i vratis onaj moj sistem, pa javis kako radi...uz uslov naravno da jos neki novi instrument ili plugin ne pravi sranje...u tom slucaju izbaci sve te nove plugine iz odgovarajucih foldera). Govorim, trebalo bi, jer sam licno radio u toj nasoj win7 64bit konfiguraciji neke svoje pjesmice i sve je radilo satima stabilno (u pjesmi imam i omnisphere, i kontakt, i BFD itd itd), tako da je veoma lako moguce da nova 1.3 verzija pravi problem. Probaj pa javi (imas i telefon ako zatreba, tu sam) , a ja uskoro kada budem isao za BG nosim novu verziju kompletnog sistema!

diviner is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2012, 09:56 AM   #46
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Pozdrav Darko!

Uz ruDAW ste dobili nas "ruWin7" sistem sa 1.2 jBridgeom, i u njemu bi moralo sve da radi stabilno (znam da si ti odradio update, sa najboljom namjerom naravno, pa te molim da uradis bekap postojeceg sistema preko Norton Ghost i vratis onaj moj sistem, pa javis kako radi...uz uslov naravno da jos neki novi instrument ili plugin ne pravi sranje...u tom slucaju izbaci sve te nove plugine iz odgovarajucih foldera). Govorim, trebalo bi, jer sam licno radio u toj nasoj win7 64bit konfiguraciji neke svoje pjesmice i sve je radilo satima stabilno (u pjesmi imam i omnisphere, i kontakt, i BFD itd itd), tako da je veoma lako moguce da nova 1.3 verzija pravi problem. Probaj pa javi (imas i telefon ako zatreba, tu sam) , a ja uskoro kada budem isao za BG nosim novu verziju kompletnog sistema!
Ma znam, to je sve radilo ok, nego smo hteli te neke nove banke za Kontakt da isprobamo, sto je uzrokovalo da pojurim Kontakt 5, pa je pocelo da kuka kako ne moze 64 outs, pa je to izazvalo update na 1.3 i to je zapocelo sve probleme. Prvo bih ja uzeo taj 1.4 official, pa ako ne bude htelo da radi ni tako, uvek mogu da se vratim na ghost bekap. Cekam da odem do Zorana da uplatim na karticu za internet, pa javljam sta se desava. Skoro sam 100% siguran da je do 1.3 jBridgea.

EDIT: E da, sam sistem nisam dirao uopste, sem sto sam proverio superfetch servis i core parking... Samo je fkin jbridge i kontakt 5 novost... Bio sam u iskusenju da instaliram SP1, ali nisam

Last edited by psionic; 22-01-2012 at 11:49 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2012, 11:02 AM   #47
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

A kada bih imao originalni cubase 5 (64 bita) i instalirao x64 vst i vsti? Sve bi radilo normalno i nebi bilo potrebe za JBridge?

U koliko bi se ipak nasao neki 32bitni plug, on bi vukao osnovna 2-3 giga rama, dok bi 64 bitni mogli da iskoriste onaj ostatak do 16gb? Ispravite me ako gresim?
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2012, 11:30 AM   #48
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
A kada bih imao originalni cubase 5 (64 bita) i instalirao x64 vst i vsti? Sve bi radilo normalno i nebi bilo potrebe za JBridge?

U koliko bi se ipak nasao neki 32bitni plug, on bi vukao osnovna 2-3 giga rama, dok bi 64 bitni mogli da iskoriste onaj ostatak do 16gb? Ispravite me ako gresim?
Originalni Cubase 5 64bit ima neki svoj bitbridge. Radili bi 32bit plaginovi, ali po belosvetskim forumima preferiraju koriscenje jBrdigea. Ne znam kako sada stvari stoje, tj da li je updateovan i taj Cubaseov da radi super stabilno, ali opet, sve zavisi od toga sta se koristi od plaginova i tako dalje... Na kraju krajeva, ne mogu da naprave toliko stabilan program, koliko ovi sto prave plaginove mogu da ga sjebu
Old 22-01-2012, 11:30 AM   #49
Haxli
Pro Member

Koliko sam ja upucen u tematiku, upravo tako...

edit:
Koliko ja kapiram, generalni problem "trenutnog vremena" je shto softver zaostaje za harderom...
Retko shta iskorishtava maximalno ono shto imamo...
I upravo to shto psionic kaze, uvek ce neshto da se nadje da "kochi" na neki nachin...
a dok se sve ne sredi, procice josh dosta vremena...
Mozda greshim, iznosim svoje mishljenje...

sorry za off:
forum se zestoko "kochi" zadnjih 20min

Last edited by Haxli; 22-01-2012 at 11:39 AM.
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2012, 01:44 PM   #50
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:

Odgovorio ti je psionic, ali i ja da dodam: zasada nema smisla koristiti 64bitni host, jer native podrzanih plugova ima (barem u sferi samplebased instrumenata) malo, veoma malo (citaj veoma malo narodnih). Osim naravno Sonar (koji opet koristi jbridge, pa zato lijepo i radi) i jos nekih varijanti, ali ko jos koristi nesto sem Cubenda, i protoolsa npr?!...

Last edited by diviner; 22-01-2012 at 01:48 PM.
diviner is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules