|
Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca: |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 | |
Moderator
|
![]() Quote:
http://audiojungle.net/user/daddy_z/portfolio http://soundcloud.com/noisedestruction http://www.discogs.com/artist/Noise+Destruction "POZDRAVITE MAMU VAŠU" Last edited by DADDY Z; 05-11-2006 at 03:31 PM. |
|
![]() |
![]() |
#42 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Pa da, stolar mora da pravi sto po merama, ti radis mix po merama ... to ne znaci da svi treba da pravimo pussy house da bi nas neko zapazio i da bi zgrnuli pare. U tome "samo malo razlicito" i jeste poenta. Ko zna sta bi ti mogao da napravis da nemas teret para na ledjima i da pustis masti na volju i da zaboravis na standarde ... ocigledno nisi dovoljno hrabar da pokusas. Mislis li ti druze da vangelis ili enya ili mogu sad da nalupam bilo koga hrabrog i originalnog, hans zimerman, shpongle ... da oni kad sednu za komp razmisljaju kao ti??? E sad cu da napravim bas onakvu pesmu kakvu sam cuo vec 10000000000 puta na tv-u ... samo malo drugaciju? NE RAZMISLJAJU TAKO! U tome je razlika izmedju tebe, njih i svih komercijala plagijatora. To sto si se ti odrekao neceg svojeg radi para, i sto nisi bio hrabar ni da pokusas jer su te okovali parama (za sta te nimalo ne krivim, ceo zapad je takav), ne znaci da svi treba da idemo tvojim putem. Bolje da 10000000 nas pravi muziku hrabro i na svoj nacin i neka nas 99 posto ne uspe, a jedan bude novi velikan muzicke scene, nego da se svi priklonimo komercijali i pravimo svi istu muziku koja ce se slusati jednu sezonu a onda zavrsiti u kanti za smece! Nemoj previse licno da shvatas ovu raspravu.
![]() |
#43 |
Pro Member
|
![]()
@ Vrach
Kolko sam do sada shvatio iz tvojih prica ni ti ne zivis od muzike nego od neceg drugog, zar ne? Instalacija kucnih bioskopa se tesko moze nazvati muzikom. Radis ti i muziku ali ako zabodes zabo si, a ako ne onda je tu nesto drugo, jer tesko da bi tako lezerno pisao o tome kako provodis radni dan u studiu da samo od njega moras da zivis, tacnije od muzike koju pises. Ovo je mala digresija na zadatu temu (ili ti off topic) iz prostog razloga sto vidim da nas sve trpas u isti kos i to vrlo los!!! Po tebi bolje da batalimo muziku i da pocnemo da gajimo zeceve, kukuruz il da valjamo neku robu. Zaboravljas da ovde ima ljudi koji zive to sto vole i radice samo to sto vole pa makar ne videli dinara od toga, ili ako vec moraju da zarade za zivot onda muzika bude sekundarni izvor zarada ali ne i sekundarna stvar u zivotu. Sve je to stvar kompromisa i zelja koje neko poseduje, tacnije sta ocekuje od zivota -koliki standard. Ocigledno da nisi muzicar (pre muzikant) jer nacin na koji pricas o tvom muzickom poslu svodi se samo na KESH...kontam da se mora ziveti od necega, dakle ni reci o licnom izrazu nego samo daj sta trziste zahteva- ruku na srce pokazao si nam koliko dobro to radis i tu skidam kapu bez dileme. Nista nema lose u ovome ali nemoj onda da nam popujes kao mi treba da vidimo neke stvari i da li znam nesto ili ne.......mislim da na na ovom forumu u najmanju ruku ima barem 10 ljudi koji bi po svom znanju i CV-u bili MEGA VRH u Londonu, to sto si tamo gde jesi ti ne daje za pravo da nam solis i tupis kako smo slepi i gluvi i kako imamo pogresne predstave, jer to o cemu ti pricas je samo jedan mali segment ogromnog trzista koje i samo izumire...znas i zbog cega? zbog hiper produkcije, udovoljavanja masi i vijanja kesha - koje vise nema blage veze sa onim sto je nekada bilo.... Nekada se stvarno pitam kada cujem te takozvane " hitove" ko je ovde lud, i po cijoj skali se meri taj "kvalitet"? "Koja su dva pouzdana znaka da je Svet otisao u k***c? ![]()
#44 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
#45 |
VIP Member
|
![]()
[quote=SumAnuT]Pa da, stolar mora da pravi sto po merama, ti radis mix po merama ... to ne znaci da svi treba da pravimo pussy house da bi nas neko zapazio i da bi zgrnuli pare.
U tome "samo malo razlicito" i jeste poenta. Ko zna sta bi ti mogao da napravis da nemas teret para na ledjima i da pustis masti na volju i da zaboravis na standarde ... ocigledno nisi dovoljno hrabar da pokusas. Mislis li ti druze da vangelis ili enya ili mogu sad da nalupam bilo koga hrabrog i originalnog, hans zimerman, shpongle ... da oni kad sednu za komp razmisljaju kao ti??? E sad cu da napravim bas onakvu pesmu kakvu sam cuo vec 10000000000 puta na tv-u ... samo malo drugaciju? NE RAZMISLJAJU TAKO! U tome je razlika izmedju tebe, njih i svih komercijala plagijatora. To sto si se ti odrekao neceg svojeg radi para, i sto nisi bio hrabar ni da pokusas jer su te okovali parama (za sta te nimalo ne krivim, ceo zapad je takav), ne znaci da svi treba da idemo tvojim putem. Bolje da 10000000 nas pravi muziku hrabro i na svoj nacin i neka nas 99 posto ne uspe, a jedan bude novi velikan muzicke scene, nego da se svi priklonimo komercijali i pravimo svi istu muziku koja ce se slusati jednu sezonu a onda zavrsiti u kanti za smece! Pa niko vas ne drzi - pravite muziku! A , ako si pazljivo pratio forum, ja sebe i ne zovem kompozitorom - 99.9% stavri koje su izasle sa mojim imenom na omotu su miksevi / remiksi / produkcija itd!? Jasno...?? A ako natrci idejica koja radu u klub - moze! Sto da ne? Takodje - navedi mi nekoga NOVOG kao napr. Vangelis / Enya / itd KO SE POJAVIO U ZADNJIH 4-5 GODINA, I URADIO NESTO??? Navedi mi nekoga "hrabrog"! Ja neznam sta je to cega sam se odrekao? Tog "svog"...? Jel to neki trip koji bi samo ja trebao da kapiram? Ne znam..? Dolaze stalno ovde nasi iz Beograda, "da pocepaju"...par puta sam ljudima dao nesto da probaju da urade. Na pr...Sugababes traze pesme, ili tako neko...kazem: "ajde napisi pesmu".. a odgovaraju.."jbga sine, ne mogu ja to na dugme! Treba vremena.." Dobijem neki remix, dam nekome da proba...kazem : imas do sutra ujutro"..O oni: "sine, pa ne mogu ja tako brzo...pritisak, i te fore.sta sad moram da pazim koje zvukove stavljam...." . Pa cak i ako neko odradi nesto...uvek nesto fali / ne valja / smeta / strci / ili je totalni promasaj... A posto sam ovde vec 21 godinu, i vidim i znam sta se desava u muzici i ZNAM koliko NEZNAM, nema tu sta da se "oslobadjam nekog pritiska" jer znam sta mnogu odn. ne mogu da uradim! Sto da gubim vreme - kad mogu nesto drugo da uradim umesto!? A vi, ko sto rekoh - NIKO VAS NE DRZI!!! NAVALITE SLOBODNO |
![]() |
![]() |
#46 |
Moderator
|
![]()
eto ipak se čovek naljutio...mr.Vrach nemoj pogre?no da nas shvati?-mi i dalje cenimo tvoje mi?ljenje..jedino ?to sam ja vi?e očekivao da npr skrene? pa?nju na neku jako dobro isproduciranu stvar a ne koliko novaca je zarađeno..mi ipak u zemlji Srbiji ne mo?emo da pojmimo da neko zaradi toliku svotu novca za dance hit...a da ti neko plati remix-to je strani pojam..ovde je te?ko napraviti ca$h ako nisi Marina i Futa ili dovoljno da npr nisi u BG-već si van konkurencije..
#47 |
VIP Member
|
![]()
[quote=Moritz]@ Vrach
Kolko sam do sada shvatio iz tvojih prica ni ti ne zivis od muzike nego od neceg drugog, zar ne? Instalacija kucnih bioskopa se tesko moze nazvati muzikom. Radis ti i muziku ali ako zabodes zabo si, a ako ne onda je tu nesto drugo, jer tesko da bi tako lezerno pisao o tome kako provodis radni dan u studiu da samo od njega moras da zivis, tacnije od muzike koju pises. Pa niko normalan se vise ne oslanja samo na muziku: PHARELL - Ima robnu kucu u Japanu, koja prodaje njegovu garderobu itd, ima svoju liniju skej-boarda, sad je otvorio 10 restorana, itd.. PUFF DADDY - filmovi, disko kuca, restorani, parfem, garderoba, cipele... FAT JOE - garderoba, felne za kola, itd LIL JOHN - energy drink, naocare za sunce, garderoba.. PETER GABRIEL - Internet, Disko Kuca, Prodavnice Instrumenata.. U2 - Hoteli, Zidanje, disko kuca, .. RUSSEL SIMMONS - (Otkrio RUN DMC) Disko kuca (Def Jam), kredit card company, garderoba, stampa knjige, filmovi, sta vec.. PHIL COLLINS - Zidanje, farme lososa, itd, itd.. Plus sto svi imaju bar po tuce stanova ili zgrada koje iznajmljuju... To se zove INVESTICIJA. Zaradis pare od muzike i ulozis u neki drugi biznis da radi za tebe dok se ti bavis neci drugim! Sta je tu lose??? To sto se tu ne placa nista, nema veze ! Placace se jednog dana! A sa pogresnim stavovima - dzaba sve! |
![]() |
![]() |
#48 |
Guest
|
![]()
DaBear: U potpunosti te podr?avam!
Ljudi toliko pljuju neke ?anrove npr. turbo folk. Ka?u takvi aran?mani se rade za 15min?! Sramota ih je da rade takvu muziku!!! Fora je ?to takvi ne bi uradili neki turbo folk hit ni za 15 godina!! |
![]() |
#49 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Slazem se. Bas zato sto ih je tako tesko uraditi, zato ih izlazi po 6 komada dnevno. ![]() ![]() ![]() U refrenu turbo folka, najteze se odluciti da li ce ono, sto, kako bi rekli RADI ljude, biti gacice, brus, bmw ili tozla. Kad dobijes neki tekst sa takvim kvalitetom da se nesto od toga spominje, onda mozes pozadi da pustis i traktor da radi sto se tice aranzmana, ljudi ima da otkinu. Naravno, seljacima koji to slusaju je veoma bitno koji se traktor koristio za pozadinu i veoma se u njih razumeju pa je tu taj teski i senzitivni deo aranzmana gde treba odabrati odgovarajuci traktor za dgovarajucu emociju. Kada se tozla i odgovarajuci zvuk traktora dobro uklope, onda pesma RADI ljude, tj. "publika" pocinje da razbija case od glavu, sebi ili drugima. Ukoliko ljudi razbijaju case od glavu sebi ili drugima dovoljno dugo, na istu stvar, onda dolazimo do zakljucka da je data pesma hit. ![]() ![]() ![]() Na kraju krajeva, slika govori za 1000 reci: ![]()
![]() |
#50 | ||
Pro Member
|
![]()
@ Vrach
Quote:
@ peraZdera Ti bas ne kontas o cemu se ovde radi? Quote:
![]() Zasto, verovatno se pitas? Pa zato sto oni i zive svoj nacin kroz tu kako bi je vec nazvao (muziku) i ne pokusavaju da budu Sting jer nisu, i zato sto ta njihova muzika preslikava njihov mentalni sklop od pocetka do kraja. A mi se ovde stalno trudimo da serviramo napolje ono sto smo vec 500000000 puta, i da stvar bude gora, merila se gube iz razloga sto sve merimo po nekim tamo likovima koji u 90% slucajeva ne kontaju sta rade ali vide da im ide po ko veli ''ajd dok se moze''. Zato se i kote kojekakvi kvazi DJ-evi ko pecurke posle kise.
Be more PRO less TOOL... Last edited by Moritz; 05-11-2006 at 09:18 PM. |
||
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
lesha - detroit revisited | lesha | Produkcija Elektronske Muzike | 9 | 16-05-2010 01:03 AM |
Vrhunski Detroit na minimalnoj opremi | gregor z | Produkcija Elektronske Muzike | 10 | 12-02-2009 02:41 PM |