Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-11-2016, 04:14 AM   #31
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Savet za kupovinu high end monitora.

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Tviter na A7 i P22a recimo nije isti kao na novijim AX serijama, ja nisam imao prilike da cujem stari ali moji prijatelji koji jesu kazu da stari adamov ribon przi u mozak. Meni Adamov (A7x) tviter nije nista narocito ostriji od tvitera na PMC-ima. Drugar je zbog toga bio prodao P33a a kupio a7x kad su bili izasli, jer mu je tviter pre bio preostar.
pa secam se kad su izasli da su naglasili kao glavnu prednost promenu u x-art tweeter-u, koji ima veci topend, navodno cistiji i da bolje daje stereo sliku... tako da Jane, mozda ima tu istine ... a mozda i utice to sto su a7x veci drajveri i bolji bass response zbog portova pa tu malo vagaju... ko ce ga znati, mozda neko ima sajdbajsajd uporedjivanje...
kad namestim slusanje na neku normal nezamarajucu jacinu pa malo tise od toga, ja sve cujem precizno, sto rece rhino sterilno cisto. stvarno, milina mi je da radim kad je stisano... cim se malo pojacaju kad je kriticno u mixu gde treba da obratim paznju, nekad na neke visoke toliko przi da zmirkam kad udari nesto (dobro, preterah ga al ajd)
i jos nesto mi odavno nije po libeli tu... kad sweet spot pozicioniram na tzv "zlatno pravilo" 38% duzine sobe i trougao i sve to kako ide po narodnom predanju, tviteri prze... kada se odmaknem (preko polovine) sve mi je cistije nema toliko tog problema, stereo slika bolja...u pocetku mi je bilo ajd mozda mi se cini, ali kako sam nabavljao vremenom vise pari i studijskih slusalica i nekih zvucnika itd, kad uporedim to je to...translatorno odmah prepoznam... sta ga znam, moracu da isprobam sa smanjenjem tvit-potenciometra ko sto Artur rece, nemam neki merni mic pri ruci, ali ako i to ne pomaze jbg... javljam dal ce `pomogne
au oduzeh coveku temu izvinjavam se...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2016, 09:04 AM   #32
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

meni je zavrtanje HF pota do kraja pomoglo da uspešno smixam album, malko navikavanja al ništa strašno. Ja sam tada imao HR824, koje iako sam koristio možda i celih 10 godina, ne bi preporučio, imaju svojih vrlina ali i mana. Meni je i dalje najdraži zvučnik (od te neke kao donje klase) Genelec 80x0 serija, a najviše sam radio na 8030. Tu translatornost za rad u netretiranoj prostoriji nisam postigao ni na čemu drugom do SM3 BoZovog i ovog sad setupa sluške+305+TV.

Elem, baci uvo na a7x, obrni pot, ako koristiš Cubase možeš da insertuješ u Control Roomu EQ pa koriguj šta ti smeta, čovek se snađe sa svim i svačim, samo je pitanje kolko ima volje

Ili kupi JBL305 i dobre sluške i pridruži mi se :P
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2016, 06:52 PM   #33
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Ja sam nasao resenja kako da bez imalo para uradim mikseve na skupim hi-end monitorima!
Ja mislim, ako nemas dovoljno para najbolje da nadjes dobrog prijatelja-kolegu. ali da taj prijatelj slucajno ima neke hi end monitore. Pa kada ti treba, 100 grama kafe i kuc kuc na vrata...
Imam monitoring ukupne vrednosti oko 1500, sto i nije pravi hi end..ali sam naucio da ih slusam..
I na njima radim projekte, a kada je neki veci, ozbiljniji projekat u pitanju, imam druga koji ima Genelece 15-ice, one cini mi se 1038 aktivne, a kad je jos ozbiljniji projekat -kolegu koji radi na PMC MB2S, pa njima lepo posaljem snimak, oni poslusaju, i na face-u mi napisu sta eventualno da iskorigujem. Onda to ponovimo dva-tri puta.. i zavrsena stvar... a nekada odem i ja..
Samo sam zadnji put imao zelju da prstom stisnem onu veliku membranu na Genelecima, ali suzdrzao sam se na kraju...

Name:  12105867_10207717633923973_6432603911606688897_n.jpg
Views: 869
Size:  42.0 KB

Ne zameri na po malo saljivom postu, ali nekada i to moze biti resenje i od koristi.
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2016, 08:39 AM   #34
Uro?_86
Member

Uro?_86's Avatar

https://www.dropbox.com/home?preview=01.wav

Sa malim zakašnjenjem, kaèim jedan beat koji sam radio.

Dok radim beat, meni to zvuèi dobro, a sutra dan izgubim taj utisak.

Mene trenutno zanima; da li da krenem sa kupovinom monitora ili sound modula?

Radio sam dosta bitova, da bih video, da me nešto ogranièava.

Last edited by Uro?_86; 15-12-2016 at 08:50 AM.
Uro?_86 is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2016, 08:47 AM   #35
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

@ Uro?_86 - ako je takva situacija, kao sto kazes, sumnjam da ce monitori da ti rese problem, koji lezi u tvom poimanju sonicne estetike i uskladjenosti sebe sa samim sobom. I meni se to desavalo davno, pa sam kupio monitore i skontao da nije u tome problem Ovo pisem bez cinizma i zle namere..
silicon science is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules