|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Drugo, kod 8ica koje su 9'' membrana kazu da je port noise jos veeeci, tako da 8-ice otpadaju EDIT: Jos jedna stvar, ja inace nisam bass manijak, sta vise previse mi je bassa sto mi A7x daje pa sam smanjio pozadi na shelfu za bass jednu crtu nazad, znaci ne tripujem se da ima port noise nego ga ima ![]() Last edited by Jan; 05-01-2011 at 09:58 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
EDIT: Kompresiona konstukcija (NS 10) se daleko bolje nosi sa ekskurzijama ispod radnog opsega zvucnika, ali na zalost, obicno ne mozete napraviti kompromis prilikom kupovine... te obicno uzimate zvucnik koji vam vise odsvira na niskim frekvencijama bez obzira sto nece moci to da uradi i dovoljno GLASNO! pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 06-01-2011 at 04:28 AM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#34 |
Moderator
|
![]()
U maloj sobi nema preterano prostora da se pozicionira ni jedan par zvucnika a kamoli dva,... ne daj Boze tri...
To je najveci problem... Mislim da je u maloj prostoriji dovoljno imati jedan par zvucnika koji moze SVE, ali ... uvek mora da se ima i jedan par "sa strane" kao kontrola... ne mora na poziciji... u obliku nekog sony boom box-a ili cega vec. pri tom .. par zvucnika koji moze SVE ( ceo cujni opseg ali i GLASNO)... nije jeftin, neophodni akusticki tretman takodje nije jeftin... pa se vracamo na pocetak... pozdrav bogi
![]() |
#35 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Boggy, slusao sam male zvucnike, male Genelec-e, ja sam imao male m-audio na kojima sam proveravao mikseve, slusao sam PMC-e koji su 6'', KRK-ove, Dynaudio BM5a, BM5 pasivne, i takav jeziv port noise nisam cuo kao na A7x (a sve kutije koje sam naveo su za inch-dva manje od A7x), za taj port noise na AX seriji nisam ja jedini koji se zali, zali se gotovo svaki korisnik, i iz Adama su najavili flanges (predpostavljam da su to chepovi) koji bi trebalo da ublaze taj port noise. Na mom paru to i nije tako strasno, na paru kog ima chlan Komplex, toliko je glasan port noise da kutija fakticki zvuci neispravno, nijedan sintetizovani kick drum ne mozemo da cujemo bez port noise-a koji je daleko izrazeniji od samog zvuka.Ja se ne razumem u zvucnike i to, tehnicki aspekat me ne zanima ako meni nesto zvuci kako treba i kad sam radio na njima mislio sam da su kutije pokvarene dok nisam saznao da se 80% kupca Ax serije zale na port noise i dok nisam cuo kako port noise zvuci, reko sam tu si ![]() Kao sto sam rekao, o tehnickom aspektu ne znam nista, to prepustam ljudima koji su strucni za to, ali ako niste jos culi Ax novu Adamovu seriju, treba da cujete kakav je to port noise, slazem se da je prisutan, ali ovde govorimo o nuszvuku koji skoro totalno maskira koristan zvuk EDIT: Sta vise, pokusavao sam da iza na low shelfu dodatno jos smanjim basove, i vise od ta dva podeoka koliko sam smanjio dok radim, koliko bih god smanjio low shelf, port noise je i dalje bio tu. Koliko ce ti "flanges" resiti taj port noise, videcemo... Last edited by Jan; 06-01-2011 at 11:08 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Ovo pricam zato sto SuperMEE ima i nestandardno veliki hod membrane +/-10mm i 7" mu je precnik... ali i dalje, ljude povuce da pojacaju... posto im se svidi ali hoce glasnije... te tu nema pomoci... jedino ga preseci na 150Hz i dodati dva subwoofera od 12" ispod i onda mozes da ga ocepis koliko hoces.... dok ne krene krv na usi.. ![]() Uglavnom povecanje precnika za toliko malo ne znaci nista preterano. Dvosistemac moze da se napravi da fino odsvira opseg od interesa, ali ne moze to da uradi na 110-120dB koliko nekad treba... ne moze bez barem dva ozbiljna subwoofer drajvera od 12" sa hodom od +/-25mm u maloj prostoriji. Quote:
Takodje treba imati u vidu da je BM15 u stvari dvosistemac sa 10" "mid-woofer" drajverom..... ![]() EDIT: A da probas da naguras "carapu" u cev bass refleksa pa da probas... svakako mislim da bi bilo manje drasticno nego taj shelving filter koji ceprka i po necemu sto ti nije od interesa, a ne utice na port noise. Neke faze miksa mozes tako da radis ako zelis da te port noise ne dekoncentrise pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 06-01-2011 at 11:19 AM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja ne chuh da su se korisnici P22A zalili na port noise, a A8x bi trebalo da bude naslednik a i bolji zvucnik od P22A A sto se tice snage, ne znam koliko to utice predpstavljam da ne uopste, ali sam hteo da kazem da su A7 navodno 2 x 50 W a A7x 2 x 100 W Last edited by Jan; 06-01-2011 at 11:25 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: Vratio sam low shelf na 0 i nagurao sam charape u portove da vidim sta ce da se desi i prvo nema ni p od port noise-a, ja ga barem ne cujem, drugo ima manje bass-a, taman onoliko kolko se meni svidja, trece nekako su mi detaljniji srednji sto mi se isto svidja :S Jedino se plasim da slucajno ne pokvarim zvucnik sa charapama u portovima:S Last edited by Jan; 06-01-2011 at 12:07 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#40 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pioneer DJM-2000 | Mika Technika | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 09-09-2010 11:32 PM |
veliki monitori vs mali monitori | liman021 | Monitoring | 4 | 13-07-2006 12:06 PM |