Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Produkcija Elektronske Muzike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=112)
-   -   PUT YOUR HANDS UP for DETROIT (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15798)

DaBear 30-10-2006 09:33 PM

PUT YOUR HANDS UP for DETROIT

E, jel neko od vas elektronicara cuo ovu stvar? Fede Le Grand - put your hands up..?

Vrti se vec 6 meseci i sad je isplivala u mainstream. Ove nedelje na 3 mestu oficijelne liste singlova u Engleskoj.
Ministry of Sound izdao...platili su ?100.000 (150.000Eura) za pesmu !! Ima par godina da nije toliko para dato za jednu pesmu....

alavuk 30-10-2006 10:23 PM

Re: PUT YOUR HANDS UP for DETROIT

aj sacu da je skinem sa slsk-a :]

kejkz 30-10-2006 11:50 PM

Pesma je toliko lo?a da ne postoji ?ansa da ne uspe! :) Pametno bačen novac.

LACKY 30-10-2006 11:55 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear
E, jel neko od vas elektronicara cuo ovu stvar? Fede Le Grand - put your hands up..?

Vrti se vec 6 meseci i sad je isplivala u mainstream. Ove nedelje na 3 mestu oficijelne liste singlova u Engleskoj.
Ministry of Sound izdao...platili su ?100.000 (150.000Eura) za pesmu !! Ima par godina da nije toliko para dato za jednu pesmu....

Bolje i to nego da su za te pare kupili 100 pesama i da ih niko nije cuo!
Kada su vec resili da "plate da bi uspeli" onda su bar nesto i "uradili".

lesha 31-10-2006 12:22 AM

odavno nisam cuo vecu ljigavstinu...
ja za ovo ne bih dao 2 dinara. ko zna na cemu su bili ovi iz ministry-ja.

LACKY 31-10-2006 12:30 AM

Ja je nisam ni cuo (niti zelim), ali postigli su "svoj" cilj (kao Mara drndara na Grandu)!
Culi su i smo za njih!

DaBear 31-10-2006 10:48 AM

Jebiga, vama sve ljige!!!
Ova pesma je rasla po klubovima skoro 10 meseci, dok nije isplivala!
ima na YouTube desetine klipova sa velikih festivala, gde masa otkida kad krene pesma!
Ima sve sastojke za veliki hit: Jednostavno a razlicito, dobar sample vokalne linije, pamti se hook....

Pesma je vec bila na 5-6 kompilacija i na vinil singlu, pre nego je Ministry potpisao, ZNACI potvrdila je da nije samo kompilacijski materijal i da moze da uradi vise.

Da nije opstala toliko dugo sama od sebe - nikad je ne bi potpisali !!!

Ovako sad je Broj 3 na glavnoj listi - i label je vec vratio ulozene pare!
sad ce da ga prodaju na 50-tak kompilacija, pa mozda neka reklama, pa radio, pa od emitovanja, pa RingTonovi....eto! Tako se to radi!

alavuk 31-10-2006 10:53 AM

ja jos nista nisam rekao :]]]]] niti cu , pesma je radjena da bude hit (a koja nije radjena da bude hit) samo mi nije jasno zasto neka pesma koja nije izasla iz sablona ni milimetar placena toliko ??? znam ako ce ovde da se pusta a verovatno se i pusta biti mega hit po mintu i ostalim zvakama...

DaBear 31-10-2006 11:07 AM

Quote:

Originally Posted by alavukonja
ja jos nista nisam rekao :]]]]] niti cu , pesma je radjena da bude hit (a koja nije radjena da bude hit) samo mi nije jasno zasto neka pesma koja nije izasla iz sablona ni milimetar placena toliko ??? znam ako ce ovde da se pusta a verovatno se i pusta biti mega hit po mintu i ostalim zvakama...

A sta je sablon?? Pesma je radjena da RADI u diskotekama - a verovali ili ne NI TO NIJE LAKO NAPRAVITI! A ako dobro radi tamo, i ako je ljudi po necemu zapamte (dobra linija vokala ili linija basa) to je znak da je pesma isplivala iz mase jednolicnih i neprepoznatljivih matrica uradjenih za 2 sata!!

A placena je toliko jer su se otimale 3 disko kuce oko nje!! Pocelo je sa £40.000, pa su dizali polako! Svima treba hit i spremni su da plate za hit.
To se zove "Market Share" !!

lesha 31-10-2006 11:11 AM

u svakom slucaju im treba odati priznanje za zaradjenu lovu.

All times are GMT +1. The time now is 05:50 PM.