|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 | |
Administrator
|
![]() Quote:
@daddy z: Taj error je obicno vezan za neki plugin koji zahteva poslednju verziju iLok ekstenzija. Zato se i otvorio PT kako treba... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ima mali bug, ali sve radi i ne smrzava se i ne krashira PT..
![]() |
![]() |
#44 |
Member
|
![]()
Meni je sve proradilo.Do sada mi je zvuk distorzirao ali s 1.2 sve radi ok.McDsp,waves,sonnox sve radi.Ima samo jedna mala kvaka.Kada instalirate 1.2 morate ubaciti kext od 1.0.1+kext utility+restart i onda sve radi.Za kanale i ostale fore koje se ticu PT ne znam vam reci jer se prvi put susrecem sa toolsima jedino sto znam da su super stabilni(ako neko ko nema pojma kao ja ne srusi program nakon 5-6 sati cackanja onda je stvarno stabilan).
Jedina stvar koja mi se desava a nije mi jasna je da s vremena na vrijeme pokaze preopterecenje CPU i ako pokazuje 20-30%. I jos jedno pitanjce.Da li mi mozete preporuciti neki dobar tutorial za PT(dvd).Nasao sam ih milion ali ne znam sta od toga da skidam,a stvarno mi se ne da skidati 100Gb smeća. Last edited by percival; 02-06-2010 at 10:23 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Pro Member
|
![]()
Ako ces dobre tutorijale obavezno nadji Kenny Gioia, on je carobnjak sa Pro Tools-om, pokazuje upravo ono sto svi pitaju, zasto bas PT.
Multi Platinum Pro Tools za Hip Hop i R&B mixing, plus gomila korisnih i konkretnih saveta za, uz napomenu da je ovo za krajnje korisnike, ne pocetnike, dakle ne obradjuje najosnovnije stvari, za to sluzi manual. Onda obavezan MiLaR i Rus Long Mixing, veoma poucan tutorijal gde se snimaju dve pesme, jedna sa $34 000, a druga sa $1500, na kraju se mogu videti i cuti rezultati, plus pri kraju tutorijala ima par drugarskih saveta od strane producenta i muzicara. Da Bear, izaslo je zvanicno obavestenje, sve ce biti podrzano, sve ono sto nudi HD, ADC i TDM support, kao i drajveri koji ce raditi sa svim uredjajima, da se izbegne ovaj emulator, samo je pitanje vremena i strpljenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Pro Member
|
![]()
NAdam se da ne mislis na ovaj tutorial.
http://www.youtube.com/watch?v=NBP9SsgnAks Danas sam ga gledao celog i nisam verovao, verujem da je doticni covek strucnjak, ALI, covece njemu svi inputs i outputs u pluginovima klipuju...Onaj kick sto je obradjivao, stavio je mono eq na stereo kanal i time dobio da se obradjuje samo levi (ili samo desni) kanal, mislis razumes me,stavis mono efekat na stereo traku.. gledajuci tutorial mi se ucinilo da je to uradio, a kad sam pogledao Pro Tools session, i uverio sam se...Sve klipuje na outputima, jel sam to rekao? Nista nije radio sa kompresorima, samo je menjao ratio, svuda relativno brz attack i ultra spori release (skoro na max spor, nije mi jasno zasto bi neko stavljao relase na maximum)...I sve klipuje...jes da je Kurupt iz Dog Pound-a, ali ovaj mix je kranje losh i hladan i konstantno se cuje to digitalno klipovanje, narocito u nozi i bass-u sto je esencijalno za hiphop...Tako da bih ja preporucio da se taj tutorial zaobidje, mislim da je napravljen samo da se uzme love i da doticni u glavnom izgleda miksa na outboardu, jer se vidi da ne zna (ili nije hteo) nista da pokaze o gain stagingu u DAW-u. A, ako nije taj tutorial u pitanju, onda reci mi koji je da ga pogledam ![]() Pozdrav! EDIT: Evo sad procitah na youtube-u komentar u vezi klipovanja. @DJDAMIAN72 Ok guys this is whats happening....the track is NOT clipping, it only looks as if it is, pro tools has a lot of headroom so you CAN push signals into the red (to an extent) before they start audibly clipping (thats what you dont want) So in short, it just looks as if its clipping, digital clipping sounds really bad like loud crackling (trust me you'd notice) He is simply taking advantage of the available headroom in pro tools to get a bigger sound and a wider stereo image. Ma da li ljudi stvarno veruju da u digitalnim sistemima postoji headroom iznad digitalne nule? Znaci klipuj and you'll get that big sound, you what I mean the big booom Last edited by Jan; 03-06-2010 at 02:59 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Pro Member
|
![]()
To oko klipovanja je psiholoski efekat i zahteva malo vise razmisljanja i opustanja, jer ako nije cujno ne mora da znaci da je lose sto se uopalila crvena lampica.
Licno, ne podnosim da bilo sta svetli crveno, ali opet je to ona stara prica o slusanju, a ne gledanju, definitivno ako se ne cuje da fercera, nekoliko crvenih lampica ne treba da zabrinjava, pogotovo ako su rezultati dobri. Sto se tice mono pluginova na stereo trakama, ne treba da zabrinjava ni to, producenti koji rade na PT imaju na prvi pogled nezamislive ideje, ali su rezultati neverovatno, pogotovo Kenny Gioia, on u svemu sto radi simulira nacin rada od pre dvadeset, ili trideset godina, bez obzira sto su mu mogucnosti vece, koristi Pro Tools onako kako je i zamisljen, da imitira stari setup i konekcije, plus sto koristi sve trikove koje program nudi. Pogledaj ovde, mada ima mnogo zanimljivijih videa, pokusaj da pronadjes... http://www.youtube.com/watch?v=oH0WYZwZPN4 http://www.youtube.com/watch?v=9O1DQRTua7U Nisam mislio na taj tutorijal, mozda sam napravio gresku, Multi Platinum Pro Tools je ovo http://www.youtube.com/watch?v=ge73Pl3gfks Nashvile stvar, veoma zanimljiv pristup. HipHop i R&B je nesto drugo, pronaci cu pa cu postaviti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Drugo vezano za ovo mono plugin na stereo kanalu kick-a, on time dobija da samo levi kanal procesira na kick drum-u...Da je uzeo i smanjio output na Waves Q4 koji je koristio u tom trenutku smanjio bi mu se samo levi kanal dok bi desni ostao kakav jeste i to neprocesiran, zapravo on procesira samo levi kanal... Mislim da to nema nikakve veze sa starim nacinom rada, mislim da ima veze u smislu da je on prevideo da mu je kick zapravo eksportovan kao stereo kanal iz Reason-a a ne kao mono, ako me razumes... A ovaj drugi samo Multi Platinum Pro Tools je sjajan, nacin na koji on pravi njegov vocal exicter pralalenim eq-ingom kombinovano sa paralelnom kompresion je sjajan ![]() Al ovaj multi platinum hiphop je samo uzimanje para likovima koji zele biti hiphop producenti, nikakvu tehniku on tu nije pokazao, sta vise pola kanala klipuje i to je jako chujno, a ovo sa kick-om, sto je procesirao samo levi kanal, a siguran sam da mu to nije bila namera necu da komentarisem... Ajde okaci taj hiphop i rnb mixing link da pogledamo. Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Member
|
![]()
thx Kravadinka .Onaj Rus Long je vrhunski,Multiplatinum takodje ali to je sve za one koji se snalaze u PT.Skidam onaj pt 101 mozda je to nesto za pocetak.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Roland MC-80 hardware sequencer | Zemljanin | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 21 | 18-11-2010 06:04 PM |
Hardware reverb & delay | eka-nika | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 21-04-2008 05:40 AM |
Hardware reverbi | Arthur | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 49 | 26-03-2007 05:44 PM |
BoZoEl hardware: impressions | Bitch | Monitoring | 20 | 27-02-2007 10:41 AM |
Hardware i software | dr.Ru | Vlado Georgiev | 5 | 24-02-2005 05:09 AM |