Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Slobodan Marković

Slobodan Marković Nas istaknuti umetnik, klavijaturista, aran?er i producent, radio Delta Project (with Sanja Ilić), Olivera Mandića, Dejana Petkovića, Dadu Topića ("Princeza", "Mia" ), Zdravka Čolića (Kad bi moja bila, Okano), brojne ?pice, d?inglove i najave TV i radio emisija....

Thread Tools Display Modes
Old 05-05-2007, 12:41 PM   #31
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Malo o sebi, mada nerado...

Quote:
Originally Posted by SandRob View Post

istina. sve je poslo u %! zato su meni sezdesete najdrazi period u pop muzici. u to vrime je kvalitetna muzika bila pop muzika. na vrhovima top lista bili su beatles, hollies, manfred mann, small faces, byrds, kinks, lovin' spoonful, beach boys, procol harum, hendrix... bili su kvalitetni i popularni.
A kod nas su u to vreme harali likovi koji su umislili da su Mexikanci Jos uvek imam neke singlice, spakovane u kartonsku kutiju i odlozene u podrum gde je i gramofon i magnetofon trakas ... e... neverovatno je koliko tu ima YU kopija Mexikanaca... ono je da umres od smeha Oni su cak u onim pesmama i vristali poput Mexikanaca...
"Vedri osmeh moj je pozdrav, darujem ga svakoj zeni koja vooooliii osmeh mooojjj (ajajajaaaajjiiii)...."
Old 05-05-2007, 04:21 PM   #32
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
A kod nas su u to vreme harali likovi koji su umislili da su Mexikanci Jos uvek imam neke singlice, spakovane u kartonsku kutiju i odlozene u podrum gde je i gramofon i magnetofon trakas ... e... neverovatno je koliko tu ima YU kopija Mexikanaca... ono je da umres od smeha Oni su cak u onim pesmama i vristali poput Mexikanaca...
"Vedri osmeh moj je pozdrav, darujem ga svakoj zeni koja vooooliii osmeh mooojjj (ajajajaaaajjiiii)...."
ZIVIJO RETRO TRASH!

dejane, ajde pribacimo se ode, da coviku ne oftopicarimo sa mexikancima.
mene ubiju ruske romanse u izvedbi olivere markovic. ta zena je imala srce. je li ziva? obozavam je. 'za kim sad vapaj taj, za kim sad suze te...' ali kazem, pribacimo se.

Last edited by SandRob; 05-05-2007 at 04:38 PM.
SandRob is offline  
Old 05-05-2007, 04:55 PM   #33
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Ala ste vi matori jebote .

diviner is offline  
Old 05-05-2007, 04:57 PM   #34
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Ala ste vi matori jebote .
SandRob is offline  
Old 18-05-2007, 10:29 PM   #35
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Quote:
Originally Posted by mogly
Eh da je meni bio taj program pre cetiri godine...Ceo materijal za album mi je propao.
Xexe, ko sto napisa Djordje Petrovic u nekoj skripti na muzickoj akademiji "ne moras da znas da napravis klavir da bi znao da ga sviras". E, kod PC-a je suprotna stvar - moras da ga poznajes u tranzistor, da bi mogao da ga koristis, a da budes siguran da nece da te izneveri... :littlero:

@slowstar i ostali

Pomenuo si katastrofu u danasnjoj muzici i uopste poremecaj sistema vrednosti... Cinjenica je da je ogroman broj "obicnih" ljudi zatupeo pored danasnjih medija i da oni ne mogu tako lako da se "naviknu" na kvalitet. (Secam se npr. da mi je drug koji slusa danasnje komercijale rekao za Enigmu "Gde da slusam to Hriscanstvo." ) Ja ovako gledam na stvari, ako su mediji ti koji su upropastili danasnju muziku (a definitivno jesu), onda ce mediji moci i da vrate stvari na svoje mesto. Naravno uz jednu dobru muzicku produkciju, kakvih je kod nas jedva da ima (mislim na one male, Goraton je recimo dobra kuca, ali slaba). Kazem uz jednu dobru televiziju na republickom nivou i jednu dobru diskografsku kucu, mislim da bi mogli da se zaobidju ljudi koji plasiraju komercijalu i da se istovremeno utice na ukus mase. Sta ti i ostali mislite o tome?
Old 19-05-2007, 03:21 AM   #36
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ehm
nisam siguran da je toliko jednostavno
mada nije ni mnogo komplikovano
iz mog ugla (rock/metal bendova), pre svega fali muzicara, koji imaju znaju sta ne znaju.. tojest, svesni su svoje nesvesti. Pa onda kad njih bude dovoljno, treba dosta onih koji su spremni da zrtvuju svoj komforni mladi zivot za vezbanje i beskonacnu samokriticnost zarad unapredjivanja sebe.
E onda sve to treba sklopiti u celinu,i dobiti MAKAR JEDAN bend, koji moze da pocepa Srbiju na pola, svojom efikasnom svirkom uzivo i hiticnim pesmama (primetio sam sindrom da je stara vestina pravljenja smislenih i kvalitetnih refrena skoro pa umrla).. e onda ce druga deca da pozele isto to, pa ce i oni da se malko poceskaju po glavi i vide sta tu smrdi (a da im prva asocijacija ne bude njihova kosa), pa se tako lagano i mukotrpno stvara neko vrzino kolo koje samo sebe hrani.
Licno verujem da je ovo moguce i da se na neki nacin vec pocelo desavati, jer apatija koja je zahvatila neke starije generacije nije dobacila do klinaca koji sada furaju po srednjim skolama, i vec sam naisao na par jako solidnih stavova i rezultata u mladjim vodama.. ako se sve to ostvari, buducnost bi mogla biti svetlija..
Naravno, mislim da je postojece medijsko stanje kriminalno, ali, scena o kojoj pricam postoji vec godinama u mraku, i mislim da se moze izvuci i bez kataklizmicnih promena medijske i drzavne kulturne politike, koju jos duugo necemo videti. Samo jedan dobar mlad bend, ljudi koji razumeju muziku i publiku i imaju inspiracije i volje da im pruze ono sto oni zele. Ovakvih bendova je bilo i do sada, i uspeli su da se pojave i na povrsini i steknu neki kultni status, ali je i njih stigla apatija i dezorijentacija sopstvene materijalne buducnosti.. nekima je cak i svetska karijera izmakla za veoma tanku dlaku...
Dakle, fali nam ljudi i njihove volje, fali nam HITOVA da motivisu siri krug ljudi i isperu gorki talog nekulture zaostalih godina. I mislim da je kljuc u najsvezijim generacijama, koje bi stariji trebali da prihvate, pomognu i dodatno motivisu, umesto sto ih guse i gaze svojim sopstvenim hiljaditim vaskrsima, pa im oduzimaju i ono malo medijskog prostora i paznje, a sve sterilno i prazno, cime najvise gubi upravo publika.. ne znajuci ni sta gubi..
Arthur is offline  
Old 19-05-2007, 09:12 AM   #37
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

ovaj ja cu malo izreklamirati jednu emisiju na mts-u , cije ime zaboravix , uglavnom 3 benda , 3 kriticara , 3 pesme (2 obrade , jedna autorska) , mislim da se bend zove euforija (gomila muzicara na scenu, sviraju neki funk , soul trip i uceni su ljudi tj momci i devojke ) znaci ono je bilo booooooooooooooooooooooom ... ili ako sam pogresio sa nekom punk grupom , nema veze i ta punk grupa je bila booooooooooom , i ako ne slusam takvu vrstu muzike niti se bavim njome ono mi je dalo nadu (ako smem da se nadam) da postoje neki klinci koji su demo bend stadijum sa lakocom preskocili ... mislim da postoje "klinci" koji kidaju vec im fali medijsko exponiranje doduse tu je internet ali mislim da je on u formi cv-a (bez obzira na muzicki pravac) ...

Poz

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"

Last edited by alavuk; 19-05-2007 at 09:14 AM.
alavuk is offline  
Old 19-05-2007, 03:07 PM   #38
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

@arthur

Quote:
iz mog ugla (rock/metal bendova), pre svega fali muzicara, koji imaju znaju sta ne znaju.. tojest, svesni su svoje nesvesti. Pa onda kad njih bude dovoljno, treba dosta onih koji su spremni da zrtvuju svoj komforni mladi zivot za vezbanje i beskonacnu samokriticnost zarad unapredjivanja sebe.
E onda sve to treba sklopiti u celinu,i dobiti MAKAR JEDAN bend, koji moze da pocepa Srbiju na pola, svojom efikasnom svirkom uzivo i hiticnim pesmama (primetio sam sindrom da je stara vestina pravljenja smislenih i kvalitetnih refrena skoro pa umrla).. e onda ce druga deca da pozele isto to, pa ce i oni da se malko poceskaju po glavi i vide sta tu smrdi (a da im prva asocijacija ne bude njihova kosa), pa se tako lagano i mukotrpno stvara neko vrzino kolo koje samo sebe hrani.
Da sam ja (lupam) urednik takve TV, ja bih forsirao ono staro "blago" sto je ostalo, i pomalo neceg novog sto vredi, pa bi na taj nacin uticao i na masu i na mladje bendive... Mada da budem iskren, danas ima puno bendova tipa "ej ja imam caletovu gitaru, on ce da kupi neku elektricnu bez 6-te zice, a ti uzmi od keve sherpe, pa ces da budes bubnjar"... Znaci hocu samo da potvrdim ono sto si ti rekao, nema vise samokriticnosti, cak ni kod ovih metalaca koji shatro hoce da se razlikuju od "fensera" (kako ih oni i sami nazivaju). Kriterijum je spusten ispod najnizeg nivoa. Gledaj npr. Zvezde granda, jesu to ljudi koji nisu muzicki obrazovani i sve to, ali taj kriterijum se ne moze porediti sa onim koji je bio na 3k-duru (mada mi se tamo, opet, nije svidjalo bookvalno kopiranje originala koje je bilo cenjeno, dok recimo improvizacije uopste nisu bile cenjene). Ima i onih koji su stvarno dobri, ali to su uglavnom rock/metal pravci, o pop-u nema ni govora...

Quote:
Licno verujem da je ovo moguce i da se na neki nacin vec pocelo desavati, jer apatija koja je zahvatila neke starije generacije nije dobacila do klinaca koji sada furaju po srednjim skolama, i vec sam naisao na par jako solidnih stavova i rezultata u mladjim vodama.. ako se sve to ostvari, buducnost bi mogla biti svetlija..
Naravno, mislim da je postojece medijsko stanje kriminalno, ali, scena o kojoj pricam postoji vec godinama u mraku, i mislim da se moze izvuci i bez kataklizmicnih promena medijske i drzavne kulturne politike, koju jos duugo necemo videti. Samo jedan dobar mlad bend, ljudi koji razumeju muziku i publiku i imaju inspiracije i volje da im pruze ono sto oni zele. Ovakvih bendova je bilo i do sada, i uspeli su da se pojave i na povrsini i steknu neki kultni status, ali je i njih stigla apatija i dezorijentacija sopstvene materijalne buducnosti.. nekima je cak i svetska karijera izmakla za veoma tanku dlaku...
Pazi ovako, ja sam '88 godiste, ali ja nikako ne mogu da budem merodavan za te stvari, jer sam daleko zreliji i ovako i u muzickom pogledu i od starijih od sebe. Sta hocu da kazem, ima mladih ljudi koji ne samo sto znaju da prepoznaju kvalitet, nego su i voljni da menjaju nesto na bolje, ali na zalost, postoji daleko veci broj ljudi koji zele da ostane ovako, a za one kojima je sve jedno i da ne pricam... Kazem, trenutno uopste nevidim nekog ko bi mogao da vrati pop na svoje mesto, ali cini mi se, kao sto si ti rekao, da ima dosta rock/metal bendova kojima je svetska karijera bila na dohvat ruke. Evo, opet moram da hvalim svoj komsiluk . Ja sam se npr. odusevio kad sam otisao na sajt Alogie i video da se na njihovom forumu prica iskljucivo na engleskom bez obzira sto ima dosta nasih. Ima puno ljudi iz sveta koji cene tu muziku pa je ona stigla i do Kolumbije i do dosta drugih dalekih drzava... Oni su, recimo, otvorili koncert Whitesnake-a u BG-u. Ispada da se kvalitet UVEK prepoznaje, ali na zalost prepoznaje ga samo mali broj ljudi...

Quote:
Dakle, fali nam ljudi i njihove volje, fali nam HITOVA da motivisu siri krug ljudi i isperu gorki talog nekulture zaostalih godina. I mislim da je kljuc u najsvezijim generacijama, koje bi stariji trebali da prihvate, pomognu i dodatno motivisu, umesto sto ih guse i gaze svojim sopstvenim hiljaditim vaskrsima, pa im oduzimaju i ono malo medijskog prostora i paznje, a sve sterilno i prazno, cime najvise gubi upravo publika.. ne znajuci ni sta gubi..
Ja smatram da postoje dva tabora starijih muzicara, jedan koji gusi mladje generacije i parazitira na njima, i drugi koji ih podrzava. Taj drugi tip se povlaci i na taj nacin ostavlja prostor mladjima, i sve bi to bilo lepo da nema onih "prvih", tako da smatram da bi bilo mnogo pametnije da oni pomognu mladima da se izbore sa onim "prvim". Naime, tesko je doci do medija ili uopste izdati album za neku dobru diskografsku kucu, ako se nema para i jos gore, ako se ne povinujes nekim njihovim principima koj se ticu zaboravljanja kvaliteta.

Meni se recimo svidja se Georgiev probio. On je bukvalno zaobisao tu grupicu koja rukovodi estradom i bez ikakve podrske medija i diskografskih kuca uspeo. Ali to kosta puno zivaca i pre svega vremena. Ako bi svako morao na taj nacin da se probije, samo jedan mali broj bi uspeo. Zato kazem, bez podrske onih koji cene kvalitet, a vec odavno su na estradi, nista...
Old 19-05-2007, 03:40 PM   #39
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
......apatija i dezorijentacija sopstvene materijalne buducnosti.. .....
Arthure, zastah kod ovoga

Ovo je globalna pojava, svuda (ako ne, pre ili kasnije "stigne").... bez obzira na to cime se bavis... znaci, i publika je takva... neki se bore, makar i samo suvim optimizmom, dok vecina pokusava samo da "prezivi" (povremeno se sprdajuci sa optimistima, 'nako)... itd...

Hocu da kazem... nije samo problem u muzici... i mislim da to jeste PROBLEM. Odnosno... ako bude islo napred... morace sve zajedno... hteli mi to ili ne...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline  
Old 19-05-2007, 07:30 PM   #40
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

@boggy

Jbg, u pravu si potpuno, a ovo je najveci problem...

Quote:
dok vecina pokusava samo da "prezivi" (povremeno se sprdajuci sa optimistima, 'nako)

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules