|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Super Moderator
|
![]()
Radite muziku a manje pricajte
![]()
![]() |
#42 |
ton magistar
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ovo su samo cinjenice sa kojima pokusavan pobit tvoje tvrdnje da je dsp %, iako svoje misljenje (za razliku od tebe) prvenstveno gradin na svomu iskustvu, a tek onda na iskustvu stotina tisuca judi na raznim forumima siron svita. ako meni ne virujes, podji na forume korisnika dsp systema i usporedi nivo znanja na njima i nivo ostalih (cpu) foruma na kojima pola ucesnika nezna upalit reverb, a kamoli sto drugo ![]() ni u snu pameti mi ne pada napamet tvrdit da su devicesi bazirani na procesoru % (osin u afektu - kad me zaludis :oops ![]() sad gren spat, jerbo me capala fjaka :oops: btw: divineru, ti si pametan covik (maher, vjeran i iskren drug koji marljivo uci i radi... i sve ostalo) ne obadaj te tvoje "desetke genijalaca", jer da su ikad u svoje makine utikali neku od dsp kartica, nebi se ti sad ode blamira prid postenin sviton ![]() e sad stvaaarno spin: zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
![]() |
#43 |
Administrator
|
![]()
Sandrob, jesi imao iskustva sa RME Hammerfall DSP system Multiface? Znas zasto te pitam? Treba da je kupim, teorijski sam dosta naucio o ovoj karti, procesljao sve inostrane forume, ali je nisam cuo uzivo.
![]() ![]()
![]() |
#44 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#45 |
Administrator
|
![]()
Evo, jos da dodam oko rasprave DSP vs. CPU:
Kvalitet DSP-a je neosporan. Ponovo kazem da nisam cuo UAD 1 na delu, ali gledajuci karakteristike na sajtu, neke mp3 demoe, namece se samo jedno: UAD je zver. Creamware poznajem licno. Fantasticna karta, i za nju vec mogu da se ubacim u raspravu. Licno sam je testirao, i znam je u dusu. ako nekog zanima, mogu poprilicno da se raspisem o karakteristikama i utisku. Ono sto mene fascinira: Poznajem Divinerov rad...... zahvaljujuci njegovom znanju u ovoj oblasti, omogucio mi je nesvakidasnje iskustvo: pomislio sam da je SBLive bolja od Creamware..... (znam, znam sta sad mislite....) Naravno da nije, ali podesavanje parametara u softveru, zatim tweak KX drajvera i znalacko upravljanje kartom je pobedilo neznalicu za Creamware-om....... znaci, Diviner ima carobni stapic. Sa druge strane, verujem da Sandrob itekako vlada svojim sistemom i mogu da stvorim sliku sta znaci kada se za izuzetno dobrim sistemom nadje jos i izuzetna osoba. Dakle, poenta svega je: imamo jednog CPU znalca imamo jednog DSP znalca. Forum, kao izvor znanja i druzenja bi bio prazan bez znalaca. Hajde da pomognemo drugima da se hardverski opredele u kupovini, i da ih softverski obucimo za rad..... a potom da sedimo ispod palme na obali mora, pijemo koktele i preslusavamo nas rad.
![]() |
#46 |
Mason
|
![]()
Ajd da budem malo realan.... DSP radi sasvim O.K. , ali nije carobni stapic, boziji dar, nesto sto je sislo sa neba ili ga na zemlju donela neka vanzemaljska civilizacija. Creamware kartice rade super, ali tu po meni glavni stos nije DSP vec izuzetno dobri AD\DA konvertori, tj. kartica odlicno snima, ali sigurno ne bolje nego ProTools, Motu, Paris, verovatno RME... A ima jos nesto: "Boj ne bije svijetlo oruzje, vec boj bije srce u junaka" i "U rukama Mandusica Vuka, bice svaka puska ubojita", tako da su kartice malo marginalna stvar... Bojim se da je Pink Floyd npr. sedamdesetih radio sa analognom tehnologijom i fali li nesto njihovom zvuku? Do duse, oprema sa kojom su oni radili sigurno nije "puska"
![]() Sto se tice pomenutog reverba, mislim da waves i ultimate reverb pack rade bolje nego creamware reverbi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#48 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
dragan lukic (jedan od najboljih hrvatskih producenata) u splitu ima rme i par uad-a nenad siskov (tip koji je napisao editor za lm4, cuveni gigafix, sad trenutno pise svoj sampler za kojeg tvrdi da ce bit bolji od svih dosadasnjih) ima rme, powercore i uad. studio deva ima rme, powercore i uad.... kazu da rme imaju odlicne d/a a/d konvetere, da su stabilne, odlicne drivere, support, male latencije.... mislin da se nemozes zajebat. e, sad je pitanje treba li ti suclje - 8 in/out ili mozda vec imas neki adat ili drugi interface, pa da kupis pulsara sa kojim dobijas sve sto ima rme i jos puuuno vise!?
![]() |
![]() |
#49 |
Administrator
|
![]()
Zapravo, gledam i planiram na duze staze. Ako budem imao $$$, ne bih se zaustavio na RME, vec bih uzeo i neku navedenu karticu uz jos jedan PC, pa sve lepo povezao kroz Cubase system link.
Za sada, RME je prva na spisku zbog i/o i A/D konvertera.... No, kada ce se desiti da imam sve sto sam zamislio...... nece skoro.... ![]()
![]() |
#50 |
Administrator
|
![]()
Odredjene teme u ovom topic-u, koje se ticu posebnih muzickih kartica, sam izdvojio kao posebnu temu, poput Motu-a. Mogli bi kao posebne postove da uradimo kartice koje vi imate, sa prikazom. Ja pocinjem sa RME. Mislim da svaki hardware zasluzuje posebnu paznju.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
muzicka kartica | lala | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 09-06-2009 10:21 PM |
Externa muzicka karta | moka | Computer Hardware | 1 | 11-10-2008 02:54 PM |