|
|||||||
| Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#32 |
|
Member
|
Ja sam pre 10+ godina sastavio sebi računar sa K6-2 procesorom i Chaintech 5AGM-3 pločom (tad je CPU socket bio univerzalan
). Za Pentium III i kr?tenu ploču para imao nisam, tako da sam re?io da, eto, igram se malo sa AMD-ovima ..... Oh boy .... bolje da nisam .... Tad sam radio za bednu lovu, tako da para za ispravljanje gre?ke nije bilo sledeće (jedno) dve godine. Posle toga, povratak "korenima" (i prvi računar je bio Intel+Intel): Intel čipset i Intel procesor. Bez izuzetka. Eto, to je jedna od tih matorih priča. Objektivno (kao ?to i drugi reko?e), recimo da tamo negde od 2003 (dakle tu odmah posle mog fijaska), AMD-ovi su postali mnogo bolji po pitanju pouzdanosti i stabilnosti, i već ni tada ne bih imao rezervacija po pitanju sastavljanja ma?ine sa AMD procesorom, ali ..... ko se na "jogurt" opeče .... I na kraju, danas, kao ?to reče kolega par poruka iznad, najveći je fazon to ?to za iste pare .... tri tačke .... Last edited by Ghost Dog; 21-09-2013 at 05:18 PM. |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Member
|
Hmm, tek sad videh čime se ova tema zapravo bavi ....
Quote:
....-i3770K, stock frekvencija -16GB RAM -E-MU 0404 PCI -Audio buffer - 136 -Win 7 64 ![]() ![]() Dakle, čak nije ni 256 buffer, i sve to ide kroz moj siroti E-MU koji inače zaista nije stabilan kad se iole više nagazi (ovo je radilo bez problema). Ali, kao što je već rečeno, ovoaj test otprilike i nije dovoljno opak za novije, jače procesore (ali, naravno, nije nikakav problem iskopirati i dodati toliko i toliko kanala). Pokrenuo sam ja pre nekog vremena jednu temu u kojoj se malo diskutovalo o isplativosti apgrejdovanja računara i pravio sam neke probne projekte koji takođe mogu da posluže za testiranje, pa, koga zanima - neka pogleda .... http://www.rumski.com/forum/showthre...3343&page=4#32 (Doduše, možda sam ja u tim testovima malo preterao na drugu stranu. )
Last edited by Ghost Dog; 22-09-2013 at 10:44 AM. Reason: linkovi |
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Superoperater
|
Super izgleda taj tvoj task manager
Samo jos jedno pitanje - koji RAM koristis, tj. na kojoj brzini ? Taj tvoj thread mi je i dao ideju, hteo sam da imamo kao jedan onako - skockan thread o tome koliko koji procesor moze i da li se isplati ili ne - kupovati drugi cpu, na primer. Nema potrebe da bude sve full - namerno sam i stavio da svako moze da otvori. Dovoljno je videti da li je zauzece 45, ili 35 % na primer... Naravno - copy/paste jos kanala je jednostavno, kome je malo
|
|
|
#35 |
|
Member
|
Kingston Hyper-X, 2x 8GB, 2133MHz model.
Ja ga dr?im na 1600MHz, zato ?to onda radi na 1.5V, a kad radi na 2133, onda i napon mora malo da se podigne. Ja sam od onih ?to ne veruju u brze memorije (ovu memoriju sam prevashodno uzeo zato ?to planiram da kupim jo? 16 Giga, zbog 3Ds Max-a, ali ove cene sada?nje .... ), tako da 1600/1,5 kombinacija deluje bolje i sigurnije ..... pogotovo zato ?to zaista nisam u stanju da vidim ikakav pomak kad prebacim da radi na 2133. Probao (iako sam znao da neću primetiti ni?ta, ali ajde), i stvarno i nisam primetio nikakvo pobolj?anje.
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Member
|
CPU - AMD Phenom II X4 970 3.5 GHz RAM - 12GB Kingston HyperX 1600 Interface - RME FF800 Audio bafer - 1024 Sampling Rate - 44100 KHz OS - Windows 7 x64 Last edited by mladjastojanovic; 10-10-2013 at 04:38 PM. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Superoperater
|
E konacno i neki AMD procesor...
Pa prilicno je opterecen sa ovim projektom. Prosto mi je neverovatno da bas toliko radi optereceno - jeste da je 4x ali je 3.5GHz ...
|
|
|
#38 |
|
Member
|
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Member
|
Bilo bi lepo da se javi jos neki AMD... Ovako ispada da je bitku ubedljivo dobio Intel.
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Member
|
Sunce ti pocinkovano (nema danas kalajisano), to radi??!!!
E, šta su drajveri! |
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|