|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ajde...sta ste svi navalili na coveka...
![]() BTW.Sparow je cudo!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Cak i da imaju s' cime (recimo neki najnoviji Audio Precision), i da izmere Klotz i Vovox kabl, ne bi izmerili nikakve znacajne razlike (vise puta je radjen test i na internetu ima gomila informacija na tu temu), sto ne znaci da su instrumenti losi, nego verovatno znaci da ne mere ono sto tu pojavu izaziva... Ne zaboravite da audio merni instrumenti prate principe merenja davno ustanovljenim u telekomunikacijama, i pri tom mere velicine koje su neophodne za verifikaciju nekog dizajna koji je baziran na matematickim modelima pojava u prirodi... znaci i modeli i merenja su simulacija pojava a ne pojave same po sebi... Znaci merenja nisu ljudski sluh, da li ce nekada postati.... ne znam, za sada su samo GRUBA aproksimacija. Zato i postoji uvek "opasnost" da se oko ovih stvari vodi, cesto zustra, polemika. U pitanju je pojava koju bi mozda bilo bolje nazvati fenomenom... merenja ne pokazuju razlike, jer da se to moze izmeriti, verovatno bi svi audio kablovi bili kao ovi bolji, jer nema razloga da budu losiji... Objasnjenja pojave su mnogo ruznija stvar od same pojave, i tu ima svakojakih nabadanja i verbalnih bravuroza... sto ne znaci da neka od tih prica nije tacna... ali mehanizam koji kontrolise ovaj fenomen nije jos uvek jasan... Tako da generalno ne treba praviti veliku frku oko ovoga, mozemo svesti to na ukus i subjektivni osecaj... koji jeste neko merilo, pogotovo u ovoj oblasti... ko sta voli, neka koristi... A sada, da li ce se nekada uspeti da provali zasto se ovo desava, pa mozda, kao neko usputno otkrice u istrazivanjima koja nemaju veze sa muzikom.... @Pure, Zmaj Hvala! ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#34 |
Member
|
![]()
Pozdrav!
Evo napravio sam nekidan malu usporedbu kablova. Koristeni mikrofon je Brauner Phantom AE, pretpojacalo je Focusrite Twintrack Pro, snimano na RME HDSP9632, 24/48. Pjevac je u sva tri tejka stajao na istoj udaljenosti od mikrofona, tako da razlike u glasnoci nise te prirode. Za prvi sempl koristen je Monster Studio Pro 1000 kabel od mikrofona do preampa, a od preampa do kartice vodi standardni mikrofonski Klotz. Na drugom semplu do pretpojacala vodi Vovox, do kartice isti Klotz kabel. Na trecem, do predpojacala je Vovox, a do kartice Monster.. ![]() link za download rar file-a: http://www.sendmefile.com/00360877
![]() |
#35 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Preslusano na Genelec 1030A! Razlika nije 30%, vec 50% na primeru br.3 vovox_monster! E sad, ako je to tako, onda bi u bliskoj buducnosti sam pojam ultramaximizera postao zaboravljena kategorija...jer jednostavno sa tim kablovima nema potrebe za tim!:o
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Vibrator
|
![]()
ovaj test uopste nije merodavan, jer se ne koristi isti "snimak".
a sto se razlike tice, tesko da je 50%, vovox+monster je glasniji za samo 1dB. poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Pro Member
|
![]()
dompax,
stavi mikrofon ispred monitora i snimi neku muziku. tako si osigurao da je materijal isti. i probaj test sa jos kojim mikrofonom osim phantoma....on ipak dolazi sa vovoxom, ko zna sta je tu u pitanju ![]() ps. javi mi se na pm ili ovdje ili na GF pa mozes uploadat testove na moj server pps. bas sam poslusao....ne znam ja gdje je ovdje 50% bolje, ja jedva da primjetim ikakvu razliku...svakako ne dovoljno da opravda puno skuplji kabel...
-- De?urni mrgud Last edited by zvincic; 16-05-2006 at 01:14 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Pro Member
|
![]()
Nesto ne vidim "KRITICARE" da iznesu svoja saznanja? Dompax je probao i uverio se, idemo dalje....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Hmmm. Ja sam rekao da cu vrlo rado testirati VOVOX, ali nije mi se dalo da ga kupujem u Hrvatskoj, cimanje mi je. Rachunam na onaj komad koji si obeca kad dodjesh!!! ![]() Pozdrav... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kablovi..... | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 39 | 13-11-2008 02:23 PM |
kablovi | liman021 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 27-12-2007 05:49 PM |
Kablovi ? | djole970 | Vlado Georgiev | 1 | 10-03-2005 02:46 PM |