|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
To je „argumentum ad logicam” (pogrešna premisa diskredituje zaključak): P1: Finansijski moćnici su reptilijanci. P2: Reptilijanci truju planetu. ZAKLJUČAK: Finansijski moćnici truju planetu (ali, pošto znamo da reptilijanci ne postoje, finansijski moćnici su nevini i ne truju planetu, niti je planeta zatrovana). Pozdrav, Vasa P.S. Argumentum ad logicam je vrsta logičke greške, naravno ![]()
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 30-07-2014 at 06:12 PM. Reason: P.S. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
Interesantno koliko je ljudi, uklju?uju?i i tebe, preletelo onaj prvi deo bloga i zato sasvim proma?ilo i kontekst tog nabrajanja "tipova".
Elem, nije bitno da li je ne?ija psiholo?ka uniformisanost zasnovana na ta?nim ili neta?nim ?injenicama, kao ni da li se meni li?no neka uniforma tj identitet dopada ili ne. Blog je o pojavi, o tome da se stvaran identitet zamenjuje dobrovoljno instaliranim, la?nim, fabrikovanim, u kojem se neko dobro ose?a kao i o modi da se "bude druga?iji". Tako je konkretno potpuno nebitno da li je "teoreti?ar zavere" u pravu ili ne kao i ?ta ja mislim o tome. Ono ?to je bitno je da takva osoba zapravo samo preuzima gotov identitet, pa postaju?i "teoreti?ar zavere" postaje i druga?ija i bolja od ostalih, slepih i zabludelih, koji nisu svesni skrivenih istina kojima ona vlada. Nije re? o samim uverenjima i mom stavu o njima ve? o motivima koji stoje iza preuzimanja jedne ?itave grupe uverenja, stavova i pogleda koje ?ine identitet osobe. Pro?itaj samo prvi pasus do po?etka nabrajanja tipova, to je zapravo tema, ostalo sam mogao i da izostavim.
"Ni pro?li put nisam verovao u reinkarnaciju" www.triggerband.net www.facebook.com/bandtrigger Last edited by Dushan_S; 30-07-2014 at 10:29 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Komentarisao sam ono što se odnosi na sadašnji trenutak, tj. na konkretne pojavne oblike te opšte priče. I zapravo hteo da kažem kako si propustio da navedeš i borbu protiv teorije zavere kao jedan od principa oko kojih se okupljaju ljudi koji „misle svojom glavom”. Koliko vidim po raznim statusima na FB, oni koji negiraju teorije zavere takođe postaju sekta za sebe ![]() Kanda ćemo morati da nastavimo priču u kafani, da ne bismo smarali ljude ovde ![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 01-08-2014 at 02:14 PM. Reason: „oni koji negiraju” |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Sve cesce "nalecem" na ovakve ljude (cak i medju prijateljima). Sve se zavrsava njihovom recenicom: "Nemoj da si naivan druze, iza toga stoji organizacija ta i ta, lobirali su za toga i toga...", potom palim cigaretu, ispijam kafu/pivo brze od uobicajenog i pogledam u pod par sekundi da se priberem...
![]() |
![]() |
#25 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Nego, napisao si o teoriji "nezavere", a konkretno toga nema u mom tekstu. Nisam primetio da se zala?em za neku ta?ku gledi?ta u blogu, pa sam zato imao utisak da si me pogre?no skontao. Tako?e, nemam utisak uop?te da se radi o ne?emu iz '69. kad bi pre trideset godina krenuo da talasa?, nailazio bi na otpor, zidove. Nije postojao taj novi mainstream u kome ima? stotine hiljada ljudi koji dele potpuno isti na?in usvojen pogled na svet, koji im je ?esto neko servirao, a koji svi u glas vi?u "ja sam druga?iji od mase, ja nisam samo broj". Ne interesuje me konkretno da li je neko za ili protiv teorija zavera - kad se radi o temi bloga. Ranije ti je dru?tvo nametalo psiholo?ki model u kome funkcioni?e? da bi bio "pristojni gra?anin" - danas ti nude meni iz koga prstom izabere? ?ta si, a onda se jo? ose?a? specijalnim jer posebnost ide u paketu sa time. Ono ?to ja vidim je da je to ne?to ?to je do?lo sa ovom digitalnom erom, sa globalizacijom... Zato sam imao i utisak da si pogre?no skontao ?ime se blog bavi. Zvu?alo je kao da si do?iveo da se radi o nekoj vrsti javne egzekucije svih onih sa ?ijim se stavovima ne sla?em.
![]() |
![]() |
#26 | |
VIP Member
|
![]()
Hehe, ajd kad kažeš
![]() Quote:
Šezdesetih se ne sećam (čak ni ja nisam toliko mator da se toga sećam ![]() Odavno postoje botovi koji se predstavljaju kao slobodnomisleći ljudi (pa čak i iskreno veruju u to) i objašnjavaju onima oko sebe kako oni treba da prestanu da se ponašaju kao botovi. Nema to nikakve veze sa dvadeset prvim vekom, nego sa ljudskom prirodom, a ona se menja mnogo sporije od tehnologije. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 01-08-2014 at 02:10 PM. Reason: slovo E |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 01-08-2014 at 04:45 PM. Reason: bold |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam od rođenja šezedestosmaš.
A što se tiče toga da je i u starim dobrim vremenima bilo onih što su hteli da budu drugačiji, molim da se ne zaborave najveći carevi iz pedesetih - bitnici! Da nisam šezdesetosmaš bio bih čist bitnik.
And in the end, the love you take is equal to the love you make. Last edited by Znak; 01-08-2014 at 08:23 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Odlican blog - Audio Musings | Everbeatz | Razno | 0 | 08-06-2012 11:24 PM |
Studio Construction blog | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 13-07-2010 11:23 AM |
Evo jedan zanimljiv blog | Danny Lou | Razno | 0 | 10-11-2009 01:25 AM |