|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Psiho
|
![]()
Znash kako kazhu... strpljen spashen
![]()
![]() |
#32 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Pro Member
|
![]()
Ajme Shiva, i mene si cak zaintrigirao
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Pro Member
|
![]()
dobrom mixu treba vremena
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Member
|
![]()
OMG
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
VIP Member
|
![]()
Šta god ko mislio o Shivinom pristupu reverbima (a čini mi se da u "iščekivanju rezultata" ima podosta ironije), to je jedan od zdravijih pogleda na (digitalnu) produkciju.
Vazda mi je bilo teško da shvatim zašto digitalne aplikacije (pa i one ozbiljne) pokušavaju da toliko dosledno simuliraju "real life" okruženje - donekle razumem ideju grafičke simulacije fadera i EQ - preglednije je nego gledati brojeve, ali SEND... To mi je sve teže da shvatim. SEND je oduvek bio nužno zlo. Nekada davno, dok sam radio kao snimatelj (i mixing engineer, kako to gordo zvuči ![]() ![]() Uopšte nije važan Shivin rezultat (koji svi željno iščekuju ![]() @Max: "I sta se desava kad hoces da promenis nesto kod reverba ????" Pa, promeniš ![]() Usput, nikada nisam voleo veštačke jeke (osim kao sporadične zvučne efekte), ali to nema veze sa temom. Dok sam bio u POP biznisu, to je bilo nužno zlo pošto su ih klijenti voleli.
![]() |
#37 |
Junior Member
|
![]()
Eh svi nesto iscekivaju Shivu.. mada ima 4 ruke... al ne moze tek tako stici
![]() Ja sam pocetnik, znam u sustini kako reverbi rade, al ovo ono dza ili bu, cekam da cujem mix pa da cujem komentare ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Member
|
![]()
Dok cekamo jel moze neko da mi isprica svoja negativna iskustva sa reverbima-konkretno mislim da se svakom desilo da napravi havariju sa reverbima(meni par puta kad sam stavljao vise razlicitih vrsta reverba u aranzmanu koji je vec bio pretrpan).E pitanje je-sta treba izbegavati,koje vrste reverba u kojoj situaciji, koja kolicina je ok za koju situaciju u mixu ili dajte neki koristan link.Priznajem o reverbima znam jako malo(mislim-znam koji je koji algoritam, zasta sluzi koji parametar ali osnovne principe...). Stavim u pesmu onaj koji mi se u tom momentu svidi, jbg sve sto sam ucio bilo je u hodu a Becks ( moj time machine) zasad radi samo na ubrzavanju vremena u toku svirke, ne moze da me vrati u proslost pa da lepo krenem od pocetka
![]() |
#39 |
Banned
|
![]()
Sto manje reverba, to bolje. Ne koristim vise od dva reverba. Kada je zvuk dalji, moze se skratiti rep reverba, jer se ionako nece cuti. Snimak ce biti cistiji.
I obrnuto. Da pricam o havarijama, nemam kad. Duga prica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Senior Member
|
![]() osim ako ne radis Reggae ili ne daj Boze DUB ![]() e sad ozbiljno, niko od vas nije spomenuo SPRING reverb, posedovao sam neko krace vreme hardver ROLAND SPACE ECHO 201, i mogu reci da je taj reverb na dobosu, rimu...na nekim klavijaturama... uffffff LUDILOOOOOO, hvala bogu pa ga UAD napravi kao softver, pa nema shuma, kvarova i svih drugih losih strana... osim sto uzme 37% kartice ![]() ![]() Last edited by voomighty; 06-09-2008 at 05:22 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
VSS3, PCM-91 i ostali reverbi(TESTOVI) | STUDIOTON | DSP forum | 158 | 22-04-2010 09:40 PM |
Reverbi! | korenjak | Audio Software | 80 | 23-10-2008 12:41 PM |
Hardware reverbi | Arthur | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 49 | 26-03-2007 05:44 PM |